Tuesday, 15 August 2017

Tips menyusu bayi kembar sehingga 2 tahun bagi ibu yang bekerja.



Aqeel Aqeef ketika berumur 8 bulan


Membesarkan anak kembar merupakan anugerah tak ternilai bagi saya dan suami. Mana tak nya, dalam membesarkan mereka perlu banyak persediaan dari segi mental dan fizikal. Sejak mereka dalam kandungan lagi saya memang berazam untuk menyusukan mereka secara eksklusif. Saya banyak belajar dari blog penyusuan ibu dan juga bahan bacaan. Bagaimana saya berjaya menyusukan anak kembar saya sehingga lebih dari 2 tahun? Jom baca perkongsian saya.

Tips menyusukan bayi kembar yang saya amalkan :

1. Sentiasa berfikiran positif dan sentiasa bersemangat




Sentiasa berfikiran positif dan bersemangat untuk menyusukan anak-anak kembar saya adalah menjadi penyebab utama saya berjaya menyusukan anak-anak kembar saya sehingga mereka berumur lebih dari 2 tahun. Bukan mudah tau sebenarnya nak susukan mereka ni. Banyak sangat cabaran. Kalau ikutkan sangat hati ni mesti saya dah mengalah lebih awal lagi. Lagi-lagi lah saya ni bekerja. Alhamdulillah, saya diberikan kesabaran dan suami lah yang banyak memberi sokongan terhadap saya. Mak-mak tahu tak? Bila kita sentiasa stress, sedikit sebanyak akan menyebabkan susu kita akan merudum? Untuk elakkan dari susu merudum maka kita perlu sentiasa berfikiran positif. Ya, kita yakin boleh!

2. Banyakkan belajar tentang tips penyusuan bayi kembar


kredit 


First time nak nyusukan si kembar memang kekok sangat-sangat rasanya. Ye lah sebelum ni saya menyusukan kakaknya saja. Kali ni nak nyusukan 2 orang baby pulak. Macamana tu? Sebenarnya saya banyak belajar dari blog penyusuan ibu. Dekat blog tu banyak sangat ilmu penyusuan yang kita boleh dapat. Google je. Selain tu saya rajin jugak baca buku tentang penyusuan ibu dan tengok tips2 penyusuan di youtube. Bila dah belajar jangan pulak lupa praktikkan. Kalau tak praktikkan memang merudum la susu kita jawabnya.

3. Dapatkan posisi yang selesa ketika menyusu




Bagi mak-mak yang nak menyusukan, posisi keselesaan tu memang sangat-sangat penting tau. Kita sendiri yang boleh rasa macamana keselesaan yang kita nak. Macam saya, posisi baring sambil menyusukan memang selesa buat saya. tapi masa di awal kelahiran bayi kembar, posisi baring tu tak sesuai, sebab mereka kecik lagi. Jadinya saya perlu duduk dengan selesa. Mak-mak boleh letakkan bantal di bawah lengan untuk meninggikan posisi kepala bayi ke payudara ibu. Mak-mak juga bolehlah cuba posisi yang macam kat dalam gambar tu. Bila si kembar dah besar sikit boleh la mak-mak try nyusukan sambil baring pulak. Best tau!

4. Mula buat stok susu ketika dalam waktu berpantang


kredit 


Ha.. yang ni sangat-sangat penting. Memandangkan mak-mak nak bekerja, mesti lah ada stok susu yang mencukupi. Lagi lah untuk si kembar tu. Jumlah stok susu yang mesti ada mestilah double dari stok susu untuk seorang bayi. Kalau triplet? Lagi lah banyak stok yang kena ada. Seelok-eloknya mak-mak buat la stok waktu dalam pantang lagi. Sebab melalui pengalaman saya. waktu berpantang lah susu kita tengah banyak. So, ambil peluang untuk pam susu buat stok. Time baby tidur, kita pam lah susu. Letih? Memang letih.. tak dinafikan.. Tapi untuk pastikan anak-anak kita dapat susu ibu, mak-mak perlulah berkorban. 

5. Makan makanan berkhasiat dan minum banyak air


Nak pastikan susu kita lancar, mak-mak perlulah makan makanan yng berkhasiat. Banyakkan makan sayuran hijau dan banyakkan minum air kosong. Mak-mak dalam pantang jangan takut nak minum air banyak. Jangan takut perut buncit. Nak banyak susu memang kena minum banyak air. Bila kita banyak menyusu lagi mudah pembakaran lemak berlaku. Time ni la mak-mak boleh slim balik dengan mudah.


6. Mengamalkan supplement




Supplement adalah sangat-sangat penting bagi ibu yang menyusukan. Nak pastikan susu dapat dihasilkan dengan baik, ibu-ibu perlulah cukupkan nutrisi pada tubuh badan ibu terlebih dahulu. Bukan bermaksud makan supplement ni dah tak perlu makan sayur, tak perlu makan nasi.. supplement ni fungsinya mencukupkan nutrisi dalam badan yang tak cukup tu. Set Berpantang Shaklee memang sangat-sangat membantu saya bertenaga dan melancarkan proses penyusuan saya. Susu bertambah pekat dan baby pon tidur lebih lena. Selain tu kulit ibu dan baby pon cantik sekali. Bonus tu!

7. Berdoa kepada Allah



Walau banyak mana pon usaha kita untuk banyakkan susu, jangan lupa pada pemberi rezeki kita iaitu Allah SWT. Sentiasa lah berdoa kepadaNya agar dipermudahkan perjalanan penyusuan kita. InsyaAllah. Mak-mak juga boleh google doa-doa banyakkan susu ibu. 


Ini lah hero-hero kembar saya sekarang. Dah darjah satu tahun ni. Cepat betul masa berlalu. Alhamdulillah mereka dapat susu ibu sehingga lebih dari usia 2 tahun. Kalau ada mak-mak yang nak tanya tentang pengalaman saya dalam menyusukan anak-anak kembar ni, boleh la whatsapp saya ye. Seronok share pengalaman ni. 

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Penyusuan Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Penyusuan Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Friday, 11 August 2017

Rahsia ibu menyusu tampil kurus dan bergaya


Berat badan naik ketika hamil pasti menjadi kerisauan setiap ibu termasuklah saya. Bila hamil je mesti berkilo-kilo berat badan saya naik. Siapa ada masalah macam saya kita boleh geng. hehe..

Anda percaya tak? Selain dari membantu menambah susu ibu, Set Penyusuan Shaklee juga membantu ibu dalam menurunkan berat badan. Buktinya? Jom kita baca testimoni dari Puan Fitriyatul Asyikin.. 





Assalamualaikum...
Permulaan perkenalan saya dengan shaklee bermula dengan set menyusu bajet iaitu ESP dan Alfalfa... Saya mula ambil sejak anak berumur 6 bulan... Iaitu Januari 2014...
.
Mula2 memang join juga untuk bisnes tapi tak berapa aktif sangat sekadar rajin2 buat malas2 tinggal...
Begitu juga dengan pengambilan vitamin-vitamin shaklee. Saya tak konsisten makan.
.
Sampailah satu ketika saya konsisten makan set menyusu ni saya dapat rasa sendiri susu cepat penuh dan banyak kali alami bengkak susu... Akhir tahun 2014 nih dalam bulan disember tu saya nekad konsisten makan ESP Alfalfa ,Lecithin,Ostematrix dan juga Bcomplexs sebab nak atasi masalah bengkak susu saya...
.
Alhamdulillah sejak konsisten makan set menyusu ni memang rezeki anak saya melimpah2..
Bila start susu membengkak saya konsisten ambil Lecithin Ostematrix dengan Bcomplexs nih...
Dan saya tak sangka bila start saya konsisten dan tambah dengan vitamin2 lain yg saya ambil juga saya dapat semula berat saya sebelum saya mengandung dulu dan saya dapat rasakan badan saya lebih bertenaga dan kesan kepada anak saya juga kulit yang mulus dan cepat kenyang.
.
Dan Alhamdulillah bila saya dapat rasakan shaklee effect yang saya alami tu saya semakin excited nak berkongsi dengan ramai orang dengan setulus hati saya betapa bagus dan berkesannya vitamin shaklee nih sampailah keluarga saya juga turut mengamalkan vitamin shaklee ini dan buatkan saya teruja mencuba semua vitamin shaklee.
.
Yang paling saya suka bekas jahitan kesan bersalin ceaserian tiada lagi dan rasa sakit nyilu pada bahagian operate bersalin tu tiada lagi sejak saya konsisten dengan tambahan Vitamin C..
Alhamdulillah kini anak saya Adam Khalish dah masuk 2 Tahun 5Bulan dan masih menyusu sepenuhnya dan juga mengambil makanan pelengkap yang lain termasuk vitamin shaklee kanak-kanak.
.
Berat sebelum saya tu ketika anak saya berusia 10 bulan dan berat sekarang masih maintain..
Dari hanya set menyusu bajet saya kini ambil set menyusu lengkap shaklee.
Dan saya sangat-sangat berpuas hati.
.
Dari hanya nak ambil set menyusu tak sangka saya dapat semula berat asal saya sebelum hamil tanpa perlu berdiet ikat perut...
Siapa kata ibu menyusu tak boleh tampil kurus bergaya kan...
Saya dah buktikan berat saya maintain dengan shaklee..
Alhamdulillah ...

Bestkan bila baca pengalaman Puan Fitri ni. Tak bermakna bila berat badan naik ketika hamil, berat badan susah nak turun.  Bila konsisten amalkan Set Penyusan Shaklee insyaAllah bukan susu badan je bertambah, badan pon akan sihat dan semakin langsing.

Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Penyusuan Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Penyusuan Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Monday, 7 August 2017

Tips elakkan kencing kotor ketika hamil

Apa itu kencing kotor?



Kencing kotor adalah jangkitan kuman di saluran kencing. Jangkitan ini melibatkan ginjal, salur kencing ureter (yang menghubungkan antara buah pinggang dan pundi kencing) dan salur kencing urethra ( yang menyambungkan antara pundi kencing keluar tubuh)



Menurut kajian, 5 daripada 10 orang wanita mengalami jangkitan saluran kencing, dan 25% di antaranya terkena jangkitan berulang kali. Wanita lebih mudah menghidap penyakit kencing kotor berbanding lelaki kerana wanita mempunyai urethra yang pendek dan dekat dengan anus.

Wanita hamil pula lebih mudah mendapat jangkitan ini berbanding wanita tidak hamil kerana sebab-sebab berikut:

a. Berlaku perubahan hormon ketika mengandung. Hormon yang tinggi menyebabkan kekuatan otot salur kencing ureter dan pundi kencing bertambah lemah, seterusnya merenggang dan melambatkan pengaliran air kencing.

b. Saiz rahim yang membesar menekan salur kencing ureter dari luar menyebabkan pergerakan air kencing bertambah tersekat.

c. Otot pada pundi kencing menjadi lemah dan tak dapat mengempis dan mengeluarkan kesemua air kencing yang disimpan. Ini memudahkan kuman yang ada dalam pundi kencing terus membiak.

d. Air kencing wanita hamil lebih berasid dan lebih kandungan gula (kerana perubahan hormon) menyebabkan kuman bakteria mudah membiak. Wanita hamil yang yang dijangkiti kencing kotor mudah merebak ke buah pinggang. 

Risiko jika kencing kotor tidak dirawat ketika hamil akan mengakibatkan:

* Jangkitan kuman pada buah pinggang (pyelonephritis). Ia adalah komplikasi yang serius semasa hamil. Jangkitan kuman boleh merebak ke seluruh peredaran darah dan boleh menyebabkan kematian

* Bayi berisiko lahir awal dan mempunyai berat badan yang rendah jika ibu ada komplikasi pyelonephritis.

Tanda-tanda anda telah dijangkiti kencing kotor


  • Rasa sakit seperti terbakar ketika membuang air kecil
  • Kerap kencing atau sering berasa tidak puas ketika membuang air kecil
  • Air kencing berwarna kemerah-merahan (mengandungi darah)
  • Merasa tidak selesa di bawah bahagian abdomen terutamanya ketika melakukan hubungan seks
  • Mengalami demam yang tinggi

Tips elakkan kencing kotor ketika hamil


  1. Minum air dengan banyak sekurang-kurangnya 6-8 gelas sehari sehingga air kencing berwarna jernih
  2. Terus buang air kecil jika terasa untuk berbuat demikian. Menangguhkan membuang air kecil akan menggalakkan bakteria membiak di dalam pundi kencing
  3. Menjaga kebersihan diriSetiap kali selepas membuang air kecil, lap kawasan vagina dari depan ke belakang untuk mengurangkan bakteria merebak dari kawasan dubur ke uretra.
  4. Pakai pakaian dalam yang diperbuat daripada fabrik kapas dan longgarElakkan seluar dalam yang ketat atau diperbuat dari fabrik nilon ketika hamil.
  5. Buang air kecil sebelum dan selepas melakukan hubungan seks
  6. Tukar pantyliner atau seluar dalam lebih kerap jika berpeluh atau kotor.
  7. Kurangkan pengambilan makanan manis atau minuman yang mengandungi kafein.
  8. Amalkan pengambilan Vitamin C (antara 250-500 mg), Beta-carotene (25,000-50,000 IU) dan Zinc (30-50 mg) sehari untuk membantu melawan jangkitan kuman kalau daya tahan badan sangat lemah.
Set Vitamin Shaklee untuk membantu mengatasi kencing kotor ketika hamil


1) Garlic Complex

Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik untuk menghalang jangkitan kulat dan yis candida. Ia juga boleh meningkatkan antibodi ibu hamil dan dapat mengurangkan masalah alahan kulit terhadap ibu hamil.

2) Sustained Release Vitamin C

Vitamin C Shaklee bertindak untuk meningkatkan sistem imun bagi ibu hamil

Apa kata ibu hamil yang mengamalkan Set Kencing Kotor Shaklee



Nak dapatkan Set Kencing Kotor Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kencing Kotor Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kencing Kotor Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Friday, 4 August 2017

8 kelebihan detox terhadap tubuh badan

Seperti yang kita sedia maklum, detox adalah merupakan cara kita mengurangkan toksik berlebihan yang ada di dalam badan dan mengoptimumkan fungsi organ detox dalam badan kita. Sekiranya kita mengikuti pelan detoks yang terancang, selamat dan elok boleh memberikan kita berbagai kesan positif 




8 kelebihan detox terhadap tubuh badan


1. Mengurangkan berat badan




Toksin akan memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semula jadi untuk membakar lemak yang menyebabkan berat badan bertambah. Yang bertanggungjawab dalam menjaga kilang lemak kita adalah gen pemberi signal, dan apabila toksik telah melekat kepadanya, ia akan membuatkannya kurang berfungsi yang mengakibatkan lebih banyak lemak akan terkumpul. Lambat laun, sel lemak baru ni akan dipenuhi oleh lemak dan toksin yang berlebihan menyebabkannya ia tidak dapat berfungsi dengan baik malah langsung tak dapat membantu dalam menghasilkan tenaga dan hormon yang elok sebagaimana sel lemak yang baik sepatutnya berfungsi. So, dengan berdetox dapat lah kita membuang toksin yang menyebabkan berat badan susah nak turun. Bila toksin dah dibuang, maka mudahlah berat badan kita turun.

2. Melegakan kembung perut dan sembelit


Usus (termasuk kolon) membawa sisa dari tubuh badan kita, namun sebahagian dari sisa ini seperti makanan yang diproses, kurang serat dan telah diperhalusi, serta lemak yang tidak sihat ini boleh terkumpul secara perlahan lahan dan membuatkannya tersumbat di dalam sistem kita. Pengumpulan toksin ini biasanya mengakibatkan seperti berat susah diturunkan dan kita juga akan berasa kembung dan yang lebih teruk lagi ia akan mengakibatkan kita mudah mendapat penyakit seperti penyakit kolon juga kanser kolorektum. Kolon adalah merupakan sistem kumbahan pada badan kita dan ia perlu dibersih serta dikosongkan bagi memastikannya berfungsi seperti biasa. Melalui detoks, kita boleh membersihkan kolon dan bukan sahaja melegakan masalah sembelit, ia juga mendorong kepada sistem pencernaan yang lebih sihat serta membuang sisa dan bahan kimia dari tubuh badan.

3. Memberi tenaga


Tubuh kita mempunyai organ yang melakukan detoks dengan sendiri bagi membuang toksin, namun ia memerlukan tenaga yang banyak untuk berfungsi. Jumlah tenaga yang digunakan bergantung kepada jumlah toksin yang diproses olehnya. Kurang tenaga akan mengakibatkan kita cepat berasa  letih dan ini merupakan tanda bahawa tubuh kita dipenuhi oleh toksin. Melalui detoks ia membantu dalam menyokong organ ini untuk mengeluarkan toksin, memberikan tubuh kita lebih tenaga dan stamina untuk melakukan pelbagai perkara yang lebih menyeronokkan.

4. Mengurangkan nafsu makan




Membersihkan tubuh anda dari toksin yang tidak sihat serta menggantikannya dengan makanan bernutrisi tinggi akan memberi signal kepada minda untuk menginginkan makan yang sihat dan bernutrisi. Ucapkan “selamat tinggal” kepada kafein, gula dan lemak! (Atau sekurang-kurangnya ucapkan “hello” kepada keinginan tinggi kepada pilihan makanan yang lebih sihat!).

5. Kulit akan jadi semakin cantik


Kulit merupakan organ luaran kita yang paling besar dan ia melambangkan kesihatan dalaman kita. Kulit akan membantu dalam membuang toksin dan kotoran dengan cara berpeluh, dan apabila sistem serta kelenjar peluh kita dipenuhi dengan toksin, ia akan mendorong kepada pelbagai kondisi kulit yang tidak sihat termaksuklah jerawat. Sekiranya toksin terkumpul lebih cepat dari dibuang, lebih tinggi juga jumlah toksin yang terkumpul dalam darah kita. Detoks dapat membuang toksin dari dalam badan kita dan apabila ia tidak lagi terkumpul, kita akan dapat lihat perubahan ketara pada kulit. Nak cantikkan kulit? jom detox.

6. Mengurangkan tekanan


Apabila tubuh anda dipenuhi toksin, minda kita akan turut sama tertekan. Apabila toksin terbina dalam tubuh badan, kebolehannya untuk menyerap nutrien juga akan menurun dan tubuh badan kita semestinya tak happy dengan perkara seperti ini – ia benar-benar menakutkan apabila ia mengeluarkan hormon yang digelar Kortisol untuk memberitahu “Apa masalah dengan badan ni?”. Jadi, jika toksin telah dikeluarkan, kita boleh beritahu semula kepada Kortisol untuk bertenang dan biarkan tubuh kita untuk hilangkan tekanan. Pembersihan dapat memperbaiki ketajaman minda dan membolehkan kita untuk mendapat tidur yang lebih berkualiti. Best kan?

7. Menguatkan sistem imun


Radikal bebas akan mendedahkan kita kepada toksin yang membuatkannya dapat membiak secara bebas. Radikal ini akan berusaha keras untuk membinasakan sistem imunisasi anda dan mengakibatkan keradangan. Detoks dapat membantu anda untuk menghindari toksin maka ia tidak membantu dalam membiakkan radikal yang boleh didapati secara percuma ini, malah badan anda akan lebih fokus dalam memperkukuhkan lagi sistem pertahanan semula jadinya!

8. Tidur lebih lena


Toksin, terutamanya besi berat, akan menggganggu keseimbangan sel normal dan menghasilkan radikal bebas. Ia juga mengakibatkan hormon tidur kita meningkat dan mengganggu corak tidur dan kadangkala mendorong kepada masalah insomnia. Dengan melakukan detox, ia dapat membantu kita tidur lena dan dapat rehat yang lebih berkualiti.

Kesimpulannya, detoks merupakan langkah penting dalam memperolehi kesihatan keseluruhan yang lebih baik. Nak buat detox yang terbaik, pilihlah berdetox cara Shaklee.

SET DETOX SHAKLEE

Nak dapatkan Set Detox Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Detox Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Detox Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 25 July 2017

Keistimewaan Shaklee yang perlu anda tahu

Ada jugak yang tanya saya, apa istimewanya Shaklee ni sampai dah bertahun-tahun saya amalkan Shaklee dan makin ramai juga yang kenal dan amalkan supplemen Shaklee. Sebut je Shaklee mesti orang tau. Beza sungguh dengan time awal-awal saya join Shaklee dulu, orang tak berapa tahu tentang Shaklee. 

Kalau korang nak tau apa keistimewaan Shaklee, jom baca..


8 sebab utama Shaklee adalah produk ISTIMEWA


1. Ibu pejabat Shaklee di Plesanton California telah mendapat pensijilan Climate Neutral™.


Kalau korang nak tau. ibu pejabat Shaklee ni bukan bangunan pejabat yang biasa tau. Kawasan dan bangunan ibu pejabat Shaklee ni langsung tak menjejaskan alam sekitar. Sebagai contoh, bahan-bahan kayu dan pintu di pejabat Shaklee diambil dari kawasan hutan mampan, permaidani dan kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula, landskap dijaga rapi yang kebanyakannya terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk Shaklee, bangunan Shaklee menggunakan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga dan penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan. Tu sebab Shaklee dapat 'pensijilan Climate Neutral™'.

2. Produk Shaklee tidak pernah ditarik balik





Sejak Shaklee ditubuhkan pada tahun 1965, produk Shaklee tidak pernah ditarik balik sebab mengandungi bahan-bahan beracun yang membahayakan kesihatan. Selain itu, produk Shaklee tidak pernah diuji ke atas binatang sebaliknya ia diuji ke atas manusia melalui kajian kesan pengambilan Shaklee dalam jangka masa panjang. Ini telah dibuktikan melalui Landmark Study Shaklee.



3. Testimoni pengguna Shaklee bukan dari calang-calang orang



Kalau korang nak tahu, review dan testimoni pengguna Shaklee ni bukan terdiri dari orang-orang biasa je tau. Malah, selebriti terkenal pon ada contohnya Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub dan ramai lagi.

4. Shaklee tidak menjual vitamin semata-mata



Apa maksudnya? Maksudnya di sini Shaklee sebenarnya mengutamakan kehidupan dan dunia yang lebih baik. Shaklee lebih banyak menerapkan nilai-nilai kesihatan dan kehidupan. Betapa pentingnya menjaga kesihatan dan alam sekitar. Sebab tu lah siapa yang betul-betul mendalami Shaklee akan rasa bertambah sayang dengan Shaklee, akan rasa lebih menghargai kehidupan, dan lebih menghargai bumi ni, Korang boleh baca ni - http://mydreamspots.com/…/2…/07/environmental-heritage-e.pdf

5. Shaklee mempunyai kajian klinikal yang diterbitkan





Kebanyakan syarikat yang menjual supplement mengatakan syarikat mereka telah menjalankan ujikaji terhadap produk mereka, tetapi hanya lah kajian semata-mata, tidak diterbitkan. Selain tu, kajian tersebut hanya dijalankan di kalangan syarikat mereka sahaja. Tidak melibatkan pihak ketiga yang tiada kaitan dengan syarikat mereka. Tetapi, Shaklee adalah satu-satunya syarikat supplement yang menerbitkan hasil kajian mereka iaitu di dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang "peer reviewed". walaupun pada hakikatnya supplement tidak memerlukan kajian, Shaklee tetap menjalankan ujian klinikal demi untuk memastikan yang produknya benar-benar selamat dan berkesan. Ujian kebekersanan produk Shaklee juga telah dijalankan oleh pihak ketiga.

6. Bahan-bahan produk Shaklee adalah 100% dari bahan semulajadi


Kesemua produk Shaklee adalah bersumberkan dari alam semulajadi - daun-daun, akar-akar, pucuk-pucuk semuanya digabung dalam satu botol. Tiada langsung menggunakan bahan kimia dan bahan-bahan terlarang. Sehinggakan botol vitamin Shaklee juga adalah dari sumber semulajadi.

7. Shaklee sangat menjaga kualiti bahan-bahan mentah produknya



Kalau anda nak tahu, banyak produk-produk Shaklee yang telah tiada di pasaran.  Bukan sebab produk tu tak bagus, tapi ada masalah dengan kualiti bahan mentah. Sebelum sesuatu produk dihasilkan, Shaklee akan memastikan ketulenan setiap bahan-bahan yang digunakan terlebih dahulu, Shaklee akan memastikan setiap bahan-bahan tersebut betul-betul oganik dan bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. Kalau ada sikit je silap, Shaklee akan terus reject. Dasat kan?

8. Shaklee sentiasa bekerjasama dengan universiti-universiti ternama & professor-professor yang hebat.



Kalau anda baca jurnal-jurnal di dalam Health Resource, bukan hanya nama saintis Shaklee je yang ada dalam jurnal tu, malah professor-professor dari universiti yang berbeza. dan professor-professor ni pulak takkan senang-senang je nak beri kerjasama kalau produk Shaklee ni memang bagus. Betul tak?

Sebab tu lah sesiapa yang mendalami tentang Shaklee makin sayang dan makin jatuh cinta nak guna produk Shaklee. Saya memang dah jatuh cinta dengan Shaklee sejak 1st time mencuba. Korang pulak macamana? Kalau dah jatuh cinta dengan Shaklee jom teruskan kehidupan sihat korang bersama Shaklee.

Nak dapatkan produk Shaklee? Anda boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 11 July 2017

Bacaan jaundice turun mendadak dalam masa satu hari. Apa rahsianya?

Adik Daiyan

Teringat kisah sebelum Syawal baru-baru ni. adik Daiyan dilahirkan pada 6 Jun 2017. Tiga hari selepas dilahirkan, adik Daiyan dijangkiti jaundice. Biasala, bila dah kena jaundice ni sah-sahlah kena tahan hospital untuk dapatkan rawatan. Dalam masa tu macam-macam usaha dan petua yang ibunya lakukan untuk sembuhkan sakit kuning adik Daiyan ni tapi bacaan kuningnya tak juga turun-turun.

Hinggakan adik Daiyan ditahan wad untuk kali ke 2 oleh pihak hospital kerana bacaan kuningnya dah mencecah ke 300!! Bahaya tu. Kalau bacaan kuning adik Daiyan tak juga turun berkemungkinan doktor akan melakukan "Exchange Transfusion (ET)" (satu rawatan di mana darah bayi dikeluarkan secara perlahan-lahan oleh doktor secara manual melalui satu prosedur ringkas dan diganti dengan darah baru yang diambil dari bank darah). Lagi kesian..

Saya pon cadangkan kepada ibu Daiyan untuk mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Salah satu vitamin yang ada dalam set berpantang ni adalah Alfalfa

Macamana Alfalfa boleh membantu turunkan bacaan jaundice?



Sebelum tu jom kita baca dulu macamana jaundice ni terjadi seperti yang diterangkan oleh Puan Deeja

Jaundice ni berlaku sebab billirubin terlalu banyak. Billirubin adalah toksik yang terhasil dari sel darah merah yang kehilangan oksigen. Ia berwarna kuning atau oren. Tu yang kita panggil kuning tu
Senang cerita camni, sel darah merah mengangkut oksigen ke setiap bahagian badan kita. Setiap sel dalam badan kita termasuk sel darah merah akan mati dalam masa beberapa hari.
Sel darah merah ni akan sampai waktu, dia akan mati bila oksigen dah takde dalam sel tu. Sel ini akan jadi billirubin. Sepatutnya billirubin ni akan pergi ke organ hati. Hati akan proses billirubin ni.
Kemudian billirubin yang di proses akan dibuang sebagai najis atau air kencing. Najis baby yang warna gelap adalah sebab ianya mempunyai kandungan billirubin. Maksudnya, hati baby tu berfungsi dengan baik lah.
Orang dewasa pun sama, kan najis kita warna gelap, tu sebab billirubin lah tu.
Untuk kes baby kena jaundice, masa dalam rahim ibu, billirubin baby dimusnahkan oleh hati ibu. So takda isu. Tapi bila dah lahir, hati baby terpaksa musnahkan billirubin ni sendiri.
Masalahnya ada baby hati dia tak berapa matang atau tak berapa kuat, jadi hati tu tak dapat nak proses sendiri billirubin dia. Maka terjadi lah masalah terlalu tinggi bacaan jaundice.
Ini juga menjadi masalah utama kepada bayi pra- matang, hati bayi pra-matang adalah belum betul- betul matang. Sebab tu pre-mature baby kebanyakannya akan kena jaundice.

Bagaimana Alfalfa membantu merawat jaundice?



Salah satu khasiat Alfalfa adalah bagus untuk kesihatan hati. Ia menguatkan hati ibu dan hati baby. Kalau ibu ambil di hujung kehamilan, insya-Allah ia akan membantu menguatkan hati baby. Bila baby lahir, hati baby tu akan dapat proses billirubinnya sendiri.

Untuk ibu yang tak ambil Alfalfa semasa hamil, dan baby kuning, ibu tersebut disarankan untuk menyusukan anak dan ibu ambil Alfalfa.

Alfalfa yang disalurkan melalui susu ibu ni akan bantu kuatkan hati baby tadi, dan seterusnya hati yang kuat dapat musnahkan billirubin yang banyak.

Buktinya?

Tengoklah testimoni ni.... 

perbualan whatsapp saya bersama ibu Daiyan




status ibu daiyan di facebook tentang Daiyan




Alhamdulillah, dengan izin Allah bacaan jaundice adik Daiyan turun mendadak setelah ibunya makan alfalfa. Bagi anda yang mempunyai bayi yang dijangkiti jaundice, cubalah amalkan Alfafa Shaklee.

Nak dapatkan Alfalfa dan Set Berpantang Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Berpantang Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Alfafa atau Set Berpantang Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Monday, 10 July 2017

Jom turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Aduh du du... Susahnya nak turunkan berat badan ni. Nak naik punya la senang. 

Pernah tak korang alami situasi macam ni? Bagi sesiapa yang maintain kurus memang takde masalah. Tapi, bagi mereka yang mudah alami kenaikan berat badan ni memang la menjadi satu masalah besar bagi mereka. Apa kata korang cuba Set Kurus Bajet Shaklee 

Apa yang ada dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni?




Dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni ada 3 jenis vitamin iaitu :
  • Herb-Lax
  • Lecithin
  • Alfalfa

Fungsi setiap vitamin di dalam Set Kurus Bajet Shaklee


1) Herb-Lax

  • Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dalam tubuh
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Melawaskan pembuangan air besar.

HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Bagi yang mengamalkan Alfalfa Complex dan Lecithin adalah dicadangkan untuk mencuba Herb-Lax untuk pembersihan usus secara keseluruhan.

2) Lecithin

  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
3) Alfalfa Complex

  • Berupaya membuang toksin dalam badan dan boleh dimakan setiap hari tanpa kesan cirit birit.
  • Mengangkut lemak yang dibakar oleh Lecithin keluar dari badan.
  • Membantu pelawasan yang turut membantu menurunkan berat badan.
  • BONUS untuk wanita kerana Alfalfa juga mendapat jolokan ‘herba moden’ di mana berfungsi menyelesaikan masalah keputihan dan mengetatkan vagina. Ini memang Wow! Tak caya, try lah! 

Set Kurus Bajet Shaklee ni selamat ke?

Jangan risau ye, semua produk Shaklee adalah selamat untuk jangka masa panjang, tiada bahan kimia yang merbahaya, ada lulusan KKM, ada sijil halal dan diperkuatkan lagi dengan Landmark Study Shaklee

Apa kata mereka yang dah berjaya turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3

Testimoni 4
e

Berapa harga Set Kurus Bajet Shaklee ni?


Harga satu Set Kurus Bajet Shaklee ni hanya RM170 untuk penggunaan lebih kurang 2 bulan. Memang sangat berbaloi.

Ok... dah jom semua kita kurangkan berat badan.. jaga kesihatan itu lebih penting kan? Nak dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kurus Bajet Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.