Latest Posts

Monday, 7 May 2018

Rahsia wajah yang breakout teruk kembali cantik dan jelita


Kulit muka rosak teruk atau breakout akibat tersalah pilih produk kosmetik pastinya menjadi mimpi ngeri bagi semua yang pernah mengalaminya. Jom kita baca pengalaman Puan Farah menyelesaikan masalah kulit breakout yang di hadapinya.



Nama saya Farah Qurratun Aini. Isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit saya boleh breakout  teruk dan kembali cantik selepas bersama Shaklee. 
Dulu semasa bujang saya terjebak dengan produk timbang kilo. Masa tu takde ilmu pon pasal kandungan yang bahaya dalam kosmetik timbang kilo. Tapi jenama produk tu dulu memang terkenal lah.
Minggu pertama pakai memang cantik kulit. Putih bersih. Licin dan lembab. Keadaan macam tu elok selama 3 bulan. Bulan ke empat masa tu dah nak kahwin, dah mula tumbuh jerawat. Risau ! Tapi nasib baik jurusolek pandai tutup jerawat yang ada.
Selepas kahwin, makin teruk. Berjerawat penuh . Merah-merah lagi. Masa ni dah tertekan. Orang pula makin bertanya kenapa kulit macam tu. Malu nak berdepan dengan orang. Bila pakai produk tu semakin pedih jadi saya berhenti pakai produk tu.
.
Suami bawa saya ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Mana klinik kulit tak pergi. Semua klinik pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya. Tapi kesan tetap sama malah makin teruk pon ada. Jadi suami tak bagi teruskan pakai produk klinik.
.
Kemudian saya mengandung. Dalam tempoh mengandung hormon tak stabil pula maka kulit kembali teruk. Sampaikan saya dirujuk ke doctor pakar kulit di hospital kerajaan. Saya dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Saya pakai juga sebab masa tu terpaksa pakai untuk bagi kulit reda dari alahan yang teruk.
.
Selepas bersalin saya teruskan sesi dengan pakar kulit tu. 3 bulan sekali. Tapi sebabkan saya tak guna selalu ubat yang dibekalkan maka saya discaj sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang saya perasan ubat tu hanya sembuhkan lapisan luar sahaja. Jika tak pakai ubat tu, naik kembali merah-merah dan gatal-gatal.
.
Tekanan sangat masa ni. Dah tak larat nak segan dengan orang. Dah sengsara rasa nak melayan pertanyaan orang lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka. Keyakinan diri pon takde masa tu .
.
Jadi saya nekad untuk rawat kulit saya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia hanya sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Di lapisan dalam masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.
.
Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon. Saya perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Jadi saya mulakan dengan stabilkan hormone dahulu dengam  mengambil GLA Complex. Kemudian saya konsisten set radiant 4 shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex dan Collagen serta Vivix.

Selepas sebulan saya consume tanpa miss terutamanya collagen tu saya dapati kulit muka lebih elok berbanding sebelum nya. Dan ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini masih kelihatan parut-parut lagi.
.
Dan bila skincare youth masuk, saya terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah saya rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar.  Kalau suami sendiri yang tegur tu betul lah kan..kulit makin baik dan makin cantik.
.
Saya sangat gembira dan keyakinan diri kembali yakin untuk berjumpa dengan orang dan berselfie. Syukur , produk Shaklee mengembalikan keyakinan diri saya.
.
Itulah Shaklee Effect saya !
Terimakasih Shaklee.
kredit : Supermom Shaklee Story

Wahh!! Bestkan baca pengalaman Puan Farah ni, sekiranya anda juga mempunyai masalah kulit yang teruk atau masalah yang sama dengan Puan Farah, jom dapatkan produk Shaklee dari saya. InsyaAllah cubalah ikhtiar dengan jalan selamat iaitu dengan Shaklee.


Anda berminat nak dapatkan Set The Radiant 4 Shaklee dan YOUTH? Anda boleh dapatkan Set The Radiant 4 Shaklee dan YOUTH dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set The Radiant 4 Shaklee + YOUTH  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805





Tuesday, 24 April 2018

Menu bersahur paling ringkas dan mengenyangkan di bulan puasa

Tak sampai sebulan je lagi umat islam nak sambut bulan Ramadan tahun 2018 ni. Mesti ada di antara anda yang dah mula terfikir menu bersahur apa yang kita nak hidangkan nanti. Pening jugak kalau nak difikirkan. Maklum la waktu bersahur tu tak semua orang ada selera nak makan. Betul tak?

Alang-alang dah bercerita tentang menu bersahur ni, saya nak share lah jugak tentang menu bersahur saya setiap hari pada bulan puasa. Memandangkan saya dan family kurang gemar makan nasi pada awal pagi, kami mengambil jalan mudah dengan pengambilan ESP. Biasanya saya akan blendkan kurma dan ESP. Tu pon dan cukup sedap. Yang bestnya kita akan kekal kenyang dengan lebih lama dan sentiasa bertenaga nak buat aktiviti harian. Berbeza kalau bersahur dengan nasi, baru pukul 10 pagi dah mula terasa lapar. Sebab apa? ESP ni merupakan sumber protein, protein memang akan berada di dalam perut dengan lebih lama berbanding kalau kita makan nasi (karbohidrat). Sebab tu lah kita akan rasa kenyang lebih lama jika ambil ESP masa bersahur. 



Masih tak percaya ESP ni memang menu yang sesuai diambil ketika bersahur? Jom kita lihat testimoni - testimoni berikut :

Testimoni 1

Testimoni 2




Testimoni 3



Testimoni 4






Anda nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805






Tuesday, 13 March 2018

Fungsi dan kelebihan setiap produk di dalam Youth Skincare Shaklee

Pada bulan Mac 2018 berada la sudah di pasaran produk skincare terbaru Shaklee yang diberi nama YOUTH yang menggantikan produk Nutriwhite dan Enfuselle. Kalau Nutriwhite dan Enfuselle dah memang best, YOUTH lagi la lebih baik dari kedua-dua produk skincare Shaklee sebelum ni. Nak tau tentang sejarah Youth, boleh la klik sini 


Apa yang ada dalam Set Youth ni?

Set Youth terbahagi kepada 2 :

  • Set Asas
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat

Apa beza kedua-dua set di atas?

  • Set Asas - dicadangkan untuk bagi yang baru mula mencuba set ini
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat - dicadangkan bagi mereka yang ada masalah kulit dan ingin merawat struktur kulit muka
Sebenarnya tak de masalah pun bagi anda yang baru nak mencuba set Youth ni untuk mengambil full set. Set Asas tu dicadangkan bagi menyesuaikan dengan keadaan kulit kita. Bagi saya, kalau nak jimat dan mudah ambil full set je terus. Lagi best. Cara penggunaan nanti saya terangkan step by step ye.

Fungsi setiap produk yang ada di dalam Youth :

1) Luminous Gel Oil Cleanser





  • Gabungan pencuci muka gel dan minyak
  • Tidak mengandungi sabun
  • PH seimbang
  • Mengandungi gabungan campuran vitamin yang telah dipatenkan, polifenol serta alga untuk menghaluskan dan mencuci kulit muka dengan lembut

Bahan-bahan utama

  • Vital-Repair
  • Ekstrak Muscadine Grape
  • Ektrak alga hijau

2) Perfecting Skin Toner




  • Membersihkan sel kulit mati
  • Menghidratkan
  • Membekalkan nutrisi 
  • Menyerikan kulit wajah






Bahan-bahan utama : 




  • Vital Repair
  • Muscadine grape
  • Ekstrak anggur
  • Ekstrak alga hijau


3) Youth Activating Serum



  • Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal
  • Terdiri dari campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan - berfungsi untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan sel
  • Bertindak untuk memudakan kulit wajah, menyerikan serta meremajakan.


Bahan-bahan utama :


  • YOUTH Complex dan Apple Stem Cell
  • Lotus Japonicus
  • Vitamin A berkapsul


4) Age Defense Moisturizer SPF 50



  • Melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari yang dilengkapi dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/UVB
  • Dilengkapi dengan vitamin dan nutrien botani bagi melembabkan kulit dan menambah baik penampilan kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :


  • SPF50
  • Vital Repair Complex
  • Ekstrak Muscadine Grape


5) Radiance C & E


  • Mengandungi 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan, Vit E dan ekstrak rasberi
  • Membantu menegang, mencerah dan mengurangkan garis halus dan kedutan di wajah
  • Mengurangkan jeragat
  • Melicinkan tekstur kulit
  • Membaiki tona kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :

  • 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan
  • Vitamin E
  • Ekstrak rasberi

6) Advance Renewal Night Cream



  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur
  • Membantu penghasilan kolagen dan elastin
  • Membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah

Bahan-bahan utama :


  • Vital Repair +® Complex
  • Schisandra Chinensis
  • Lotus Japonicus

Anda berminat nak dapatkan Youth Shaklee? Anda boleh dapatkan Youth Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Youth Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 28 February 2018

Bagaimana Omega Guard membantu sihatkan minda

Anda tahu tak? Omega-3 memainkan peranan penting untuk memastikan minda anda berfungsi seperti bilik kawalan 24 jam.


Bagaimana Omega Guard bertindak?

 1) Meningkatkan Prestasi Mental

Pengambilan Omega-3 menunjukkan: 


  • Mempunyai kesan positif terhadap pemikiran, memori, dan tumpuan pemerhatian.
  • Menyokong pembelajaran yang optimum dan kemam puan membaca. 
  • Meningkatkan penghantaran isyarat antara saraf otak untuk fungsi memori yang optimum.


2) Memperbaiki mood secara positif


Penyelidikan telah menunjukkan bahawa peningkatan pengambilan EPA dan DHA, meningkatkan kepadatan saraf otak yang mengawal mood dan emosi. Sebagai elemen yang penting untuk minda yang ceria, Omega-3 membantu: 

  • Membangkitkan mood
  • Meningkatkan kesejahteraan emosi secara keseluruhan


3) Mengekalkan fungsi kognitif yang sihat untuk golongan lanjut usia


Dengan peningkatan usia, ia menyebabkan penurunan penyerapan nutrien, memberi kesan kepada penggunaan DHA otak dan prestasi mental. Alami penuaan yang sihat melalui pengambilan Omega-3 secara teratur untuk:

  • Merendahkan risiko penurunan kognitif
  • Menggalakkan dan mengekalkan fungsi otak yang normal, terutamanya kognitif dan memori
  • Mengurangkan risiko gejala-gejala yang berkaitan dengan kemerosotan awal kognitif seperti Alzheimer dan dementia
  • Menggalakkan saraf otak yang sihat dan penghantaran isyarat optimum.


4) Menggalakkan perkembangan otak yang sihat pada bayi semasa tempoh kehamilan dan awal kelahiran.



Omega-3, khususnya DHA, merupakan salah satu elemen penting untuk otak. Oleh itu, pengambilan Omega-3 yang konsisten bermula dari kehamilan adalah sangat penting kerana ia: 

  • Menyokong perkembangan sel otak janin yang sihat, terutamanya pada trimester ketiga
  • Menyokong kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik di kalangan bayi
  • Meningkatkan koordinasi tangan-mata serta kepintaran kanak-kanak
  • Meningkatkan tumpuan pemerhatian di kalangan bayi dan kanak-kanak
  • Menyokong perkembangan sistem saraf, persepsi, kognitif, dan saraf motor semasa tempoh pertumbuhan otak

Anda berminat nak dapatkan Omega Guard Shaklee? Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Omega Guard Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 27 February 2018

Produk kecantikan kulit terbaru Shaklee - Youth Skincare

Wahh tak lama lagi produk skincare Shaklee terbaru nak keluar dah.. Youth Shaklee. Apa yang menarik sangat tentang Youth ni? Jom saya cerita




Sejarah penghasilan Youth


Chris Kyrou


Pada 8 tahun yang lepas, Shaklee dah mula fikir nak hasilkan satu produk kecantikan untuk wanita tanpa membahayakan keselamatan wanita itu sendiri.

Tak semua produk yang diimport orang asia sesuai pakai sebab cahaya matahari dan udara yang kita terima adalah berbeza dari barat. 

Oleh sebab ini lah Shaklee nak hasilkan Youth, semua orang boleh guna tak kira barat atau asia, janji selamat, semulajadi dan berkesan.  

Bagaimana kajian dilakukan?

Untuk menghasilkan Youth ni, Shaklee telah menggunakan Skin Age Index yang berfungsi untuk mengukur usia kulit seseorang dan Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang menggunakan Skin Age Index untuk membuat kajian ini (sebelum dan selepas menggunakan produk). Kajian ini bukan dilakukan di kalangan saintis Shaklee je tapi Shaklee turut menjemput Institut Research untuk menjalankan kajian ini. Maknanya Shaklee bukan syok sendiri la buat research ni siap ada pihak ketiga yang tiada kepentingan langsung dengan Shaklee.

Dalam kajian ini, Shaklee telah membuat ujian ke atas semua peringkat umur - 20an, 30an, 40an, 50an dan 60an. Setiap kumpulan umur ni terdiri dari 20 orang. Bila dah bahagikan kumpulam ni, Shaklee pon mulakan membuat analisis kulit menggunakan Skin Age Index 

Dari hasil kajian ini tadi, Shaklee telah dapat mencari 10 tanda hasil penuaan dan hasil dari pemakaian Youth, mereka berjaya mengubah keadaan struktur kulit kepada 10 tahun lebih muda. Best tak? Klinikal research tak boleh tipu tau.. 


analisis kulit sebelum menggunakan Youth
analisis kulit selepas 2 minggu menggunakan Youth

Ok jom saya terangkan tentang analisis kulit kat atas ni. Nampak tak yang dot dot dalam graf tu? sebelum menggunakan Youth keadaan kulit yang sekitar umur 50-60 an dot dot tu berada di atas. Selepas 2 minggu menggunakan Youth dot dot tu dah menurun ke 30an. Ha maknanye Youth Shaklee memang 100% berkesan. Kulit dah semakin muda. Aihh!! Makin tak sabar nak guna Youth.


Ok next nanti saya sambung cerita lagi tentang Youth ye. 


Anda berminat nak dapatkan produk Shaklee? Anda boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :


Cara 1 : Anda boleh terus klik ke produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.