Latest Posts

Sunday, 3 November 2019

Kelebihan Pengambilan Zinc Plus Yang Perlu Anda Tahu

Hai semua. Korang pernah tak dengar tentang Zinc Plus Shaklee? Mungkin ada yang belum tahu tentang salah satu supplement Shaklee yang dinamakan Zinc Plus ni. Zinc Plus baru saja dikeluarkan oleh pihak Shaklee pada bulan Oktober 2018. Sebenarnya, produk Zinc Shaklee (Zinc Complex) memang dah lama ada cuma ia telah diberhentikan sementara waktu untuk pendaftaran semula dengan nama yang baru 'Zinc Plus'.




Ada beza ke antara Zinc Complex dan Zinc Plus Shaklee ni?

Ya, memang ada. Zinc Plus Shaklee tidak mengandungi alfalfa seperti yang ada pada Zinc Complex sebelum ini. Jadi, ia boleh dimakan oleh orang yang mengalami alahan dengan herba seperti pesakit auto imun. Tetapi, adalah dinasihatkan anda mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil produk ini.

Kenapa pengambilan zink penting bagi tubuh badan kita?


Tahukah anda?



Zink adalah mineral surih yang dijumpai dalam hampir setiap komponen sel badan dan lebih daripada 200 enzim. Sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim, zink terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia termasuk pencernaan protein, metabolisma asid amino, pengeluaran tenaga, metabolism tulang, penggunaan vitamin A, dan penghasilan hormon.

Zink juga sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat dan menggalakkan kesihatan yang baik.

Badan kita tak boleh hasilkan zink sendiri ya. Kita perlu dapatkan zink dari sumber makanan. Nak mudah? Amalkan je sebiji sehari supplement Zinc Plus Shaklee untuk dapatkan sumber zink yang mencukupi.




Keistimewaan Zinc Plus Shaklee












Anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut atau ingin dapatkan Zinc Plus?


 Anda boleh dapatkan promosi ini dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke
Zinc Plus dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pilihan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Saturday, 2 November 2019

Promosi Shaklee November 2019

Hai semua. Sempena masuk bulan November ni, saya nak share promosi apa yang ditawarkan oleh pihak Shaklee. Yang pastinya setiap bulan promo Shaklee memang menarik. Jom teruskan baca ye..




1) Promosi Shaklee November 2019 : Energizing Soy Protein




Keterangan promosi :

Harga satu canister RM161.25

Untuk promosi bulan November :


  • Beli 6 canister PERCUMA 1 canister yang bernilai RM161.25
  • PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM65 .
  • Pos PERCUMA yang bernilai RM10 .
  • Cash REBATE .
  • UNTUNG RUNCIT .
Jumlah penjimatan sebanyak RM467.25. Banyakkan?

Atau 

  • Beli 2 canister ESP anda boleh jimat 5% dari harga 2 canister ESP.


Jom baca :

Kenapa ramai sangat yang taksub ambil ESP sampai stok selalu cepat habis
5 perkara HOT tentang ESP yang perlu anda tahu
Apa beza antara ESP dan Collagen Powder
6 sebab soya ESP adalah yang terbaik di pasaran
ESP sesuai untuk siapa


2) Promosi Shaklee November 2019 : Zinc Plus



Jom baca :

Kelebihan pengambilan Zink yang perlu anda tahu


3) Promosi Shaklee November 2019 : Youth Travel / Trial Set





Keterangan Promosi :

Ada dua pilihan :
  • Beli pada harga RM85.00 apabila anda membeli mana-mana produk YOUTH yang bernilai RM750 dalam satu resit. Anda akan dapat keahlian dan pos secara PERCUMA dan CASH BACK sebanyak RM60.00
  • Beli pada harga RM297.50

Apa yang ada dalan Youth Travel / Trial Set ini :
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Youth Activating Serum
  • Advance Renewal Night Cream


Apa yang best tentang Youth Travel / Trial set ni :

  • Bagi yang ingin mencuba Youth untuk kali pertama, inilah peluang anda untuk mendapatkan Youth dengan harga yang jauh lebih murah.
  • Ringan dan mudah untuk dibawa kemana-mana
  • Boleh dibawa masuk ke dalam penerbangan kerana kandungan setiap botol hanya 100ml sahaja.
  • Botol yang sangat comel dan keras untuk mengelakkan Youth dari tertumpah. Selain itu disediakan juga bekas seakan-akan beg travel yang menarik. 





Jom baca :



Testimoni Youth Shaklee : 



4) Promosi Shaklee November 2019 : Jom Detox Set dan Jom Vivix Set





Keterangan Promosi :

Kedua-dua set ini adalah merupakan siri detox / pembersihan dalaman badan bagi memberi kesan kesihatan dan penyerapan nutrisi yang lebih baik. Selain itu badan juga akan menjadi lebih bertenaga dalam masa 7 hari. Jika anda membeli set detox ini dari saya, saya akan memberi anda menu detox untuk 7 hari secara PERCUMA. Bestkan? Anda juga boleh memilih sama ada inginkan Jom Detox Set atau Jom Vivix Set. 

Jom baca :




Anda berminat ingin mengetahui dengan lebih lanjut atau ingin dapatkan Promosi November 2019? Anda boleh dapatkan promosi ini dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke 
Promosi November 2019 dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pilihan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Thursday, 10 October 2019

10 Tanda Anda Kekurangan Kalsium dan Cara Mengatasinya


Hai semua. Sempena kempen kesihatan tulang yang pihak Shaklee jalankan pada bulan ni (Oktober 2019) maka dengan ini saya kongsikan sedikit info berkenaan kalsium yang perlu anda tahu.

Apa itu kalsium?




Kalsium adalah mineral paling penting yang diperlukan oleh tubuh badan manusia bagi pembentukan tulang dan gigi malah ia juga penting bagi ransangan otak, pembekuan darah dan pergerakan otot.

Untuk pengetahuan anda, tanda kekurangan kalsium ni terbahagi kepada dua iaitu :



  • Tanda kecil
  • Tanda besar



Tanda-tanda anda kekurangan kalsium

1. Tangan kebas

Tangan akan kerap merasa kebas dan tidak hilang walaupun kita melakukan pelbagai aktiviti seperti melakukan kerja-kerja rumah dan sebagainya.

2. Kejang otot

Peha, kaki, leher dan bahagian otot utama akan rasa sengal, letih dan mudah kejang / cramp.

3. Senggugut

Jika sering senggugut bagi orang perempuan ketika didatangi haid juga merupakan salah satu tanda kekurangan kalsium

4. Kuku rapuh

Bagi yang mempunya kekurangan kalsium yang kronik, mereka akan mengalami masalah kuku rapuh dan kulit juga akan mengalami kekeringan dan gatal-gatal. 

5. Mudah pitam dan pengsan

Kekurangan kalsium juga akan menyebabkan seseorang itu mudah pitam atau pengsan kerana kalsium juga sangat penting bagi membantu fungsi saraf berjalan dengan baik.

6. Kemurungan / anxiety

Kajian mendapati bahawa pengambilan kalsium sebanyak 500mg sehari dapat mengurangkan masalah kemurungan / anxiety.

7. Gigi rapuh

Apabila kekurangan kalsium,  badan akan mula menarik kalsium yang ada pada gigi dan tulang yang menyebabkan gigi dan tulang akan menjadi rapuh.

8. Perkembangan kanak-kanak akan terbantut

Kekurangan kalsium juga akan menyebabkan perkembangan kanak-kanak akan menjadi lambat contohnya lambat tumbuh gigi.

9. Sukar tidur malam (Insomia)  

Kekurangan kalsium juga akan menyebabkan seseorang itu sukar melelapkan mata, pening dan sering berasa letih.

10. Osteoporosis

Osteoporosis adalah masalah tulang nipis dan kerapuhan tulang. Gejala ini mengambil masa yang lama untuk terjadi akibat kekurangan kalsium yang kronik.

Keperluan kalsium rakyat Malaysia (SEHARI) mengikut peringkat umur




Cara mengatasi masalah kekurangan kalsium


1. Banyakkan makan makanan yang mempunyai sumber kalsium yang tinggi seperti :

  • Susu dan hasil tenusu seperti keju dan yogurt
  • Ikan yang tulangnya boleh dimakan seperti sardin dalam tin dan ikan bilis
  • Kacang dan produk kekacang seperti dal, tauhu dan tempe
  • Sayur seperti bayam, selada air, sawi, cekur manis, pucuk ubi, kailan, brokoli
2. Makan makanan yang membekalkan vitamin D termasuk ikan berlemak (contohnya salmon, sardin, makeral), minyak ikan dan kuning telur. Walaubagaimanapun, vitamin D hanya terdapat dalam beberapa makanan sahaja dan lazimnya dalam jumlah yang kecil. Maka, pendedahan pada sinaran matahari secara langsung adalah cara terbaik untuk mencapai paras vitamin D optimum.

3. Mengamalkan gaya hidup yang sihat dan aktif. Senaman dan bersukan akan menguatkan lagi kepadatan tulang.

4. Mengamalkan supplemen kalsium seperti Ostematrix Shaklee.





Apa kata mereka yang telah mengamalkan Ostematrix





Jom kita tonton pula video di bawah ni perbezaan antara orang yang mengamalkan pengambilan Ostematrix setiap hari dan tidak mengambil apa-apa supplemen. Temuramah ini telah dibuat oleh Puan Sarah iaitu salah seorang dari pakar nutrisi Shaklee.



Anda berminat nak dapatkan Ostematrix? Anda boleh dapatkan Ostematrix dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Ostematrix dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK


Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pilihan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Sunday, 6 October 2019

Alhamdulillah, sakit lutut ibu semakin berkurangan setelah mengamalkan Ostematrix

Bila dah semakin berumur, masalah yang selalu kita dengar adalah sakit lutut. Sakit lutut ni dah menjadi perkara biasa pula zaman sekarang ni malah orang muda juga turut menghadapi masalah ini terutama bagi mereka yang mempunyai berat badan berlebihan.

Ibu saya juga tak lari dari menghadapi masalah sakit lutut ni. Bila dah sakit lutut ni biasalah mesti susah nak solat. Terutamanya ketika rukuk dan ketika ingin bersujud. Seksanya saya lihat ibu masa tu. Saya pun belikan la ibu Ostematrix dan minta ibu makan setiap hari. 
Alhamdulillah setelah amalkan Ostematrix selama sebulan saya dah nampak perubahan. Lutut ibu dah tak sakit seperti dulu malah ibu lebih senang bergerak. Syukur Alhamdulillah. Sejak dari tu ibu memang tak miss ambil Ostematrix setiap hari. 

Nak tau apa lagi kelebihan Ostematrix? Jom tengok poster di bawah ni :




Testimoni lain berkenaan pengambilan Ostematrix

Testimoni 1




Testimoni 2





Jom dapatkan Ostematrix sempena promosi pada bulan ini
(Oktober 2019)


Anda berminat nak dapatkan Ostematrix? Anda boleh dapatkan Ostematrix dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Ostematrix dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK


Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pilihan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



Saturday, 5 October 2019

Jangan kita pandang remeh tentang penyakit penuaan

Hai semua.. hari ni saya nak share sikit tentang penuaan. Adakah anda faham apa maksud sebenar penuaan? Penuaan (AGING) dan tua (OLD) sebenarnya membawa maksud yang berbeza. 




Apakah maksud tua dan penuaan?


Tua (OLD) - Semua yang hidup akan menjadi tua, bukan hanya manusia malah haiwan dan tumbuh-timbuhan juga akan tua

Penuaan (AGING) - adalah sejenis PENYAKIT di mana berlakunya kerosakan sel-sel di dalam   badan kita.

Kesan buruk akibat dari penyakit penuaan 


1. Berlaku kerosakan DNA



Apabila berlaku kerosakan DNA, ia tidak boleh lagi melakukan kerja dengan baik dan kesannya sel kita akan rosak dan mati. Secara asasnya, sel kita memang akan mengalami proses kematian dan sel yang mati tersebut akan digantikan dengan sel yang baru. Sel yang baru tersebut akan meniru sel yang telah mati tadi. Jika sel yang mati itu rosak, sel baru itu juga akan turut menjadi rosak. Sel yang rosak ini adalah salah satu penyebab KANSER. Cuba anda bayangkan apa akan jadi jika sel-sel badan kita terdiri dari sel-sel yang rosak?

2. Berlaku kecelaruan sistem kawal selia genetik




Sistem kawal selia genetik ni boleh juga diibaratkan sebagai 'control panel' yang mengawal keseimbangan sel dalam badan kita. Sistem ini lah yang mengawal penggantian sel yang mati di dalam badan kita. Akan tetapi, penyakit penuaan ini membuatkan sistem ini menjadi celaru. Mungkin sel yang patut mati itu tidak mati tetapi telah pun diganti dengan sel yang baru atau sel yang mati itu tidak diganti dengan sel yang baru. Kecelaruan sistem ini juga boleh menyebabkan berlakunya penyakit seperti KANSER. 


3. Melemahkan mitokondria sel






Mitokondria sel adalah pusat tenaga sel. Apabila kita mengalami penyakit penuaan, mitokondria sel akan menjadi lemah. Apabila lemah, sel dalam badan kita akan hilang fungsi yang menyebabkan tisu-tisu dan organ kita tidak boleh berfungsi dengan baik.


4. Berlaku pemendapan AGE PROTEIN

Age protein adalah kombinasi gula dan protein. Apabila diserang sakit penuaan, protein ini akan termendap di dinding sel kita. Cuba anda bayangkan saja karat pada besi atau karies pada gigi ini lah yang diumpamakan seperti age protein yang termendap tadi. Apabila age protein ni termendap, ia buatkan sel kita tidak boleh berfungsi dengan baik dan akhirnya akan membawa kepada pelbagai jenis penyakit seperti :

Penyakit akibat masalah penuaan


  • kanser
  • sakit jantung
  • masalah organ
  • darah tinggi
  • masalah sendi
  • masalah kesuburan
  • dan lain-lain


Punca yang menyebabkan penyakit penuaan


  • pencemaran udara
  • makanan yang kurang nutrien 
  • stress dan tekanan perasaan
  • malas beraktiviti
  • dan lain-lain


Sebab itu lah kita tengok zaman sekarang muda-muda lagi dah kena macam-macam jenis penyakit. Salah satu cara untuk kita mengelakkan dari penyakit penuaan ini adalah dengan mengamalkan Vivix







kredit

kredit2


Anda berminat nak dapatkan Vivix? Anda boleh dapatkan Vivix dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vivix dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK


Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pilihan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Promosi November 2019

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Jom Join Saya

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.