Latest Posts

Saturday, 11 November 2017

Rahsia buat duit dengan Shaklee sampai Roger Barnett pun tak tahu

Saja la nak share, Sabtu yang lepas (4 November 2017) leader group besar kami adakan kelas khas untuk anak-anak buahnya tentang rahsia buat duit dengan Shaklee sampaikan CEO Shaklee dekat US (Roger Barnett) tu pun tak tahu. 


Sebelum leader kami umumkan tempat kat mana nak buat kelas ni, saya tak decide pon nak pergi. Takut kelas yang nak diadakan tu jauh. Nak-nak pulak anak ada training bola pulak pagi tu memang husband tak dapat nak hantar la. Malam sebelum hari nak di adakan kelas tu leader pon bagitau yang kelas ni akan diadakan di HQ Shaklee di Bandar Sunway. Ini peluang yang bagus! Alhamdulillah, Allah gerakkan hati saya untuk pergi. Saya pun naik LRT dari Putra Height, seterusnya naik BRT dari perhentian USJ dan berhenti di stesen Sunmed (berdekatan dengan HQ Shaklee). Ni la pengalaman pertama saya naik LRT dari Putra Height tau bersama anak kecik saya tu. Beranikan diri untuk ilmu yang sangat-sangat berharga.


saya pon nak bergamba jugak. hehehe..

Alhamdulillah, memang tak sia-sia datang kelas ni. Banyak sangat ilmu dan idea bisnes yang saya dapat dari kelas ni. Terbuka terus minda saya ni untuk jadi lebih kreatif berbisnes. Nak bisnes ni kena ada ilmu. Kalau takde ilmu, agak susah la sikit. Terima kasih kepada leader dan kawan-kawan yang sudi berkongsi idea yang sangat-sangat bernas. Walaupun makin ramai yang buat bisnes Shaklee ni, tapi dalam kelas ni kami diajar teknik rahsia untuk bersaing secara sihat dan walaupun ramai pengedar Shaklee ada kat Malaysia ni,  customer tetap akan beli dengan kita jugak. Best tak? Balik dari kelas tu dalam otak ni terus fikir macam-macam cara nak kembangkan bisnes ni. Fuh! Memang best.

Anda nak tau ke apa rahsianya tu? Kalau nak tau ada syaratnya. Kena la join team 'Mommatwinz Empire' dulu. Bila dah join, memang confirm saya akan sharekan semuanya. Memang tak dinafikan buat bisnes Shaklee memang best . Bagi anda yang nak buat side income dari rumah tu boleh la hubungi saya ye. Jangan fikir lama-lama tau nanti diri sendiri yang rugi.


Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Thursday, 9 November 2017

Eh! Nenek umur 87 tahun pun masih nampak sihat dan bertenaga. Apa rahsianya?

Dalam usia yang menjangkau 87 tahun, apa yang anda selalu bayangkan? Mesti masing-masing antara kita bayangkan dalam usia macam ni seorang tua yang tak lagi berdaya, jalan terbongkok-bongkok, sakit dan sebagainya. Betul tak? Sebab saya pon bayangkan macam tu jugak.

Sebenarnya tak semua yang berumur 87 tahun ni seperti apa yang kita bayangkan. Masih ada lagi yang sihat dan bertenaga. Buktinya.. 


Gambar kat atas ni dikongsikan oleh rakan saya. Ini neneknya yang dah pon berusia 87 tahun. Tapi tengoklah, masih sihat dan bertenaga lagi kan? Alhamdulillah..

Apa rahsia nenek ni ye masih nampak sihat dan bertenaga? Nenek ini rupa-rupanya adalah pengguna tegar supplement Shaklee. Vitamin yang diambil oleh nenek ni ialah Vitalea dan Ostematrix. Memang terbaik lah.


Apa kelebihan pengambilan Vitalea?


Vitalea adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Kelebihan pengambilan Vitalea

  • Penambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Meningkatkan keupayaan sistem produktif
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membantu untuk pertumbuhan sel-sel baru
  • Melindungi fungsi jantung, buah pinggang dan hati

Apa kelebihan pengambilan Ostematrix?



Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium. Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K. Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% didalam badan.




Kelebihan pengambilan Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
  • Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu masalah gastrik
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Membantu melegakan sembelit
  • Melegakan sakit kepala

Bagi anda yang nak menjaga kesihatan, Shaklee adalah pilihan vitamin yang terbaik sebab Landmark Study Shaklee telah membuktikan yang Shaklee ni memang selamat, semulajadi dan berkesan.



Anda berminat nak dapatkan vitamin Shaklee? Anda boleh dapatkan vitamin Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vitamin Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 8 November 2017

Lokasi yang paling menarik untuk majlis perkahwinan bertemakan 'Garden Wedding'

Saje la nak share.. 1 Oktober 2017 yang lepas telah berlangsung majlis perkahwinan adik lelaki saya bertemakan 'Garden Wedding'. Alhamdulillah.. majlis ni berjalan dengan lancar dan penuh meriah. Sebenarnya, saya bukan nak share tentang majlis adik saya ni tapi saya nak share kat mana lokasi majlis perkahwinan adik saya ni. Mana la tau kot-kot ada bakal-bakal pengantin yang nak buat majlis tema Garden Wedding ni.. Boleh la try survey kat tempat ni.

Kita blanje sekeping gambar dulu..

garden weding

Ha.. rasa-rasanya kat mana ni? Dalam hutan tau ni.. Bukan tepi taman.. hehehe.. Kalau dah sebut pasal hutan tu, tak lain tak bukan lokasi majlis kahwin adik saya ni di FRIM, Kepong, Selangor (Forest Research Institute Malaysia). Kalau anda nak tahu, dalam FRIM ni banyak jugak rumah-rumah atau banglo yang boleh disewa untuk berehat atau buat sebarang majlis dan aktiviti. Udara kat sini memang tak disangkal lagi la. Fresh.. Segar bugar mata memandang pokok-pokok hijau. Best sangat.

Jom, saya belanja gambar lagi...


Villa Aromatika FRIM, Kepong

Ok, gambar kat atas ni lah lokasi yang jadi pilihan untuk majlis perkahwinan adik saya (masa ni kerusi dan meja belum susun lagi). Nama lokasi ni Villa Aromatika. FRIM. Banglonya besar.. dan ada kawasan halaman yang sangat luas dan cantik. Dekat halaman ni la kita boleh susun khemah atau buat sebarang aktiviti. 


dari ruang tamu nak ke tingkat atas Villa Aromatika FRIM, Kepong

family area di tingkat atas Villa Aromatika FRIM, Kepong

dalam salah satu bilik di Villa Aromatika FRIM, Kepong

di halaman Villa Aromatika FRIM, Kepong

di halaman Villa Aromatika FRIM, Kepong

Ruang tamu banglo ni sangat lah luas.. boleh main lari-lari sampai kurus lagi. Hehe.. Dekat tingkat atas ada 2 bilik yang sangat-sangat besar, lengkap dengan beberapa buah katil single. Katil size queen atau king tak ada sebab kat sini selalu orang datang buat kursus. Jadi mungkin sebab tu la ada katil size single je.



yeahh pengantin dah sampai

deko meja tetamu yang sangat cantik

meja makan pengantin yang sangat cantik

kakak pengantin pon nak tumpang bergambo
inilah keluarga kami yang sangat happening
Menarik tak? Ok, bagi anda yang nak menempah Villa Aromatika ni boleh la KLIK SINI dan untuk wedding planner pula saya sangat cadangkan anda untuk hubungi En Azroi dari Empayar Bintang. Servis memang tip top, dari katering, khemah dan wedding planner semua dari pakej berbaloi-baloi dari Empayar Bintang. Masakan pun sangat lah sedapnya. 

Sekian saja perkongsian tentang lokasi menarik saya kali ni, next time saya share lokasi lain pulak ye. 


Bagi anda yang berminat nak dapatkan produk Shaklee, boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Friday, 3 November 2017

Dapat hamil kembali selepas mengalami keguguran berulang. Apa rahsianya?

Pasangan suami isteri mana yang tak nak cahaya mata selepas berkahwin. Betul tak? Majoriti semuanya nak anak, orang kata anak-anak ni penyeri dan pelengkap rumah tangga. Walaubagaimanapun perlu diingatkan anak-anak ini adalah rezeki yang diberi oleh Allah SWT dan merupakan amanah yang akan dipersoalkan di akhirat kelak. Bagi pasangan yang belum ada zuriat, mungkin anda boleh baca testimoni Puan Nur yang saya share ni. Mana tau, bila anda mencuba ada pula rezeki anda. Yang penting usaha, tawakal dan doa. Jom kita baca..





First Love with ESP Shaklee----------------------------------------------Dulu cinta pertama saya bersama Shaklee bermula dengan ESP. Pada 2013, saya mengalami keguguran berulang. Jadi my BFF pun suggest untuk try ESP untuk kembalikan kesihatan badan & rahim.

Mula-mula tu teragak2 juga nak cuba. Tapi bila dengar banyak testimoni best so saya pun beli lah setong ESP. Bermula dari itu sehingga kini berpuluh-puluh tong ESP dah saya beli. Puas hati sangat dengan ESP. Dahlah besar tong dia tau! Boleh guna lama. 😘

Bagi masalah saya, minuman protein ESP ini telah membantu cepatkan penyembuhan luka dalam rahim saya yang baru lepas mengalami keguguran. Ia juga bantu untuk kuatkan kembali otot rahim.
Badan pun rasa lebih bertenaga lepas minum ESP. Sebagai bonus, kulit pun menjadi semakin sihat. Gebu tau! 😉

Syukur atas kurniaNya, saya juga dapat hamil kembali selepas amalkan vitamin shaklee & kandungan pun sihat. Kini saya adalah ibu kepada 3 cahaya mata.
Itulah kisah pertama saya mengenali Supplemen Shaklee. Sehingga kini saya adalah pengguna setia ESP serta lain2 produk Shaklee. Jatuh Cinta sangat! 😍




Tak dinafikan banyak sangat kelebihan pengambilan ESP ni tau. Bila anda dah dapat rasakan kesan ESP ni pada anda, pasti anda akan menyesal kalau tertinggal satu hari minum ESP. Tak caya, jom cuba. 


Anda berminat nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805




Thursday, 2 November 2017

Jangan makan Vitamin B, nanti gemuk! Betul ke?

Biasakan tak anda dengar orang cakap, jangan makan vitamin B nanti berat badan naik. Tak nak la makan vitamin B nanti gemuk. Tak pun, makan vitamin B ni nanti tak gemuk ke? Ini la antara soalan atau ayat yang biasa sangat saya dapat bila saya suggest pada customer-customer saya untuk ambil vitamin B atau produk Shaklee di namakan B Complex. Sejauh mana kebenarannya? Meh saya nak habaq...



Kalau anda nak tahu, B Complex Shaklee adalah Vitamin B yang paling lengkap dengan 8 jenis vitamin B. Tak semua Vitamin B yang ada dijual di pasaran tu lengkap tau. Tak caya cuba check. 

Vitamin-vitamin B ni bekerja sama antara satu sama lain untuk membantu kita mengekalkan kesihatan. Apa kelebihan Vitamin B ni ye? Adakah hanya untuk ibu hamil dan hanya untuk yang merancang nak hamil supaya anak tak kena spina bifida?

Spina bifida bermaksud "sumbing tulang belakang". Ia berlaku apabila tiub neural tidak berkembang dengan betul menyebabkan saraf tunjang tidak tertutup sepenuhnya dan terdapat jarakan (gap) di antara vertebra. Saraf tunjang dan saraf-saraf juga tidak berkembang dengan sempurna. 

sumber

Sebenarnya B Complex ni bukan untuk orang hamil atau yang merancang nak dapat anak je patut ambil. Kita semua patut amalkan B Complex sebab banyak sangat kelebihannya. 

Kelebihan pengambilan B Complex


  1. Mengurangkan risiko katarak. Katarak ni bila terjadi selaput dalam mata & mengganggu penglihatan.
  2. Sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut
  3. Menguatkan imuniti tubuh dengan membantu menjaga sel darah putih.
  4. Vitamin anti stress.
  5. Membantu metabolisma badan terutama hemosystin dan mengurangkan risiko sakit jantung.
  6. Menjaga kesihatan tiroid


Betul ke B Complex ni penyebab berat badan naik?





Sebenarnya, B Complex ni adalah vitamin yang agak 'panas'.  Jadi memang kita perlu minum air yang banyak sekiranya mengamalkan B Complex  (2-3L sehari). 

Makan vitamin perlu minum banyak. Tak kiralah makan vitamin apa sekali pun, kalau tak minum air nanti kita akan rasa lapar sebab otak kita terima isyarat "lapar" bila sel badan kita perlukan air. Itu yang sebabkan kita asyik nak makan je. Jadi, kena MINUM AIR, jangan makan banyak-banyak pulak tau.

Ingat tau, rajin-rajin la MINUM AIR agar kita tak sentiasa rasa lapar.


Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.