Latest Posts

Tuesday, 11 July 2017

Bacaan jaundice turun mendadak dalam masa satu hari. Apa rahsianya?

Adik Daiyan

Teringat kisah sebelum Syawal baru-baru ni. adik Daiyan dilahirkan pada 6 Jun 2017. Tiga hari selepas dilahirkan, adik Daiyan dijangkiti jaundice. Biasala, bila dah kena jaundice ni sah-sahlah kena tahan hospital untuk dapatkan rawatan. Dalam masa tu macam-macam usaha dan petua yang ibunya lakukan untuk sembuhkan sakit kuning adik Daiyan ni tapi bacaan kuningnya tak juga turun-turun.

Hinggakan adik Daiyan ditahan wad untuk kali ke 2 oleh pihak hospital kerana bacaan kuningnya dah mencecah ke 300!! Bahaya tu. Kalau bacaan kuning adik Daiyan tak juga turun berkemungkinan doktor akan melakukan "Exchange Transfusion (ET)" (satu rawatan di mana darah bayi dikeluarkan secara perlahan-lahan oleh doktor secara manual melalui satu prosedur ringkas dan diganti dengan darah baru yang diambil dari bank darah). Lagi kesian..

Saya pon cadangkan kepada ibu Daiyan untuk mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Salah satu vitamin yang ada dalam set berpantang ni adalah Alfalfa

Macamana Alfalfa boleh membantu turunkan bacaan jaundice?



Sebelum tu jom kita baca dulu macamana jaundice ni terjadi seperti yang diterangkan oleh Puan Deeja

Jaundice ni berlaku sebab billirubin terlalu banyak. Billirubin adalah toksik yang terhasil dari sel darah merah yang kehilangan oksigen. Ia berwarna kuning atau oren. Tu yang kita panggil kuning tu
Senang cerita camni, sel darah merah mengangkut oksigen ke setiap bahagian badan kita. Setiap sel dalam badan kita termasuk sel darah merah akan mati dalam masa beberapa hari.
Sel darah merah ni akan sampai waktu, dia akan mati bila oksigen dah takde dalam sel tu. Sel ini akan jadi billirubin. Sepatutnya billirubin ni akan pergi ke organ hati. Hati akan proses billirubin ni.
Kemudian billirubin yang di proses akan dibuang sebagai najis atau air kencing. Najis baby yang warna gelap adalah sebab ianya mempunyai kandungan billirubin. Maksudnya, hati baby tu berfungsi dengan baik lah.
Orang dewasa pun sama, kan najis kita warna gelap, tu sebab billirubin lah tu.
Untuk kes baby kena jaundice, masa dalam rahim ibu, billirubin baby dimusnahkan oleh hati ibu. So takda isu. Tapi bila dah lahir, hati baby terpaksa musnahkan billirubin ni sendiri.
Masalahnya ada baby hati dia tak berapa matang atau tak berapa kuat, jadi hati tu tak dapat nak proses sendiri billirubin dia. Maka terjadi lah masalah terlalu tinggi bacaan jaundice.
Ini juga menjadi masalah utama kepada bayi pra- matang, hati bayi pra-matang adalah belum betul- betul matang. Sebab tu pre-mature baby kebanyakannya akan kena jaundice.

Bagaimana Alfalfa membantu merawat jaundice?



Salah satu khasiat Alfalfa adalah bagus untuk kesihatan hati. Ia menguatkan hati ibu dan hati baby. Kalau ibu ambil di hujung kehamilan, insya-Allah ia akan membantu menguatkan hati baby. Bila baby lahir, hati baby tu akan dapat proses billirubinnya sendiri.

Untuk ibu yang tak ambil Alfalfa semasa hamil, dan baby kuning, ibu tersebut disarankan untuk menyusukan anak dan ibu ambil Alfalfa.

Alfalfa yang disalurkan melalui susu ibu ni akan bantu kuatkan hati baby tadi, dan seterusnya hati yang kuat dapat musnahkan billirubin yang banyak.

Buktinya?

Tengoklah testimoni ni.... 

perbualan whatsapp saya bersama ibu Daiyan




status ibu daiyan di facebook tentang Daiyan




Alhamdulillah, dengan izin Allah bacaan jaundice adik Daiyan turun mendadak setelah ibunya makan alfalfa. Bagi anda yang mempunyai bayi yang dijangkiti jaundice, cubalah amalkan Alfafa Shaklee.

Nak dapatkan Alfalfa dan Set Berpantang Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Berpantang Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Alfafa atau Set Berpantang Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Monday, 10 July 2017

Jom turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Aduh du du... Susahnya nak turunkan berat badan ni. Nak naik punya la senang. 

Pernah tak korang alami situasi macam ni? Bagi sesiapa yang maintain kurus memang takde masalah. Tapi, bagi mereka yang mudah alami kenaikan berat badan ni memang la menjadi satu masalah besar bagi mereka. Apa kata korang cuba Set Kurus Bajet Shaklee 

Apa yang ada dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni?




Dalam Set Kurus Bajet Shaklee ni ada 3 jenis vitamin iaitu :
  • Herb-Lax
  • Lecithin
  • Alfalfa

Fungsi setiap vitamin di dalam Set Kurus Bajet Shaklee


1) Herb-Lax

  • Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dalam tubuh
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Melawaskan pembuangan air besar.

HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Bagi yang mengamalkan Alfalfa Complex dan Lecithin adalah dicadangkan untuk mencuba Herb-Lax untuk pembersihan usus secara keseluruhan.

2) Lecithin

  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
3) Alfalfa Complex

  • Berupaya membuang toksin dalam badan dan boleh dimakan setiap hari tanpa kesan cirit birit.
  • Mengangkut lemak yang dibakar oleh Lecithin keluar dari badan.
  • Membantu pelawasan yang turut membantu menurunkan berat badan.
  • BONUS untuk wanita kerana Alfalfa juga mendapat jolokan ‘herba moden’ di mana berfungsi menyelesaikan masalah keputihan dan mengetatkan vagina. Ini memang Wow! Tak caya, try lah! 

Set Kurus Bajet Shaklee ni selamat ke?

Jangan risau ye, semua produk Shaklee adalah selamat untuk jangka masa panjang, tiada bahan kimia yang merbahaya, ada lulusan KKM, ada sijil halal dan diperkuatkan lagi dengan Landmark Study Shaklee

Apa kata mereka yang dah berjaya turunkan berat badan dengan Set Kurus Bajet Shaklee


Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3

Testimoni 4
e

Berapa harga Set Kurus Bajet Shaklee ni?


Harga satu Set Kurus Bajet Shaklee ni hanya RM170 untuk penggunaan lebih kurang 2 bulan. Memang sangat berbaloi.

Ok... dah jom semua kita kurangkan berat badan.. jaga kesihatan itu lebih penting kan? Nak dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kurus Bajet Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kurus Bajet Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


5 perkara 'HOT' tentang ESP yang perlu anda tahu

Kalau korang nak tahu, ESP adalah salah satu produk Shaklee yang paling hot kat pasaran Malaysia ni, Sampaikan ada satu masa tu (sebelum bulan puasa baru-baru ni) kami pengedar Shaklee ni terpaksa berebut-rebut nak beli ESP sebab stok habis langsung dekat Malaysia. Permintaan ESP skarang ni sangat-sangatlah tinggi. Bila stok dah masuk je. hanya kami je tau perasaan masa tu macamana, dah la sorang boleh order 10 tin je, kena pulak beli secara online, masing-masing berebut beli, kadang tu lepas 2 jam terus stok habis. Haru sungguh!

Ok la berbalik kepada tajuk asal. Jom saya terangkan pasal ESP. 

Apa itu ESP?



ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protien merupakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

Apa pulak protein tu?


Protein berasal daripada perkataan Greek, PROTOS bermaksud “the first” dan badan kita sendiri terdiri daripada :

*66% air
*25% protein
*8% lemak
*1% kombinasi Mineral dan Vitamin

dan 25% protein tu pula terdiri dari Kuku, rambut, kulit, otot-otot. 

Nampak tak di situ bahawa pentingnya kita dapat sumber protein yang cukup?

Kenapa ESP di ambil dari sumber kacang soya?



Kacang soya adalah tumbuhan yang mengandungi 9 jenis amino asid yang perlu, di mana ia mempunyai kualiti yang sama dengan kualiti protein haiwan. Lagi pon ia tiada kolestrol. Kan ke bagus tu?

Kenapa ESP tak diambil dari sumber protein haiwan je?


Sumber protein dari haiwan seperti ayam tinggi kolestrol, tinggi risiko serangan penyakit jantung, dan ayam di pasaran pulak dah disuntik dengan hormon pertumbuhan, hormon tambah daging dan suntikan antibiotik. Bahayakan?

Tak bahaya ke ambil soya?


Ya, soya memang bahaya di ambil, kecuali soya dari ESP Shaklee sebab :

bukti kajian ESP Shaklee

1) Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal Saintis Sedunia
2) ESP satu-satunya produk yang mempunyai semua 9 asid amino yang penting
3) ESP diproses pada suhu yang rendah supaya tidak rosakkan protin
4) ESP diperbuat dari sumber kacang soya NON - GMO
5) Kandungan Glycemix Index (GI) dalam ESP adalah rendah
6) ESP tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.

Nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Monday, 12 June 2017

8 sebab utama kenapa anda perlu percaya kualiti dan keselamatan produk Shaklee

Tak dinafikan sekarang ni supplement tumbuh merata bak cendawan. Terlalu banyak syarikat-syarikat yang mengiklankan produk-produk supplement mereka. Persoalannya kat sini, selamat ke pengambilan produk-produk ni untuk jangkamasa panjang? Selamat ke dari bahan-bahan terlarang? 

Dengan Shaklee, kita tak perlu nak risau pon sebab kualiti dan keselamatan produk Shaklee adalah dijamin.

8 sebab utama kenapa anda perlu percaya kualiti dan keselamatan produk Shaklee


1) Shaklee telah menyaring lebih dari 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baru- bukan tu saja, Shaklee turut menyaring bahan tercemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob. 


2) Shaklee menjalankan lebih daripada 250 ujian racun serangga.
- ujian serangga ini telah melebihi syarat United States Pharmacopeia (USP)

3) Shaklee telah melakukan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun
- Ujian ini adalah bertujuan untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan oleh semua lapisan masyarakat

4) Tiada tambahan pengawet, pemanis atau perisa tiruan
- Bagi memastikan Shaklee adalah 100% dari bahan semuladi, produk Shaklee tiada satu pun yang mengandungi 
tambahan pengawet, pemanis atau perisa tiruan

5) Bebas gluten
-Produk Shaklee adalah bebas gluten ini adalah baik bagi mereka yang mengalami alahan dengan gluten. Bila produk bebas gluten, maka kita berpeluang memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat

6) Bukan GMO
-Produk Shaklee adalah bebas GMO dan telah disahkan melalui Program Pengekalan Identiti- iaitu program yang paling dipercayai untuk memastikan sesuatu produk itu bukan GMO dari peringkat biji benih hinggalah ke proses pengilangan

7) Terbiodegrasi
- Produk Get Clean Home Care Shaklee tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. 

8) Shaklee tidak melakukan ujian ke atas haiwan
Produk Shaklee tidak diuji ke atas haiwan malah ia diuji ke atas manusia

Dengan 8 sebab ini maka sesuailah dengan kata-kata dari pengasas Shakle sendiri, Dr. Forest C. Shaklee :

Kami percayakan kualiti, kualiti adalah keutamaan

Nak dapatkan Produk Shaklee? Anda boleh dapatkan Produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Friday, 26 May 2017

Krim Semulajadi Paling Sesuai Untuk Masalah Kulit Kering

Korang tau tak hampir semua krim atau losyen yang ada di pasaran mempunyai bahan-bahan yang akan mendatangkan kesan buruk dalam jangka masa panjang seperti :


  • Beta hydroxy acids: Salicylic acid, 3-hydroxypropionic acid, trethocanic acid and tropic acid pada krim pemutih muka.
  • Krim sunscreens: Avobenzone, homosalate, octisalate, octocrylene, oxybenzone, oxtinoxate, menthyl anthranilate and oxtocrylene.
  • Bahan pemutih kulit seperti hydroquinone, idrochinone and quinol/1-4 dihydroxy benzene/1-4 hydroxy benzene.
  • Bahan plastik dan pengawet mengandungi propyl, butyl, isopropyl, isobutyl dan methyl parabens.
  • Bahan plastik dan pewangi sentetik mengandungi diethyl dan dibutyl phthalates.
Dan banyak lagi...


Macamana cara nak elakkan guna krim ni jika kulit saya kering? Jawapannya dah tentulah Krim Herbal Blend Shaklee


Apa itu Krim Herbal Blend Shaklee?


Krim yang diperbuat dari bahan-bahan herba seperti :

  • Sage leaf - merawat masalah kulit dan gigitan serangga
  • Horse Cheesenut Sead - merawat alergi pada kulit
  • Yarrow - menyembuhkan luka
  • Rosemary Leaf - musuh bagi serangga, nyamuk, ulat, lalat dan kumbang
Jika korang hadapi masalah kulit kering, boleh lah cuba krim ni. Sangat-sangat recomended!! Juga sangat sesuai digunakan oleh bayi kerana ia selamat.. 

Nak dapatkan Krim Herbal Blend? Anda boleh dapatkan Krim Herbal Blend dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke KRIM HERBAL BLEND  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda




Wednesday, 24 May 2017

Syukurlah, batuk kering yang dialami selama ni sembuh akhirnya

Pernah tak korang kena batuk yang tak sembuh-sembuh? Dah berbotol ubat batuk ditelan pon tak jugak sembuh.

Alkisahnya.. sorang ni terpaksa ambil Vivix sebab kawan officenya tuduh dia ada TIBI. Aduhai.. terus dia beli Vivix dan kesannya.... baca kat poster ni ye.... 




Nak dapatkan Vivix? Anda boleh dapatkan Vivix dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke VIVIX dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Sakit Osteoartritis Ayah Kian Pulih Dengan Amalkan Suplemen Shaklee

Apa itu Osteoartritis?


Osteoartritis adalah penyakit di mana sendi terasa sakit dan kaku. Biasanya terjadi pada lutut, paha dan tulang belakang. Kadang-kadang, ia juga boleh terjadi pada sendi di tangan. 


Jom kita lihat pengalaman ayah Puan Silawati yang mengalami penyakit Osteoartritis kian pulih dengan supplement Shaklee..

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda..Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan..Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana..
Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin....




Nak dapatkan Vitamin untuk Osteoartritis? Anda boleh dapatkan Vitamin untuk Osteoartritis dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vitamin untuk Osteoartritis dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.