Friday, 9 December 2016

Tips supaya cepat hamil bagi pengantin baru

Anda nak tahu tips cepat hamil? Bagi pasangan yang ingin melangsungkan perkahwinan atau yang baru saja berkahwin. mesti tak lari dari mencari info untuk hamil kan? ok meh saya share sedikit info..

Tips supaya cepat hamil 

1. Jaga pemakanan dan diet



Bila dah kahwin ni macam-macam nak kena jaga. Kita dah tak boleh nak hentam makan apa saje macam bujang dulu. Perlu makan banyak sayur-sayuran, buah-buahan, makanan berserat dan sebagainya. Jangan lupa untuk ambik B Complex Shaklee kerana dalam b complex shaklee ada 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan terutamanya folic asid

2. Makan vitamin

Anda boleh mengamalkan vitamin kesuburan Shaklee untuk suami dan isteri bagi meningkatkan lagi peluang untuk hamil

3. Mempunyai berat badan yang ideal

Sekiranya anda tergolong dalam golongan berat badan berlebihan atau obesiti, anda dinasihatkan untuk menurunkan berat badan. Berat badan berlebihan akan menyebabkan anda mudah mengalami tekanan darah tinggi dan masalah diabetis ketika hamil. Masalah-masalah ini akan menimbulkan banyak komplikasi ketika hamil

4. Detox

Melakukan detox adalah salah satu cara untuk meningkatkan peluang untuk hamul dengan cepat. Banyaknya tokin di dalam badan akan menyebabkan sukar untuk hamil. Anda boleh lakukan detox cara Shaklee

5.  Lakukan hubungan intim dengan kerap

Kalau tak melalui hubungan intim macamana nak dapat zuriat kan? Cuba lakukan hubungan intim secara kerap. 

6. Ketahui waktu subur

Jika tepat pada masanya, sperma yang sihat akan bercantum dengan ovum yang sedang berovulasi. Adalah sangat penting bagi isteri untuk mengetahui bila waktu suburnya. Jika anda tidak tahu cara mengira waktu subur, anda boleh muat turun aplikasi ' Ovulation Calendar Tools'

7. Jumpa doktor

Sekiranya anda telah mendirikan rumah tangga lebih dari 3 tahun dan masih belum dikurniakan zuriat, berjumpalah dengan doktor untuk mendapatkan rawatan

8. Jauhi rokok

Hasil kajian saintifik mendapati apabila seseorang itu merokok, ia akan menyumbang kepada masalah ketidaksuburan yang tinggi. 

9 Berdoa pada Allah

Sebagai orang Islam kita dianjurkan berdoa untuk memohon sesuatu kepada Allah. Selain dari usaha-usaha di atas solat dan berdoa adalah jalan yang terbaik agar dipermudahkan kita untuk hamil.

Ok, setakat ni saja dulu tips yang saya kongsikan. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee. cepat2 hubungi saya ye. Sebarang pembelian produk dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA


0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Arkib Blog

Follow by Email

Powered by Blogger.