Tuesday, 25 July 2017

Keistimewaan Shaklee yang perlu anda tahu

Ada jugak yang tanya saya, apa istimewanya Shaklee ni sampai dah bertahun-tahun saya amalkan Shaklee dan makin ramai juga yang kenal dan amalkan supplemen Shaklee. Sebut je Shaklee mesti orang tau. Beza sungguh dengan time awal-awal saya join Shaklee dulu, orang tak berapa tahu tentang Shaklee. 

Kalau korang nak tau apa keistimewaan Shaklee, jom baca..


8 sebab utama Shaklee adalah produk ISTIMEWA


1. Ibu pejabat Shaklee di Plesanton California telah mendapat pensijilan Climate Neutral™.


Kalau korang nak tau. ibu pejabat Shaklee ni bukan bangunan pejabat yang biasa tau. Kawasan dan bangunan ibu pejabat Shaklee ni langsung tak menjejaskan alam sekitar. Sebagai contoh, bahan-bahan kayu dan pintu di pejabat Shaklee diambil dari kawasan hutan mampan, permaidani dan kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula, landskap dijaga rapi yang kebanyakannya terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk Shaklee, bangunan Shaklee menggunakan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga dan penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan. Tu sebab Shaklee dapat 'pensijilan Climate Neutral™'.

2. Produk Shaklee tidak pernah ditarik balik





Sejak Shaklee ditubuhkan pada tahun 1965, produk Shaklee tidak pernah ditarik balik sebab mengandungi bahan-bahan beracun yang membahayakan kesihatan. Selain itu, produk Shaklee tidak pernah diuji ke atas binatang sebaliknya ia diuji ke atas manusia melalui kajian kesan pengambilan Shaklee dalam jangka masa panjang. Ini telah dibuktikan melalui Landmark Study Shaklee.



3. Testimoni pengguna Shaklee bukan dari calang-calang orang



Kalau korang nak tahu, review dan testimoni pengguna Shaklee ni bukan terdiri dari orang-orang biasa je tau. Malah, selebriti terkenal pon ada contohnya Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub dan ramai lagi.

4. Shaklee tidak menjual vitamin semata-mata



Apa maksudnya? Maksudnya di sini Shaklee sebenarnya mengutamakan kehidupan dan dunia yang lebih baik. Shaklee lebih banyak menerapkan nilai-nilai kesihatan dan kehidupan. Betapa pentingnya menjaga kesihatan dan alam sekitar. Sebab tu lah siapa yang betul-betul mendalami Shaklee akan rasa bertambah sayang dengan Shaklee, akan rasa lebih menghargai kehidupan, dan lebih menghargai bumi ni, Korang boleh baca ni - http://mydreamspots.com/…/2…/07/environmental-heritage-e.pdf

5. Shaklee mempunyai kajian klinikal yang diterbitkan





Kebanyakan syarikat yang menjual supplement mengatakan syarikat mereka telah menjalankan ujikaji terhadap produk mereka, tetapi hanya lah kajian semata-mata, tidak diterbitkan. Selain tu, kajian tersebut hanya dijalankan di kalangan syarikat mereka sahaja. Tidak melibatkan pihak ketiga yang tiada kaitan dengan syarikat mereka. Tetapi, Shaklee adalah satu-satunya syarikat supplement yang menerbitkan hasil kajian mereka iaitu di dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang "peer reviewed". walaupun pada hakikatnya supplement tidak memerlukan kajian, Shaklee tetap menjalankan ujian klinikal demi untuk memastikan yang produknya benar-benar selamat dan berkesan. Ujian kebekersanan produk Shaklee juga telah dijalankan oleh pihak ketiga.

6. Bahan-bahan produk Shaklee adalah 100% dari bahan semulajadi


Kesemua produk Shaklee adalah bersumberkan dari alam semulajadi - daun-daun, akar-akar, pucuk-pucuk semuanya digabung dalam satu botol. Tiada langsung menggunakan bahan kimia dan bahan-bahan terlarang. Sehinggakan botol vitamin Shaklee juga adalah dari sumber semulajadi.

7. Shaklee sangat menjaga kualiti bahan-bahan mentah produknya



Kalau anda nak tahu, banyak produk-produk Shaklee yang telah tiada di pasaran.  Bukan sebab produk tu tak bagus, tapi ada masalah dengan kualiti bahan mentah. Sebelum sesuatu produk dihasilkan, Shaklee akan memastikan ketulenan setiap bahan-bahan yang digunakan terlebih dahulu, Shaklee akan memastikan setiap bahan-bahan tersebut betul-betul oganik dan bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. Kalau ada sikit je silap, Shaklee akan terus reject. Dasat kan?

8. Shaklee sentiasa bekerjasama dengan universiti-universiti ternama & professor-professor yang hebat.



Kalau anda baca jurnal-jurnal di dalam Health Resource, bukan hanya nama saintis Shaklee je yang ada dalam jurnal tu, malah professor-professor dari universiti yang berbeza. dan professor-professor ni pulak takkan senang-senang je nak beri kerjasama kalau produk Shaklee ni memang bagus. Betul tak?

Sebab tu lah sesiapa yang mendalami tentang Shaklee makin sayang dan makin jatuh cinta nak guna produk Shaklee. Saya memang dah jatuh cinta dengan Shaklee sejak 1st time mencuba. Korang pulak macamana? Kalau dah jatuh cinta dengan Shaklee jom teruskan kehidupan sihat korang bersama Shaklee.

Nak dapatkan produk Shaklee? Anda boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 11 July 2017

Bacaan jaundice turun mendadak dalam masa satu hari. Apa rahsianya?

Adik Daiyan

Teringat kisah sebelum Syawal baru-baru ni. adik Daiyan dilahirkan pada 6 Jun 2017. Tiga hari selepas dilahirkan, adik Daiyan dijangkiti jaundice. Biasala, bila dah kena jaundice ni sah-sahlah kena tahan hospital untuk dapatkan rawatan. Dalam masa tu macam-macam usaha dan petua yang ibunya lakukan untuk sembuhkan sakit kuning adik Daiyan ni tapi bacaan kuningnya tak juga turun-turun.

Hinggakan adik Daiyan ditahan wad untuk kali ke 2 oleh pihak hospital kerana bacaan kuningnya dah mencecah ke 300!! Bahaya tu. Kalau bacaan kuning adik Daiyan tak juga turun berkemungkinan doktor akan melakukan "Exchange Transfusion (ET)" (satu rawatan di mana darah bayi dikeluarkan secara perlahan-lahan oleh doktor secara manual melalui satu prosedur ringkas dan diganti dengan darah baru yang diambil dari bank darah). Lagi kesian..

Saya pon cadangkan kepada ibu Daiyan untuk mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Salah satu vitamin yang ada dalam set berpantang ni adalah Alfalfa

Macamana Alfalfa boleh membantu turunkan bacaan jaundice?



Sebelum tu jom kita baca dulu macamana jaundice ni terjadi seperti yang diterangkan oleh Puan Deeja

Jaundice ni berlaku sebab billirubin terlalu banyak. Billirubin adalah toksik yang terhasil dari sel darah merah yang kehilangan oksigen. Ia berwarna kuning atau oren. Tu yang kita panggil kuning tu
Senang cerita camni, sel darah merah mengangkut oksigen ke setiap bahagian badan kita. Setiap sel dalam badan kita termasuk sel darah merah akan mati dalam masa beberapa hari.
Sel darah merah ni akan sampai waktu, dia akan mati bila oksigen dah takde dalam sel tu. Sel ini akan jadi billirubin. Sepatutnya billirubin ni akan pergi ke organ hati. Hati akan proses billirubin ni.
Kemudian billirubin yang di proses akan dibuang sebagai najis atau air kencing. Najis baby yang warna gelap adalah sebab ianya mempunyai kandungan billirubin. Maksudnya, hati baby tu berfungsi dengan baik lah.
Orang dewasa pun sama, kan najis kita warna gelap, tu sebab billirubin lah tu.
Untuk kes baby kena jaundice, masa dalam rahim ibu, billirubin baby dimusnahkan oleh hati ibu. So takda isu. Tapi bila dah lahir, hati baby terpaksa musnahkan billirubin ni sendiri.
Masalahnya ada baby hati dia tak berapa matang atau tak berapa kuat, jadi hati tu tak dapat nak proses sendiri billirubin dia. Maka terjadi lah masalah terlalu tinggi bacaan jaundice.
Ini juga menjadi masalah utama kepada bayi pra- matang, hati bayi pra-matang adalah belum betul- betul matang. Sebab tu pre-mature baby kebanyakannya akan kena jaundice.

Bagaimana Alfalfa membantu merawat jaundice?



Salah satu khasiat Alfalfa adalah bagus untuk kesihatan hati. Ia menguatkan hati ibu dan hati baby. Kalau ibu ambil di hujung kehamilan, insya-Allah ia akan membantu menguatkan hati baby. Bila baby lahir, hati baby tu akan dapat proses billirubinnya sendiri.

Untuk ibu yang tak ambil Alfalfa semasa hamil, dan baby kuning, ibu tersebut disarankan untuk menyusukan anak dan ibu ambil Alfalfa.

Alfalfa yang disalurkan melalui susu ibu ni akan bantu kuatkan hati baby tadi, dan seterusnya hati yang kuat dapat musnahkan billirubin yang banyak.

Buktinya?

Tengoklah testimoni ni.... 

perbualan whatsapp saya bersama ibu Daiyan




status ibu daiyan di facebook tentang Daiyan




Alhamdulillah, dengan izin Allah bacaan jaundice adik Daiyan turun mendadak setelah ibunya makan alfalfa. Bagi anda yang mempunyai bayi yang dijangkiti jaundice, cubalah amalkan Alfafa Shaklee.

Nak dapatkan Alfalfa dan Set Berpantang Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Berpantang Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Alfafa atau Set Berpantang Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Monday, 10 July 2017

Jom turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Aduh du du... Susahnya nak turunkan berat badan ni. Nak naik punya la senang. 

Pernah tak korang alami situasi macam ni? Bagi sesiapa yang maintain kurus memang takde masalah. Tapi, bagi mereka yang mudah alami kenaikan berat badan ni memang la menjadi satu masalah besar bagi mereka. Apa kata korang cuba Set Kurus Bajet Shaklee 

Apa yang ada dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni?




Dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni ada 3 jenis vitamin iaitu :
  • Herb-Lax
  • Lecithin
  • Alfalfa

Fungsi setiap vitamin di dalam Set Kurus Bajet Shaklee


1) Herb-Lax

  • Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dalam tubuh
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Melawaskan pembuangan air besar.

HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Bagi yang mengamalkan Alfalfa Complex dan Lecithin adalah dicadangkan untuk mencuba Herb-Lax untuk pembersihan usus secara keseluruhan.

2) Lecithin

  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
3) Alfalfa Complex

  • Berupaya membuang toksin dalam badan dan boleh dimakan setiap hari tanpa kesan cirit birit.
  • Mengangkut lemak yang dibakar oleh Lecithin keluar dari badan.
  • Membantu pelawasan yang turut membantu menurunkan berat badan.
  • BONUS untuk wanita kerana Alfalfa juga mendapat jolokan ‘herba moden’ di mana berfungsi menyelesaikan masalah keputihan dan mengetatkan vagina. Ini memang Wow! Tak caya, try lah! 

Set Kurus Bajet Shaklee ni selamat ke?

Jangan risau ye, semua produk Shaklee adalah selamat untuk jangka masa panjang, tiada bahan kimia yang merbahaya, ada lulusan KKM, ada sijil halal dan diperkuatkan lagi dengan Landmark Study Shaklee

Apa kata mereka yang dah berjaya turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3

Testimoni 4
e

Berapa harga Set Kurus Bajet Shaklee ni?


Harga satu Set Kurus Bajet Shaklee ni hanya RM170 untuk penggunaan lebih kurang 2 bulan. Memang sangat berbaloi.

Ok... dah jom semua kita kurangkan berat badan.. jaga kesihatan itu lebih penting kan? Nak dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kurus Bajet Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


5 perkara 'HOT' tentang ESP yang perlu anda tahu

Kalau korang nak tahu, ESP adalah salah satu produk Shaklee yang paling hot kat pasaran Malaysia ni, Sampaikan ada satu masa tu (sebelum bulan puasa baru-baru ni) kami pengedar Shaklee ni terpaksa berebut-rebut nak beli ESP sebab stok habis langsung dekat Malaysia. Permintaan ESP skarang ni sangat-sangatlah tinggi. Bila stok dah masuk je. hanya kami je tau perasaan masa tu macamana, dah la sorang boleh order 10 tin je, kena pulak beli secara online, masing-masing berebut beli, kadang tu lepas 2 jam terus stok habis. Haru sungguh!

Ok la berbalik kepada tajuk asal. Jom saya terangkan pasal ESP. 

Apa itu ESP?



ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protien merupakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

Apa pulak protein tu?


Protein berasal daripada perkataan Greek, PROTOS bermaksud “the first” dan badan kita sendiri terdiri daripada :

*66% air
*25% protein
*8% lemak
*1% kombinasi Mineral dan Vitamin

dan 25% protein tu pula terdiri dari Kuku, rambut, kulit, otot-otot. 

Nampak tak di situ bahawa pentingnya kita dapat sumber protein yang cukup?

Kenapa ESP di ambil dari sumber kacang soya?



Kacang soya adalah tumbuhan yang mengandungi 9 jenis amino asid yang perlu, di mana ia mempunyai kualiti yang sama dengan kualiti protein haiwan. Lagi pon ia tiada kolestrol. Kan ke bagus tu?

Kenapa ESP tak diambil dari sumber protein haiwan je?


Sumber protein dari haiwan seperti ayam tinggi kolestrol, tinggi risiko serangan penyakit jantung, dan ayam di pasaran pulak dah disuntik dengan hormon pertumbuhan, hormon tambah daging dan suntikan antibiotik. Bahayakan?

Tak bahaya ke ambil soya?


Ya, soya memang bahaya di ambil, kecuali soya dari ESP Shaklee sebab :

bukti kajian ESP Shaklee

1) Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal Saintis Sedunia
2) ESP satu-satunya produk yang mempunyai semua 9 asid amino yang penting
3) ESP diproses pada suhu yang rendah supaya tidak rosakkan protin
4) ESP diperbuat dari sumber kacang soya NON - GMO
5) Kandungan Glycemix Index (GI) dalam ESP adalah rendah
6) ESP tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.

Nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.