Wednesday, 30 October 2013

Kelebihan menjadi ahli Shaklee

Sejak dua menjak ni ramai yang bertanyakan saya tentang apa kelebihan jadi ahli Shaklee. Mana tak nye.. semakin ramai yang dah mulakan langkah untuk jadi ahli Shaklee sama ada untuk tambah pendapatan atau untuk makan sendiri. Memang sangat nampak perbezaan penyertaan ahli pada tahun 2011, 2012 dan 2013. Pada tahun ni lah (2013) ramai sangat yang dah join Shaklee untuk berbizness terutamanya. Mungkin mereka dah nampak yang Shaklee ni sebenanye boleh buat duit jika dijalankan secara betul dan bersungguh2. Macam saya lah. hehehe....


3 C Shaklee

Dengan menjadi ahli Shaklee, kita ditawarkan dengan 3 jenis keistimewaan. 

1. CASH



Apa yang dimaksudkan dengan CASH?

Shaklee menawarkan 2 jenis bonus tunai. Satu melalui jualan dan satu melalui kepimpinan. Bonus tunai akan dibayar apabila pengedar mencapai minima syarat belian 150 uv @ point iaitu lebih kurang RM470 pembelian dalam satu-satu bulan. Bonus dibayar berdasarkan point belian. Lagi banyak belian maka lagi banyaklah bonus yang diperolehi.

Bonus kepimpinan dibayar sekiranya kita mempunyai sebuah organisasi dan telah melahirkan pemimpin yang efektif.

Namun adilnya Shaklee ialah, walaupun kita mempunyai organisasi yang besar namun sekiranya kita tidak membuat sebarang jualan, maka tiada sebarang bonus yang diberikan.
Seorang downline boleh mendapat bonus lebih besar dari uplinenya sekiranya downline itu bekerja lebih keras dari uplinenya.


Jadi, tiada istilah orang di atas akan sentiasa berada di atas kalau tidak berusaha ya.


2.  CAR BONUS



Sebenarnya Car Bonus yang dimaksudkan ialah bayaran tunai untuk membayar duit bulanan kereta sekiranya kita membeli kereta. Namun sekiranya kita tidak membeli apa2 kereta maka duit itu boleh digunakan untuk kegunaan lain. Bagaimana nak dapat bonus kereta ini? Bonus ini boleh diperolehi apabila kita layak dan telah melengkapi syarat jualan yang ditetapkan. Bestkan?

 [ Sila refer upline anda untuk lebih lanjut].


3. CONVENTION


Bagaimanakah yang dimaksudkan dengan PERCUTIAN PERCUMA?

Bagi mereka yang serius berbiznes dan memastikan mereka layak mendapat pangkat minima Supervisor serta efektif setiap bulan, Shaklee akan memberikan point untuk percutian pula.
Percutian ada untuk dalam negara dan luar negara.

Sebagai contoh percutian percuma yang ditawarkan untuk tahun 2012 ialah Pulau Langkawi (dalam negara), manakala untuk luar negara pula ialah Umrah / London Paris.

Penginapan, pengangkutan dan makan disediakan dengan baik sekali dan bertaraf 5 bintang. Best sangat2.. 

[ Sila refer upline untuk mengetahui lebih lanjut]

sumber


MAHU MENYERTAI KAMI?







Nak tahu pengalaman saya selama menjadi ahli Shaklee sejak 2012? KLIK SINI


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750


Monday, 28 October 2013

Himpunan testimoni terbaik : Shaklee Collagen Powder.

Aha ingat lagi tak janji saya ari tu nak buat entri pasal testimoni Shaklee Collagen Powder (SCP), Siapa yang dah cuba SCP ni komfem memang jatuh hati. Nak tahu apa bestnya SCP ni? Jom KLIK SINI. Nak tahu SCP ni diperbuat dari apa? KLIK SINI

Apa? kulit tegang bila makan SCP? Badan jadi wangi bila makan SCP? Jerawat dah hilang ha.. ni baru sikit je soalan. Jom kita baca testimoni mereka yang dah cuba SCP'

Testimoni 1


Dua2 gambar ni asli tau. Ahkak dalam gambar ni ada masalah jeragat. Dah cuba macam2 produk pon tak ilang2 gak jeragat dia nih. Bila dah cuba SCP, ha tengok tu masalah jeragat dia dah hilang, kulit makin cerah dan licin. Dah cun gitu :)

Testimoni 2


Makcik ni pulak, sebelum guna SCP kulit muka dia nampak kusam, berkedut dan pucat. Lepas guna SCP ni 15 hari, kulit muka dia terus nampak tegang, nampak muda dan berseri. Boleh tengok perbezaan gambar belah kiri tu sebelum, belah kanan tu selepas.

Testimoni 3.


Ahkak ni pulak, gambar 1st tu sebelum dia amalkan SCP, gamba 2nd tu lepas dia amalkan SCP. Katanye lepas ni dia dah tak payah pakai mekap sangat dah. Cukup tepek2 bedak je kat muka. Gambar 2nd tu lepas 2 jam dia berbedak. Still nampak mengancam gitu.. :)

Testimoni 4


Gambar kat atas ni menunjukkan dari hari 1st dia makan SCP hingga hari ke lima. Dah nampak perubahan. Kulit makin cerah, makin tegang, makin licin dan paling penting jerawat makin pudar. Alahai.. Bestnye la Shaklee Collagen Powder ni rugi tak try. 

Testimoni 5


Testimoni kat atas ni paling best rasanya, Ni perbualan antara saya dan sahabat saya (nama sebenar dirahsiakan) hehe.. Inajay tu nama glemer saya.. hihihi.. Masalah kawan saya ni bila makin lama breast dia makin mengecil. Mungkin dia dah makin kurus, breast dia pon ngikut jadi kecik.. Ahaha.. sory ye 18sx kejap. Husband dia pon komplen gak la kat dia tanya apsal breast makin kecik. Saya pon suggest la SCP kat dia.. Bila dah try SCP ni selama 6 minggu, suami dia terus perasan yang breast dia makin tegang dan membesar.. Waaa bestkan? Seronok rasa bila suami puji2 ni. hihihihi..Selain tu kulit dia memang nampak cantik sangat. Lembut gitu.. :)

Testimoni 6


Yang ni pasal ekzema pulih dengan SCP

Testimoni 7


Yang ni rasa makin jelita :)

Testimoni 8


Yang ni pasal jerawat dah takde :)

Testimoni 9


Yang ni kulit nampak flawless :)

Testimoni 10


Yang ni kulit makin cantik bila makan SCP dan set skin care

Testimoni 11


Yang ni rambut makin subur dengan SCP

Testimoni 12


Yang ni kulit makin cantik :)

Testimoni 13

Yang ni kulit kekal wangi :) hubby yang tegur :)

Testimoni 14


Yang ni tumit kaki jadi lembut.. :)

Ok la setakat ni je saya share kan testimoni2 pasal bestnye SCP ni. Bestkan bila baca testimoni dorang ni. Percaya cakap saya rugi tak try sebabnye SCP ni kolagen terbaik sebab dari sumber haiwan di laut. Apa salahnya kalau kita berbelanja sejumlah wang untuk kecantikan dan kesihatan kita sendiri. Harga SCP ni RM298 sekotak untuk 15 sachet. Nak dapatkan harga murah lagi dari harga sebenar? Jom contact saya laju-laju takut nanti SCP kehabisan stok.. :) 


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Monday, 21 October 2013

Jerawat tumbuh di muka? Apa tandanya?

Ha kali ni saya nak citer sikit pasal jerawat. Saya pasti semua orang memang pernah mengalami masalah jerawat ni. Ada yang jerawatnye sikit je dan ada juga yang banyak. Tapi walau banyak mana pun masalah jerawat yang kita hadapi pasti ada penawarnya.

Anda tahu tak sebenarnye jerawat tumbuh di bahagian2 tertentu di muka kita membawa petanda. Maksud saya di sini ia menunjukkan petanda apa yang kita makan sebenarnya. Walaupun kulit adalah organ kita yang paling besar sekali, namun kulit dan rambut kita adalah organ yang paling last sekali terima nutrien dari apa yang kita makan. Segala baki2 nutrien tu la yang tinggal untuk kulit kita. dah takde pilihan.. kesian kat kulit kan?



Kalau anda tengok refleks pada point jerawat tumbuh kat muka tu, tu la sebenanye bahagian organ dalaman kita yang tak terima nutrien secukupnya. Jalan terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah dengan mengambil makanan tambahan yang secukupnya. Sebagai contoh pengambilan B Complex dapat mengatasi stress, Vitamin C dapat membantu pembentukan kolagen pada kulit, vitamin E sebagai antioksida, Gla Complex untuk stabilkan hormon & ESP untuk bina sel baru dan baiki sel-sel yang rosak. Kalau anda ada bajet lebih lagi saya cadangkan anda mengambil Shaklee Collagen Powder agar kulit lebih sihat dan nampak muda. Pengambilan air yang secukupnya bersama alfalfa adalah sangat2 penting untuk membuang toksin di dalam badan kita.

So.. itu la info yang saya nak sharekan ari ni.. kita jumpa lagi di entry akan datang ye.. bai bai..

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Sunday, 20 October 2013

Jom tegangkan kulit dengan Shaklee Collagen Powder

Mungkin ada lagi yang tak tahu apa menariknya Shaklee Collagen Powder ni hingga jadi sebutan dan perbualan mereka yang dah mencubanya. Bila dah cuba saya pasti mesti anda terus jatuh hati dan sayang untuk meninggalkannya termasuk la saya... hehehe... Ok la bagi anda yang nak tahu serba sedikit tentang Shaklee Collagen Powder ni... Jom kita teruskan membaca..

Apa itu kolagen?


Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan. Kolagen terdapat pada kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Jangan ingat kolagen ni ada pada kulit je ye :). 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. 

Apa fungsi kolagen?

Kolagen ni sebenanye bertindak sebagai pelindung organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru., saluran darah, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk luaran, kolagen ni membantu dari segi kecantikan dan kesihatan. Bila makan kolagen ni kulit akan rasa lembut je. Muka pon nampak muda. Kalau x percaya cer tanya dan lihat sendiri mereka2 yang dah amalkan kolagen ni.

Apa itu Shaklee Collagen Powder (SCP)?




Shaklee Collagen Powder atau nama singkatannya SCP adalah terdiri dari bahan semulajadi dan merupakan suplemen kolagen yang hebat. Sebab apa dikatakan hebat? Ia merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kalau anda nak tahu, ikan merah hidup di dalam laut sedalam 5000m dan boleh menahan tekanan sehinga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Tak semua ikan mampu hidup di dalam laut yang bertekanan tinggi. Sebab tu la ikan merah ni adalah sumber kolagen yang terbaik. SCP ni bahannya bukan je dari sisik ikan merah je.Shaklee tambahkan lagi dengan 7 bahan aktif yang terdiri dari ekstrak biji Camellia Japonica, Ekstrak Pffafia, kolagen ikan, ekstrak kulit kerangan laut, lactobacillus achidophilus. vitamin C, Vitamin B2 & B6 yang mana kesemua bahan2 ni mempunyai fungsinya tersendiri.


Perbezaan Shaklee Collagen Powder dengan kolagen yang lain di pasaran 


  • Dihasilkan dari kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Mengandungi berat molekul rendah daripada 1000 dalton dan adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000 dalton.
  • Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembabkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.
Terbukti Shaklee Collagen sangat berkesan!!

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

69% peningkatan terhadap kelembapan kulit

75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
80% pengurangan kedutan diwajah


Ha.. best kan Shaklee Collagen Powder ni... Saya pon turut jatuh hati bila dah guna SCP ni. Kesannye dapat dirasai seawal 5 hari.. Lembut sangat kulit ni.. Terasa kulit macam baby je... hehehe... Yang penting suami pon suka je nak belai.. Ahaks!! Ok la bagi anda yang sangat teruja nak dapatkan SCP ni, boleh la hubungi saya k.. Nak call boleh.. sms boleh.. whatsapp lagi la boleh.. no fon saya 013-6969805. Nantikan testimoni pasal SCP ni pada entri saya akan datang ye.. see u..


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.