Latest Posts

Saturday, 3 December 2016

Kenapa saya katakan Shaklee adalah bisnes yang menguntungkan

Pejam celik pejam celik dah 5 tahun saya bersama Shaklee. 5 tahun tu bukan masa yang singkat tau. Lama tu... Dan sepanjang 5 tahun tu saya tak pernah pulak rasa nak beralih arah dari buat Shaklee. Kenapa ye? Ha jom saya bagi tau apa sebab-sebabnya..


Shaklee adalah bisnes yang menguntungkan kerana :


1. Jadi ahli dengan harga yang murah

Dengan hanya RM80 anda dah boleh berbangga menjadi seorang pengedar Shaklee. Tak payah nak buat loan bank atau pinjam kawan-kawan untuk jadi ahli. Dengan menabung pon anda boleh jadi ahli. Nak tahu cara jadi ahli? Boleh klik sini

2. Boleh dapat keahlian percuma



Dah la daftar ahli murah, boleh pulak dapat keahlian percuma. Jika anda beli produk dalam 200 uv (200 point) iaitu sekitar RM650++ anda boleh mendapat  keahlian secara percuma. Untungkan?

3. Shaklee adalah bisnes yang fleksibel

Fleksibel yang saya maksudkan ialah anda boleh buat bisnes Shaklee di mana-mana sekalipun asalkan ada talian internet, Zaman moden ni saya percaya semua ada handfon yang berinternet kan? Ha gunakan kelebihan tu untuk buat bisnes Shaklee. Katr rumah pon boleh buat bisnes

4. Kelas Shaklee percuma

Kalau anda nak tahu, setiap bulan Shaklee ada menyediakan kelas nutrisi secara percuma. Untuk beri konsultasi kepada pelanggan, pengedar perlu datang ke kelas untuk menambah ilmu. Datang je tak perlu bayar pon

5. Shaklee mesra kanak-kanak



Jika anda hadir ke kelas yang dianjurkan oleh Shaklee atau upline anda, anda dibenarkan untuk membawa anak-anak ke kelas tersebut. Kebanyakan pengedar-pengedar Shaklee terdiri dari ibu-ibu yang masih beranak kecil. Jadi, jika ada kelas, ibu-ibu tak perlu rasa bimbang anak-anak tiada penjaga. Bawak je.. Untungkan?

6. Kumpulan sokongan yang sangat-sangat best

Selain dari hadiri kelas, kami juga ada kelas sokongan secara online terutama di whatsapp group dah fb group. Di group ini juga banyak membincangkan ilmu shaklee. Best tau. Guna henpon je. Sesambil menyusu leh tengok hp belajar...

7. Bonus yang adil dan saksama

Bonus yang Shaklee beri sangat-sangat adil dan saksama. Takde istilah downline teruk pulun sales upline goyang kaki... Di Shaklee siapa yang kerja keras dia akan dapat hasilnya.. Bonus shaklee akan dimasukkan pada setiap 15hb setiap bulan. Tak pernah lambat. Best tau

8.  Order Shaklee secara online

Ni paling saya suka. Kalau nak order Shaklee buka je pc atau henpon, order terus secara online. Mudah sangat. Tak payah sibuk-sibuk nak hadap jem, cari parking untuk beli shaklee. Kalau nak order untuk customer pon boleh. Shaklee akan terus poskan kepada lokasi customer. Bestkan? Kalau nak tahu cara order Shaklee secara online? klik sini

9. Trip Mewah Shaklee



Sebagai menandakan penghargaan Shaklee kepada kerja keras pengedar-pengedarnya, Shaklee menyediakan insentif percutian yang sangat mewah. Bukan setakat tambang kapal terbang je, penginapan, jalan-jalan, duit makan pon Shaklee taja tau. Best tak best? Nak dapatkan insentif ni ada syarat-syaratnya. Sebab tu la kami semua bekerja keras untuk dapatkan insentif ni..

Ha.. setakat ni dulu saya cerita yang best-best tentang bisnes Shaklee ni walaupun ada banyak lagi yang best tentang Shaklee. Next entry saya sambung cerita lagi ye..Kalau anda nak bisnes dengan Shaklee, jom hubungi saya. saya ada group sokongan yang kuat. Saya akan bimbing anda sehingga anda berjaya dapat bonus 4,5 atau 6 angka. Jom tak rugi pon join 😊






Kepentingan Pengambilan Ostematrik dalam Set Berpantang Shaklee

Sembelit selepas bersalin memang tak dapat dipisahkan lagi. Kira-kira 20% ibu-ibu mengalami sembelit selepas melahirkan. Sakitnya sembelit lepas bersalin ni Allah je lah yang tahu, dengan luka lepas bersalinnya lagi.. dengan sembelitnya lagi.. huuuu...




Kalau anda nak tahu, pengambilan Ostematrik dalam Set Bersalin Shaklee sangat-sangatlah pentingnya. Nak tau kenapa? Jom teruskan baca...

Kenapa Ostematrik penting diambil selepas bersalin atau ketika dalam waktu berpantang?

  1. Kalsium merupakan komponen utama dalam susu ibu selain air dan protein
  2. Membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti 
  3. Melegakan otot dan saraf ibu dan mengelakkan tekanan bersama B Complex dalam set bersalin Shaklee. 
  4. Mengelakkan daripada gigi rosak dan sakit tulang pada ibu. Ibu menyusu yang tidak mendapat cukup kalsium lazimnya akan mendapat masalah gigi rosak dan sakit tulang. (rujuk keistimewaan Ostematrix no. 1 dan 7)

Bagaimana Ostematrik membantu ibu-ibu menyelesaikan masalah sembelit selepas melahirkan atau ketika berpantang?

Magnesium adalah salah satu kandungan utama di dalam Ostematrik dan bahan yang membantu dalam menyelesaikan masalah sembelit adalah Magnesium.

Magnesium akan meningkatkan kandungan air di dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan yang terhadam bergerak di dalam usus). Ia juga menolak makanan ke dalam usus.

Magnesium bertindak di dalam usus dengan dua cara :

  • Merehatkan otot di dalam usus -
    membantu membentuk kesan lebih lembut yang mengurangkan sembelit
  • Menarik air -
    Meningkatkan kandungan air di dalam usus dan membolehkan usus berfungsi dengan baik.
Oleh kerana magnesium menarik air, anda dinasihatkan untuk minum air yang banyak semasa pengambilan Ostematrik

Apa kata ibu-ibu yang mengamalkan Ostematrik ketika berpantang

Testimoni 1


Testimoni 2


Jom tonton video ni pulak :




Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Friday, 2 December 2016

9 Cara Bagaimana Nak Kurus Tanpa Ubat

Berat badan dah naik? Adoiii! Ini lah yang selalu menjadi mimpi ngeri setiap orang. Pantang berat badan naik sikit, dah risau, dah tak nak makan langsung, dah tak boleh tidur malam. Eh, jangan la ma macamtu.. Banyak cara kita nak turunkan berat badan ni.. Jom ikut perkongsian saya ni.

9 Cara Bagaimana Nak Kurus Tanpa Ubat


1. Setkan minda untuk kurus

Ini sangat penting. Apa jua yang kita nak lakukan mesti mula dengan niat dan mind setting yang betul. Bila dah set dalam kepala nak kurus, kita mesti lakukan. Jangan asyik nak bertangguh dan cari alasan

2. Pelajari ilmu tentang kalori

Bila rasa nak turunkan berat badan, kita perlu tahu jumlah kalori yang kita perlu ambil dalam sehari. Jangan ambil lebih dan jangan pula ambil kurang. Kalau kurang kalori, lapar pulak kita nanti. Tu yang jadikan kita asyik nak makan je.

3. Makan dalam kuantiti yang kecil

Setiap kali makan, perlu jaga portion makanan, jangan ambil terlalu banyak. Makan secara kerap, tapi dalam kuantiti yang sedikit

4. Elakkan makan waktu malam

Waktu ideal untuk mengambil makan malam adalah seawal 6.30 petang. Paling lambat pon sebelum pukul 8 malam. Ini adalah kerana makanan memerlukan 4 jam untuk hadam. Kalau kita makan pukul 10 malam, pukul 2 baru boleh kita tidur.  Nabi pon dah ajarkan.... 

5. Elakkan makanan dan minuman bergula

Tahukah anda pengambilan gula adalah penyebab utama berat badan naik dan berlakunya masalah kegemukan? Cuba elakkan gula, pasti berat badan anda mudah turun.

6. Tukar kepada makanan rendah lemak

Kalau selalu kita makan makanan yang tinggi berlemak, jadi tukarlah pola pemakanan kita. Kalau selalu pagi-pagi makan nasi lemak, tukar lah kepada sarapan dengan roti. Kan berkhasiat tu?

7. Banyakkan makan buah

Bila rasa lapar, makan lah buah. Bila makan buah, pasti anda akan rasa kenyang. Banyak vitamin yang kita boleh dapat bila makan buah. Makan buah, kulit pon cantik., Tak nak ke?

8. Banyakkan minum air masak

Minum air masak adalah salah satu cara untuk hilangkan rasa lapar. Seotang individu perlu minum sekurang-kurangnya 3 Liter air masak dalam sehari. Selain dari tu kesihatan pon akan terjaga. Toksin juga jadi penyebab badan jadi gemuk. Bila banyak minum air masak, toksin pon akan keluar melalui air kencing

9. Banyakkan berjalan atau berjogging

Tips yang paling mudah, jika selalu anda naik lif di pejabat, apakata anda naik tangga pula. Bila naik tangga banyak pergerakan kita buat. Dalam masa yang sama lemak pon akan pecah. Bestkan?

Mudahkan tips-tips yang saya share ni. Bila kita ubah gaya hidup, pasti ada perubahan.. Jom kuruskan badan 😊





Turunkan kolestrol dengan Vivix Shaklee


Tahukah anda? Hasil dari tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) 2015 mendapati 9.6 juta rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas mempunyai paras kolesterol yang tinggi dalam darah.  


Menurut Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam, 94% rakyat di negara ini tidak makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang mencukupi dalam setiap hidangan mereka.  Hasil tinjauan NHMS juga turut mendapati kebanyakan golongan belia tidak mengambil berat mengenai kegiatan fizikal dan hanya memberi keutamaan pada aktiviti itu bila sudah meningkat usia.  "Disebabkan tiada kesedaran diri, masyarakat lebih gemar menjalani gaya hidup kurang sihat dan ini menjadi salah satu faktor peningkatan ketara beberapa penyakit seperti diabetes, hipertensi dan paras kolesterol dalam darah.  "Walaupun peratus bagi kegiatan fizikal meningkat, pada masa yang sama risiko penyakit tidak berjangkit dalam kalangan rakyat Malaysia turut meningkat.

"Peningkatan ini disebabkan hanya golongan berumur 40 hingga 59 tahun melakukan kegiatan fizikal manakala peratusan golongan berusia 18 tahun ke atas melakukan kegiatan fizikal masih rendah.  "Kalangan umur 40 hingga 59 tahun ini kebanyakannya adalah mereka yang 'sudah menerima mesej' untuk bersenam apabila doktor menasihatkan mereka berbuat demikian kerana sudah dikesan mempunyai pelbagai penyakit," katanya ketika berucap pada majlis Yang Berhormat Menteri Kesihatan bersama Media di kementeriannya, di sini.  

Secara umumnya, NHMS 2015 mendapati rakyat negara ini menunjukkan peningkatan ketara penyakit tidak berjangkit berbanding tahun sebelumnya dan lebih membimbangkan, kebanyakan daripada mereka tidak mengetahui atau menghiraukan mengenai penyakit yang mereka hidapi.  Jelas beliau, antara penyakit tidak berjangkit dan beberapa isu kesihatan berkaitan yang dipantau oleh NHMS 2015 termasuk diabetes, tekanan darah tinggi, tabiat merokok, obesiti dan pengambilan alkohol.  "Mengikut laporan NHMS 2015, saya dapati negara ini sedang menjurus untuk menjadi sebuah 'negara gemuk' kerana dianggarkan lebih 3.3 juta penduduk mengalami masalah berat badan.  "Masalah berat badan ini bukan sahaja dialami oleh orang dewasa, sebaliknya laporan terkini menunjukkan masalah obesiti turut meningkat dengan ketara dalam kalangan kanak-kanak.

sumber


Tanda-tanda kolestrol tinggi


  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki 
  • Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi 
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk 
  • Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala 
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah 
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. 

Kesan kolestrol tinggi dalam badan

  • Masalah kegemukan
  • Darah tinggi
  • Sakit jantung
  • Strok

Bagaimana Vivix boleh bertindak menurunkan kolestrol 

Apa itu Vivix?


Bagaimana Vivix bertindak?



Testimoni Vivix turunkan paras kolestrol

Testimoni 1


Testimoni 2



Testimoni 3


Testimoni 4



Jom rawat masalah ini sebelum terlambat. Lakukan pemeriksaan doktor secara berkala untuk mengetahui tahap kesihatan kita lebih-lebih-lebih lagi apabila usia menjangkau ke 40 tahun. Sekiranya berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh hubungi saya segera. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA


Thursday, 1 December 2016

Tips buang angin dalam badan dengan cepat

Siapa kat sini yang pernah rasa perut sebu, pedih ulu ati atau sakit dada? Saya percaya kita semua pernah rasa semua ni kan? Ini adalah tanda-tanda badan kita dah dimasuki angin. Macamana angin boleh masuk dalam badan kita ni ye? Punca sebenar angin masuk ke dalam badan adalah berbeza mengikut setiap individu. Salah satu punca adalah dari udara yang ditelan. Apabila seseorang dalam keadaan tertekan atau stress maka dia lebih kerap menelan udara tanpa disedari. Selain itu, angin di dalam badan adalah berpunca dari bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita 



Sumber makanan penyebab angin di dalam badan :

1) Kekacang 
2) Sayuran seperti :      
  • Brokoli       
  • Kobis       
  • Taugeh       
  • Bawang      
  • Asparagus       
  • Bendi      
  • Terung 
3) Buah-buahan seperti :       
  • Pear      
  • Apple       
  • Peach 
4) Bijirin seperti :       
  • Cereal       
  • Roti gandum 
5) Minuman ringan dan jus buah
6) Susu dan produk daripada susu dan keju 
7) Makanan dalam peket yang mempunyai laktus di dalamnya seperti       
  • Roti       
  • Bijirin       
  • Sos salad 
8) Makanan bertepung 
9) Pemakanan~ Jadual makan tidak teratur, pengambilan makanan yang memberi tindakbalas 'alahan' seperti nangka, labu, mee kuning, daging beku dll, kafein dan minuman soda(bergas). 

Tips buang angin dalam badan

1. Hindari makanan penyebab angin

Kandungan gas yang dihasilkan daripada makanan berbeza pada setiap individu. Kenal pasti makanan yang menjadi penyebab berlakunya angin di dalam badan kemudian hindari makanan tersebut

2. Mengambil ubat

Ubat-ubatan seperti antasids, simethicone dan activated charcoal yang boleh didapati di farmasi-farmasi dapat membantu mengurangkan masalah angin. 


3. Kurangkan menelan udara

Individu yang mengalami masalah sendawa yang kronik dinasihatkan supaya kurang mengambil gula-gula getah dan gula-gula. Anda dinasihatkan supaya mengunyah makanan perlahan-lahan dan tidak banyak bercakap semasa makan. Sekiranya pesakit memakai gigi palsu, dinasihatkan supaya berjumpa doktor gigi untuk memastikan ia sesuai dipakai.

4. Banyakkan minum air masak/suam      

Ini adalah supaya ruang tersebut diganti dengan air dan bukannya angin.

5. Lakukan urutan visera (abdomen)

Mula-mula letakkan kedua-dua tapak di paha kanan atas, kemudian tekan abdomen dan urut sehingga ke bawah tulang rusuk dan teruskan urut di sepanjang bawah tulang rusuk ke arah kiri, turun ke bawah hingga di atas paha kiri. Ulang urutan ini sehingga terasa semua angin keluar.

6. Gunakan pencuci kolon/usus besar semulajadi yang banyak dipasaran. tapi pastikan semulajadi ok

7. Kunyah makanan perlahan-lahan supaya lebih senang hadam.

8. Makan dalam porsi yang kecil setiap 2 3 jam. 

9. Amalkan minuman air halia atau bawang putih

sumber1
sumber2


Buang angin segera secara semulajadi dengan Shaklee

Peppermint Ginger Plus


Bahan-bahannya terdiri dari :

Pudina
  • Melegakan otot perut
  • Membantu dalam proses penghadaman, mabuk laut/darat, melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
  • Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kelhilangan selera makan
  • Merangsang pengeluaran peluh, oleh itu dapat menyekat demam apabila seseorang dijangkiti selsema

Halia
  • Merangsang rembesan enzim Slavia untuk pencernaan makanan
  • Melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang)
  • Berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan

Pokok Adas (fennal)
  • Menghilangkan kembung perut
  • Melegakan sakit perut, gejala selsema
  • Membantu dalam masalah alergi pada saluran usus

Cekur Manis (anise)
  • Melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak
  • Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba pada musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga dalam badan dan lembut pada perut

Kelebihan Peppermint Ginger Plus

1. Memberikan kelebihan pada otot perut untuk melancarkan sistem penghadaman

    2. Mempunyai rasa pudina yang memberikan kesegaran kita mengambilnya.

      3. Boleh diambil oleh mereka yang selesema kerana kita akan berpeluh untuk menghalang daripada dijangkiti demam.

        4. Menghilangkan ketidakselesaan perut yang terjadi akibat salah makan.

          Tips pengambilan Peppermint Ginger Plus


          1. Ibu mengandung yang mengalami masalah loya yang teruk atau morning sickness.

          **Boleh dicampurkan dengan madu suam bagi menghilangkan pening tersebut.

          2. Mereka yang selalu kembung perut dan sukar membuang angin.

          **Boleh diambil dengan teh lemon atau teh biasa untuk menyenangkan proses membuang angin.

          3. Mereka yang menghadapi masalah gastrik. Dinasihatkan mengambil makanan mengikut waktu untuk mengelakkan sakit gastrik menjadi teruk.

          **Boleh juga diambil bersama ESP bagi membekalkan tenaga berterusan kepada kita. 

          4. Mereka yang menghadapi masalah percernaan dan selalu sakit perut.



          Apa kata mereka yang dah mengamalkan Peppermint Ginger Plus

          Testimoni 1



          Testimoni 2




          Testimoni 3


          Jika anda ada masalah angin dalam badan bolehlah mencuba Peppermint Ginger Plus ni...  Jom hubungi saya dengan segera.. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA


          Kempen Shaklee Tanam Pokok Untuk Selamatkan Bumi

          kempen shaklee tanam pokok. akhbar utusan 2/4/2009
          Dah baca keratan akhbar kat atas ni? Keratan akhbar ni pada tahun 2009. Masa tu Shaklee memang tengah giat menjalankan kempen penanaman pokok untuk selamatkan bumi. Baguskan Shaklee ni. Semua produknya berasaskan tumbuh-tumbuhan semulajadi dah tiada bahan kimia pon. Kesalamatan produk Shaklee sangatlah terjamin dan kita tak perlu risau untuk menggunakannya.

          Nak dijadikan cerita, hari ni saya bersama mak, abah saya serta anak-anak saya pergilah berjogging di Taman Botani Kepong FRIM. Taman Botani ni tak la jauh dari rumah mak abah saya. So, takde masalah la kalau nak pergi. Bila berjogging ni saya ambil la kesempatan untuk melihat sendiri pokok-pokok yang ditanam oleh Shaklee 7 tahun lepas. Roger Barnett pon datang tau masa kempen ni..dasat kan?  Ok jom jamu mata tengok gambar-gambar yang saya ambil hari ni.. 

          kayu tanda bukti shaklee tanam pokok
           Dah tak berapa nampak dah tanda ni. Ye lah berpanas hujan hari-hari. 7 tahun dah kot. Macam ni lah rupanya.. Janji perkataan Shaklee tuv tetap ada..

          pokok shaklee tanam
           Cantiknya.. saya pon suka kehijauan...

          pokok shaklee tanam

          ambil kesempatan bergambar kenangan

          Hehe.. inilah buktinya yang saya datang sendiri ambil gambar pokok-pokok ni. Best tau.. Meh saya blanje lagi gamba kecantikan view kat Taman Botani ni..

          cantiknya..

          bergamba kenangan bersama anak2

          Subhanallah.. cantiknya view kat sini.. Saya memang suka permandangan yang hijau ni. Kalau anda yang selalu stress dengan kerja tu, apakata sesekali luangkan masa untuk berehat di sini. Mesti anda rasa tenang je tengok view kat sini. Siapa kata kat KL ni ada bangunan-bangunan je.. Pokok-pokok hijau masih disimpan di sini tau.. So.. meh la datang..

          Tuesday, 29 November 2016

          Himpunan testimoni berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee

          Adakah anda di antara pasangan yang telah lama mendirikan rumah tangga tapi masih lagi belum dikurniakan zuriat? Jangan bersedih, hadapilah ujian ini dengan tabah dan redha. Walaupun kita redha tak semestinya kita berdiam diri tanpa usaha. Betul tak? Bagi anda yang telah pon membaca entry saya tentang Set Kesuburan Shaklee,  kali ni saya nak share pula  tentang testimoni mereka yang telah berjaya hamil dengan ikhitar mengamalkan Set Kesuburan Shaklee.

          Testimoni 1

          berjaya hamul dengan vivix

          Testimoni 2



          Testimoni 3


          Testimoni 4


          Testimoni 5


          Testimoni 6



          Alhamdulillah, semua ini adalah ketentuan dari Allah, kita sebagai hambanya hanya perlu berikhtiar serta berdoa. Jika anda berminat untuk mencuba Set Kesuburan Shaklee, bolehlah hubungi saya segera. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA



          Cerita tentang Shaklee Trip 2016 : Pulau Langkawi

          Pada setiap tahun, Shaklee menyediakan insentif trip kepada semua pengedar-pengedar Shaklee sebagai tanda penghargaan Shaklee kepada pengedar-pengedarnya yang telah bekerja keras.. insentif trip ni ditaja sepenuhnya oleh pihak Shaklee.. Untuk dapatkan insentif ni, kami perlu mencapai point2 yang tertentu yang telah ditetapkan oleh Shaklee. Insentif ni pula terbahagi kepada dua. Insentif trip dlm negara dan insentif trip diluar negara.

          Insentif trip yang Shaklee bagi ni amatlah istimewa. Layanan 1st class lagi.. tempat yang ditaja pon tempat eksklusif. Kalau nak pergi guna duit sendiri memang fikir banyak kali. hehe...

          Baru-baru ni leader-leader kami yang layak telah diberi keistimewaan untuk bercuti di Pulau Langkawi. Fuh! Memang best dengar cerita-cerita diorang ni. Ok, saya share sikit pengalaman mereka di sana ye. 

          duit makan Shaklee bagi
          Selain dari tajaan penginapan. duit makan di luar pon Shaklee bagi.  Nak tahu mereka ni menginap kat mana di Pulau Langkawi ni? Mereka menginap di Westin Hotel tau. Kalau check harganya satu malam rata-rata dalam RM 800 hingga ke ribuan ringgit. Betapa beruntungnya mereka dapat peluang ni, Ketibaan mereka di sana pun disambut dengan paluan kompang.

          Yang bestnye kalau join trip dengan Shaklee memang akan dilayan macam VVIP .Bilik yang disediakan pula memang cantik dan selesa...setiap kali masuk bilik mesti ada special gift dari Shaklee..






          Semasa berada di sana. mereka disediakan dengan macam-macam aktiviti menarik. Makan pon yang sedap-sedap. Bestnya. Anda tengok la ye gamba ni..








          Hai seronoknya la kan tengok gamba-gamba mereka ni. Tengok gamba pon dah seronok apatah lagi kalau mereka yang pergi trip ni. Mana gamba saya? Eh, saya masih belum berpeluang nak join trip Shaklee ni. InsyaAllah satu hari nanti saya juga akan bersama mereka-mereka ni untuk join trip mewah Shaklee ni. Takde yang mustahil. Jadikan insentif-insentif ini sebagai penguat semangat saya untuk bekerja keras lagi di dalam Shaklee.. Amin ya rabbal alamin...




          Monday, 28 November 2016

          Kat mana nak cari Shaklee di Putra Height, USJ, Subang Jaya dan Puchong?

          Anda tercari-cari pengedar Shaklee yang berada di sekitar Putra Height, USJ, Subang Jaya dan Puchong? Jangan risau. Apa yang perlu anda buat hanyalah perlu menghungi saya melalui whatsapp atau sms di talian tertera :

          Saya akan membantu anda dalam mendapatkan vitamin-vitamin yang anda perlukan atau set-set Shaklee seperti di bawah :


          • Set Kesihatan Asas
          • Set Kesuburan
          • Set Kecantikan Kulit
          • Set Jerawat
          • Set Darah Tinggi
          • Set Kencing Manis
          • Set Ibu Hamil
          • Set Berpantang
          • Set Ibu Menyusukan
          • Set Resdung /Alahan / Ekzema
          • Set Gout
          • dan bermacam-macam lagi
          Anda berada di luar kawasan Putra Height, USJ, Subang Jaya dan Puchong? Jangan risau, saya boleh poskan vitamin anda hingga ke hadapan rumah anda. Jom hubungi saya segera. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA

          Cara mengira bonus Shaklee Malaysia

          Hai semua. Hari ni saya nak sharekan bagaimana cara nak kira bonus Shaklee. Semua yang menjadi ahli Shaklee perlu tau info ni. Tak kira lah yang makan sendiri atau pun yang buat bisnes dengan Shaklee ni. Yang buat bisnes lagi la perlu ambil tahu. Betul tak?


          Ok, dalam Shaklee Malaysia, Shaklee menawarkan 3 jenis bonus iaitu :

          • Bonus tunai
          • Bonus kereta
          • Bonus percutian

          Cara mengira bonus tunai Shaklee

          Untuk pengetahuan anda, bagi kami pengedar-pengedar Shaklee yang aktif berniaga, bonus tunai adalah merupakan bonus yang ditunggu-tunggu setiap bulan. Pada tarikh 15hb setiap bulan, Shaklee akan memberikan bonus kepada pengedar-pengedarnya mengikut jumlah pencapaian mereka pada bulan tersebut


          Gambarajah di atas menunjukkan jumlah bonus tunai yang akan diterima oleh setiap pengedar berdasarkan berapa jumlah point yang berjaya dikumpul pada bulan tersebut. Tulisan berwarna merah adalah mewakili jumlah pembelian atau jualan pada bulan tersebut. Tulisan hijau pula mewakili jumlah point, tulisan ungu menandakan jumlah peratusan bonus yang akan diperolehi manakala tulisan biru pula mewakili jumlah bomus yang berjaya diperolehi pada bulan tersebut.

          Perlu diingatkan di sini bahawa pengiraan bonus adalah bermula dari pembelian produk sebanyak RM 460.00 ke atas iaitu sebanyak 150uv / point. Pembelian bawah dari RM 460.00, tudak layak untuk mendapat bonus tunai. Sekiranya anda ahli Shaklee yang tidak aktif atau menjadi ahli untuk makan sendiri, anda juga layak mendapat bonus tunai sekiranya pembelian produk anda pada bulan tersebut melebihi dari RM 460.00 ke atas. Bestkan?

          Formula mengira bonus tunai Shaklee



          Untuk naik rank dari Distributor kepada Supervisor anda perlu dapatkan 3000 uv. Selepas tu anda perlu maintain efektif adalah dengan 2500 guv sahaja setiap bulan. Untuk pengetahuan anda, point yang ada pada bulan ini tidak boleh di bawa ke bulan depan.  Setiap bulan uv akan menjadi 0 semula. Jika anda join Shaklee untuk menambah pendapatan, anda perlu bekerja keras untuk mendapat bonus yang tinggi.


          Shaklee adalah perniagaan MLM yang sangat adil dan patuh syariah. Kenapa saya kata macam tu? Di dalam Shaklee tiada istilah upline boleh goyang kaki, downline yang perlu kerja keras. Di Shaklee, sekiranya downline sahaja yang bekerja keras, upline tidak, upline tidak layak untuk mendapat bonus. Adilkan? Selain itu, produk Shaklee adalah jelas dan bukan sekadar satu perjanjian yang mana tiada produk yang ditawarkan atau produk yang ditawarkan tidak jelas. Sebagai contoh, jom kita lihat..

          Apabila ada downline yang register bawah kita, kita akan dapat point dia juga.
          Tapi dengan syaratminimum untuk kita dapat bonus adalah puv 150.


          puv = personal uv
          guv = group uv

          Cth 1:

          u = 148 pv (personal uv) = 0%
          =1098 guv (group uv) = 11%

          a = 50 pv = 0%
          b = 600 pv = 11%
          c=300 pv = 8%


          Jadi yang dapat bonus hanyalah si b dan sahaja.
          Upline si u tak dapat apa sebab puv kurang daripada 150 walaupun guv adalah 1098.

          Cth 2:

          u = 2000 pv (personal uv) = 17%
          = 4850 guv (group uv) = 21%
          (efektif sekiranya telah capai rank supervisor kerana capai guv 2500 ke atas)

          a = 150 pv = 5%
          b = 2400 pv = 17%
          c=300 pv = 8%

          Jadi yang dapat bonus adalah semua orang. tapi pengiraannya adalah berbeza

          u dapat bonus daripada:

          a : 17%-5% = 12%
          b : 17%-17% = 0%
          c: 17% - 8% = %

          Oleh itu, jika uv downline lagi tinggi daripada uv upline.  upline tak dapat sebarang bonus.. Sebab inilah Shaklee adalah bisnes yang adil.Walaupun kita berada di peringkat manapun. yang penting usaha untuk dapatkan bonus.

          Bukan goyang kaki je minta downline cari point. 

          Ok, sekiranya anda masih belum jadi ahli dan berminat dengan pelan pemasaran Shaklee, jom jadi ahli. Saya akan membimbing anda sehingga anda mencapai bonus 4,5 atau 6 angka. Dengan Shaklee tiada yang mustahil.

          Untuk mengetahui pula kiraan bonus kereta dan percutian. saya akan terangkan di entry yang lain. So, stay cun.... Bagi anda yang ingin mencuba supplement ini, boleh lah menghubungi saya. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA


          Hai Saya Inajay

          Bonjour & Welcome

          Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

          Promosi Terkini

          Promosi Terkini

          Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

          Hubungi Saya

          Hubungi Saya

          Jom Like Mama Twin Punya Cerita

          Popular Posts

          Follow by Email

          Powered by Blogger.