Tuesday, 25 July 2017

Keistimewaan Shaklee yang perlu anda tahu

Ada jugak yang tanya saya, apa istimewanya Shaklee ni sampai dah bertahun-tahun saya amalkan Shaklee dan makin ramai juga yang kenal dan amalkan supplemen Shaklee. Sebut je Shaklee mesti orang tau. Beza sungguh dengan time awal-awal saya join Shaklee dulu, orang tak berapa tahu tentang Shaklee. 

Kalau korang nak tau apa keistimewaan Shaklee, jom baca..


8 sebab utama Shaklee adalah produk ISTIMEWA


1. Ibu pejabat Shaklee di Plesanton California telah mendapat pensijilan Climate Neutral™.


Kalau korang nak tau. ibu pejabat Shaklee ni bukan bangunan pejabat yang biasa tau. Kawasan dan bangunan ibu pejabat Shaklee ni langsung tak menjejaskan alam sekitar. Sebagai contoh, bahan-bahan kayu dan pintu di pejabat Shaklee diambil dari kawasan hutan mampan, permaidani dan kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula, landskap dijaga rapi yang kebanyakannya terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk Shaklee, bangunan Shaklee menggunakan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga dan penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan. Tu sebab Shaklee dapat 'pensijilan Climate Neutral™'.

2. Produk Shaklee tidak pernah ditarik balik





Sejak Shaklee ditubuhkan pada tahun 1965, produk Shaklee tidak pernah ditarik balik sebab mengandungi bahan-bahan beracun yang membahayakan kesihatan. Selain itu, produk Shaklee tidak pernah diuji ke atas binatang sebaliknya ia diuji ke atas manusia melalui kajian kesan pengambilan Shaklee dalam jangka masa panjang. Ini telah dibuktikan melalui Landmark Study Shaklee.



3. Testimoni pengguna Shaklee bukan dari calang-calang orang



Kalau korang nak tahu, review dan testimoni pengguna Shaklee ni bukan terdiri dari orang-orang biasa je tau. Malah, selebriti terkenal pon ada contohnya Oprah, Gwyneth Paltrow, Rachael Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan NASA, penjelajah kutub dan ramai lagi.

4. Shaklee tidak menjual vitamin semata-mata



Apa maksudnya? Maksudnya di sini Shaklee sebenarnya mengutamakan kehidupan dan dunia yang lebih baik. Shaklee lebih banyak menerapkan nilai-nilai kesihatan dan kehidupan. Betapa pentingnya menjaga kesihatan dan alam sekitar. Sebab tu lah siapa yang betul-betul mendalami Shaklee akan rasa bertambah sayang dengan Shaklee, akan rasa lebih menghargai kehidupan, dan lebih menghargai bumi ni, Korang boleh baca ni - http://mydreamspots.com/…/2…/07/environmental-heritage-e.pdf

5. Shaklee mempunyai kajian klinikal yang diterbitkan





Kebanyakan syarikat yang menjual supplement mengatakan syarikat mereka telah menjalankan ujikaji terhadap produk mereka, tetapi hanya lah kajian semata-mata, tidak diterbitkan. Selain tu, kajian tersebut hanya dijalankan di kalangan syarikat mereka sahaja. Tidak melibatkan pihak ketiga yang tiada kaitan dengan syarikat mereka. Tetapi, Shaklee adalah satu-satunya syarikat supplement yang menerbitkan hasil kajian mereka iaitu di dalam Scientific Publication, 90 daripadanya adalah jurnal yang "peer reviewed". walaupun pada hakikatnya supplement tidak memerlukan kajian, Shaklee tetap menjalankan ujian klinikal demi untuk memastikan yang produknya benar-benar selamat dan berkesan. Ujian kebekersanan produk Shaklee juga telah dijalankan oleh pihak ketiga.

6. Bahan-bahan produk Shaklee adalah 100% dari bahan semulajadi


Kesemua produk Shaklee adalah bersumberkan dari alam semulajadi - daun-daun, akar-akar, pucuk-pucuk semuanya digabung dalam satu botol. Tiada langsung menggunakan bahan kimia dan bahan-bahan terlarang. Sehinggakan botol vitamin Shaklee juga adalah dari sumber semulajadi.

7. Shaklee sangat menjaga kualiti bahan-bahan mentah produknya



Kalau anda nak tahu, banyak produk-produk Shaklee yang telah tiada di pasaran.  Bukan sebab produk tu tak bagus, tapi ada masalah dengan kualiti bahan mentah. Sebelum sesuatu produk dihasilkan, Shaklee akan memastikan ketulenan setiap bahan-bahan yang digunakan terlebih dahulu, Shaklee akan memastikan setiap bahan-bahan tersebut betul-betul oganik dan bebas dari segala macam racun serangga, racun rumpai dan sebagainya. Kalau ada sikit je silap, Shaklee akan terus reject. Dasat kan?

8. Shaklee sentiasa bekerjasama dengan universiti-universiti ternama & professor-professor yang hebat.



Kalau anda baca jurnal-jurnal di dalam Health Resource, bukan hanya nama saintis Shaklee je yang ada dalam jurnal tu, malah professor-professor dari universiti yang berbeza. dan professor-professor ni pulak takkan senang-senang je nak beri kerjasama kalau produk Shaklee ni memang bagus. Betul tak?

Sebab tu lah sesiapa yang mendalami tentang Shaklee makin sayang dan makin jatuh cinta nak guna produk Shaklee. Saya memang dah jatuh cinta dengan Shaklee sejak 1st time mencuba. Korang pulak macamana? Kalau dah jatuh cinta dengan Shaklee jom teruskan kehidupan sihat korang bersama Shaklee.

Nak dapatkan produk Shaklee? Anda boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.