Thursday, 21 July 2016

4 kandungan utama di dalam Vivix yang sebabkan ia special sangat.

Vivix memang tak asing lagi. Sana sini orang dok sibuk cerita pasal 'magicnye vivix ni. Kenapa Vivix ni magic sangat sampai boleh bantu rawat atau cegah macam-macam penyakit. Bukan tu je, pengamal vivix ni akan kelihatan 25 tahun lebih muda dari umur sebenar. Kan ke best tu..

Jom kita baca apa kandungan Vivix yang sebabkan ia special sangat.

Kandungan utama dalam Vivix



1) Muscadine grapes

Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom  dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom.  Kelebihan ini menjadikan ia spesis anggur yang paling kaya dengan POLIFENOL (satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser)

Satu lagi bahan penting ialah Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.

Satu lagi uniknya anggur ini ialah saiznya yang sebesar BOLA GOLF! 

2) Purple carrot

Purple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber antioksida yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah). 

Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) Elderberry

Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.

Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan system imunisasi untuk melawan jangkitan bacteria dan virus.

Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid amino. Kesemua nutrient ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolestrol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok.

Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.

4) Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)

Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.

Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.

Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic  (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal. 


Testimoni pesakit kanser sembuh dengan Vivix

Kita hanya berusaha, tapi Allah yang menentukan.. Saya pasti bila kita atau ahli keluarga kita ada yang sakit pasti kita akan rasa sedih dan berusaha untuk cari rawatasn yang terbaik bagi pesakit. Begitu je pesakit kanser.  Kanser adalah penyakit yang paling ditakuti di Malaysia kerana ia boleh membawa maut. Tapi yakinlah bahawa setiap penyakit itu ada ubatnya kecuali mati.

Vivix adalah salah satu cara usaha kita merawat kanser. Di sini saya sertakan beberapa testimoni pesakit kanser sembuh dengan usaha mengamalkan Vivix secara konsisten.

Kanser rahim



Kanser hati


Kanser ovari



Kanser payudara



Kanser rahang



Kanser tahap 4


Kanser usus


Banyak lagi sebenanye testimoni-testimoni tentang Vivix rawat kanser ni. Tapi saya share la ni dulu ye.... Nak dapatkan vivix? Jom roger saya cepat-cepat..

"Mencegah itu lebih baik dari merawat"



Wednesday, 20 July 2016

Bagaimana Vivix bertindak membantu melawan kanser

Apa itu kanser?

Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel-sel tidak normal yang tidak terkawal atau bercelaru di dalam tubuh badan. Ia disebabkan oleh kegagalan sistem imun untuk berfungsi dengan baik.

sel normal dan tidak normal

Bagaimana sel kanser bermula dan merebak

Sel kanser bermula apabila sel-sel di dalam tubuh badan tumbuh secara tidak terkawal.  Pada hakikatnya sel-sel di dalam badan kita memang akan mengalami proses kematian dan akan diganti dengan sel-sel yang baru. Tetapi sel-sel yang baru tersebut akan meniru sel-sel yang mati tadi. Jika sel -sel yang mati tadi tu rosak, maka sel-sel baru itu pun turut rosak. Ini lah yang menyebabkan kanser berlaku. 

Sel kanser sering berjalan ke bahagian-bahagian badan yang lain di mana ia boleh berkembang dan membentuk tumor baru. Ini berlaku apabila sel kanser masuk ke dalam saluran darah atau saluran limfa badan. Proses kanser merebak dikenali sebagai metastasis.

Jenis-jenis kanser

  • Kanser kolon
  • Kanser hati
  • Kanser payudara
  • Kanser prostat
  • Kanser paru-paru 
  • dan lain-lain lagi

Bagaimana Vivix bertindak melawan kanser

Salah satu daripada kandungan utama dalam Vivix adalah resveratrol yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat kanser.
Apa itu Resveratrol?
Resveratrol merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya. Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

salah satu tumbuhan di dalam vivix yang mempunyai resveratrol

Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser:


  • Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.
  • Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapatiresveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.

  • Bagaimana Vivix bertindak membantu melawan kanser


    Vivix membantu merawat kanser dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel kanser yang rosak ini ‘membunuh diri’ melalui proses apoptosis.
    Apabila semakin lama menggunakan Vivix, sel-sel kanser akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan dengan Vivix walaupun anda sudah bebas kanser kerana khasiat Vivix sangatlah banyak.

    Wednesday, 13 July 2016

    Segarkan semula sayur yang layu dengan Basic H Shaklee

    Teringat masa bulan puasa yang lepas.. masa tu dah pukul 6.30 petang saya nak masak bihun sup untuk berbuka. Lambat kan saya masak? ha'ah saya terpaksa tunggu suami balik keje dulu baru saya boleh masak dengan aman. Sebab anak kecik saya ni tak boleh tak tengok muka saya. So kena la saya sentiasa dengan anak kecik saya tu..Kalo tak, nangis la gamaknye..

    Bila dah lambat biasa la kelam kabut la kan. Bila bukak peti ais tengok2 sayur sawi dah layu.. Apa yang saya buat saya titikkan dengan Basic H untuk segarkan balik sayur tu. Jom tengok gamba2 kat bawah ni :

    Sayur yang layu

    Cepat-cepat ambik Basic H

    Titikkan 2-3 titik basic H bercampur air

    15 minit kemudian sayur dan mula segar

    Lepas 30 minit sayur makin segar

    Lepas 45 minit tadaa dah boleh potong

    Masukkan dalam sup

    Sayur dan pon siap dimasak
    Ha best kan? So tak yah membazir buang sayur2 yang dah layu tu. Sebenanye boleh disegarkan semula dengan Basic H. Nak tau apa lagi kegunaan Basic H? Klik sini

    Tuesday, 12 July 2016

    Basic H Shaklee 1001 kegunaan

    Basic H? Apa tu? Tak penah dengar pon? Ha meh sini saya nak cerita tentang Basic H.

    Apa itu Basic H?



    Nama penuh Basic H ni "Basic H Organic Super Cleaning". Ha dengar nama pon dah best kan apatah lagi bila dah guna. Oleh sebab nama Basic H ni panjang sangat, kita sebut Basic H je la senang, Basic H ni sebenanye pencuci pelbagai guna dan merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960. Ia di hasilkan daripada  sumber semulajadi iaitu jagung dan kelapa, bebas dari bahan kimia, biodegradasi dan selamat untuk seisi keluarga.

    Kegunaan Basic H

    1) Sebagai bahan pencuci

    • Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
    • Cuci kesan gris dan minyak
    • Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
    • Basuh botol susu dan segala botol 
    2) Rendam sayur dan buah
    • Memisahkan bendasing dari sayur/buah
    • Meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut
    Rendam buah epal dengan Basic H

    3) Kegunaan keluarga
    • Merawat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser
    • Memandikan bayi dan kanak-kanak
    • Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
    • Mandikan anak-anak semasa demam (boleh kurangkan suhu badan)
    • Mandikan anak-anak dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk
    • Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema
    • Sebagai pencuci tangan
    4) Berkebun
    • Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
    • Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
    5) Kegunaan rumah
    • Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
    • Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
    • Membersihkan kesan getah/gula2 getah.
    Banyak lagi keistimewaan Basic H ni. Kalau anda nak tahu apa lagi keistimewaannya? Jom roger saya cepat2 ye.. Harga pasaran cuma RM48.76 je.. Sebotol leh tahan berbulan2.. Memang berbaloi.

    Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

    Bonjour & Welcome

    Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

    Promosi Terkini

    Promosi Terkini

    Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

    Hubungi Saya

    Hubungi Saya

    Jom Like Mama Twin Punya Cerita

    Popular Posts

    Follow by Email

    Powered by Blogger.