Latest Posts

Tuesday, 24 April 2018

Menu bersahur paling ringkas dan mengenyangkan di bulan puasa

Tak sampai sebulan je lagi umat islam nak sambut bulan Ramadan tahun 2018 ni. Mesti ada di antara anda yang dah mula terfikir menu bersahur apa yang kita nak hidangkan nanti. Pening jugak kalau nak difikirkan. Maklum la waktu bersahur tu tak semua orang ada selera nak makan. Betul tak?

Alang-alang dah bercerita tentang menu bersahur ni, saya nak share lah jugak tentang menu bersahur saya setiap hari pada bulan puasa. Memandangkan saya dan family kurang gemar makan nasi pada awal pagi, kami mengambil jalan mudah dengan pengambilan ESP. Biasanya saya akan blendkan kurma dan ESP. Tu pon dan cukup sedap. Yang bestnya kita akan kekal kenyang dengan lebih lama dan sentiasa bertenaga nak buat aktiviti harian. Berbeza kalau bersahur dengan nasi, baru pukul 10 pagi dah mula terasa lapar. Sebab apa? ESP ni merupakan sumber protein, protein memang akan berada di dalam perut dengan lebih lama berbanding kalau kita makan nasi (karbohidrat). Sebab tu lah kita akan rasa kenyang lebih lama jika ambil ESP masa bersahur. 



Masih tak percaya ESP ni memang menu yang sesuai diambil ketika bersahur? Jom kita lihat testimoni - testimoni berikut :

Testimoni 1

Testimoni 2




Testimoni 3



Testimoni 4






Anda nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805






Tuesday, 13 March 2018

Fungsi dan kelebihan setiap produk di dalam Youth Skincare Shaklee

Pada bulan Mac 2018 berada la sudah di pasaran produk skincare terbaru Shaklee yang diberi nama YOUTH yang menggantikan produk Nutriwhite dan Enfuselle. Kalau Nutriwhite dan Enfuselle dah memang best, YOUTH lagi la lebih baik dari kedua-dua produk skincare Shaklee sebelum ni. Nak tau tentang sejarah Youth, boleh la klik sini 


Apa yang ada dalam Set Youth ni?

Set Youth terbahagi kepada 2 :

  • Set Asas
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat

Apa beza kedua-dua set di atas?

  • Set Asas - dicadangkan untuk bagi yang baru mula mencuba set ini
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat - dicadangkan bagi mereka yang ada masalah kulit dan ingin merawat struktur kulit muka
Sebenarnya tak de masalah pun bagi anda yang baru nak mencuba set Youth ni untuk mengambil full set. Set Asas tu dicadangkan bagi menyesuaikan dengan keadaan kulit kita. Bagi saya, kalau nak jimat dan mudah ambil full set je terus. Lagi best. Cara penggunaan nanti saya terangkan step by step ye.

Fungsi setiap produk yang ada di dalam Youth :

1) Luminous Gel Oil Cleanser





  • Gabungan pencuci muka gel dan minyak
  • Tidak mengandungi sabun
  • PH seimbang
  • Mengandungi gabungan campuran vitamin yang telah dipatenkan, polifenol serta alga untuk menghaluskan dan mencuci kulit muka dengan lembut

Bahan-bahan utama

  • Vital-Repair
  • Ekstrak Muscadine Grape
  • Ektrak alga hijau

2) Perfecting Skin Toner




  • Membersihkan sel kulit mati
  • Menghidratkan
  • Membekalkan nutrisi 
  • Menyerikan kulit wajah






Bahan-bahan utama : 




  • Vital Repair
  • Muscadine grape
  • Ekstrak anggur
  • Ekstrak alga hijau


3) Youth Activating Serum



  • Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal
  • Terdiri dari campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan - berfungsi untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan sel
  • Bertindak untuk memudakan kulit wajah, menyerikan serta meremajakan.


Bahan-bahan utama :


  • YOUTH Complex dan Apple Stem Cell
  • Lotus Japonicus
  • Vitamin A berkapsul


4) Age Defense Moisturizer SPF 50



  • Melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari yang dilengkapi dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/UVB
  • Dilengkapi dengan vitamin dan nutrien botani bagi melembabkan kulit dan menambah baik penampilan kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :


  • SPF50
  • Vital Repair Complex
  • Ekstrak Muscadine Grape


5) Radiance C & E


  • Mengandungi 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan, Vit E dan ekstrak rasberi
  • Membantu menegang, mencerah dan mengurangkan garis halus dan kedutan di wajah
  • Mengurangkan jeragat
  • Melicinkan tekstur kulit
  • Membaiki tona kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :

  • 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan
  • Vitamin E
  • Ekstrak rasberi

6) Advance Renewal Night Cream



  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur
  • Membantu penghasilan kolagen dan elastin
  • Membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah

Bahan-bahan utama :


  • Vital Repair +® Complex
  • Schisandra Chinensis
  • Lotus Japonicus

Anda berminat nak dapatkan Youth Shaklee? Anda boleh dapatkan Youth Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Youth Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 28 February 2018

Bagaimana Omega Guard membantu sihatkan minda

Anda tahu tak? Omega-3 memainkan peranan penting untuk memastikan minda anda berfungsi seperti bilik kawalan 24 jam.


Bagaimana Omega Guard bertindak?

 1) Meningkatkan Prestasi Mental

Pengambilan Omega-3 menunjukkan: 


  • Mempunyai kesan positif terhadap pemikiran, memori, dan tumpuan pemerhatian.
  • Menyokong pembelajaran yang optimum dan kemam puan membaca. 
  • Meningkatkan penghantaran isyarat antara saraf otak untuk fungsi memori yang optimum.


2) Memperbaiki mood secara positif


Penyelidikan telah menunjukkan bahawa peningkatan pengambilan EPA dan DHA, meningkatkan kepadatan saraf otak yang mengawal mood dan emosi. Sebagai elemen yang penting untuk minda yang ceria, Omega-3 membantu: 

  • Membangkitkan mood
  • Meningkatkan kesejahteraan emosi secara keseluruhan


3) Mengekalkan fungsi kognitif yang sihat untuk golongan lanjut usia


Dengan peningkatan usia, ia menyebabkan penurunan penyerapan nutrien, memberi kesan kepada penggunaan DHA otak dan prestasi mental. Alami penuaan yang sihat melalui pengambilan Omega-3 secara teratur untuk:

  • Merendahkan risiko penurunan kognitif
  • Menggalakkan dan mengekalkan fungsi otak yang normal, terutamanya kognitif dan memori
  • Mengurangkan risiko gejala-gejala yang berkaitan dengan kemerosotan awal kognitif seperti Alzheimer dan dementia
  • Menggalakkan saraf otak yang sihat dan penghantaran isyarat optimum.


4) Menggalakkan perkembangan otak yang sihat pada bayi semasa tempoh kehamilan dan awal kelahiran.



Omega-3, khususnya DHA, merupakan salah satu elemen penting untuk otak. Oleh itu, pengambilan Omega-3 yang konsisten bermula dari kehamilan adalah sangat penting kerana ia: 

  • Menyokong perkembangan sel otak janin yang sihat, terutamanya pada trimester ketiga
  • Menyokong kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik di kalangan bayi
  • Meningkatkan koordinasi tangan-mata serta kepintaran kanak-kanak
  • Meningkatkan tumpuan pemerhatian di kalangan bayi dan kanak-kanak
  • Menyokong perkembangan sistem saraf, persepsi, kognitif, dan saraf motor semasa tempoh pertumbuhan otak

Anda berminat nak dapatkan Omega Guard Shaklee? Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Omega Guard Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 27 February 2018

Produk kecantikan kulit terbaru Shaklee - Youth Skincare

Wahh tak lama lagi produk skincare Shaklee terbaru nak keluar dah.. Youth Shaklee. Apa yang menarik sangat tentang Youth ni? Jom saya cerita




Sejarah penghasilan Youth


Chris Kyrou


Pada 8 tahun yang lepas, Shaklee dah mula fikir nak hasilkan satu produk kecantikan untuk wanita tanpa membahayakan keselamatan wanita itu sendiri.

Tak semua produk yang diimport orang asia sesuai pakai sebab cahaya matahari dan udara yang kita terima adalah berbeza dari barat. 

Oleh sebab ini lah Shaklee nak hasilkan Youth, semua orang boleh guna tak kira barat atau asia, janji selamat, semulajadi dan berkesan.  

Bagaimana kajian dilakukan?

Untuk menghasilkan Youth ni, Shaklee telah menggunakan Skin Age Index yang berfungsi untuk mengukur usia kulit seseorang dan Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang menggunakan Skin Age Index untuk membuat kajian ini (sebelum dan selepas menggunakan produk). Kajian ini bukan dilakukan di kalangan saintis Shaklee je tapi Shaklee turut menjemput Institut Research untuk menjalankan kajian ini. Maknanya Shaklee bukan syok sendiri la buat research ni siap ada pihak ketiga yang tiada kepentingan langsung dengan Shaklee.

Dalam kajian ini, Shaklee telah membuat ujian ke atas semua peringkat umur - 20an, 30an, 40an, 50an dan 60an. Setiap kumpulan umur ni terdiri dari 20 orang. Bila dah bahagikan kumpulam ni, Shaklee pon mulakan membuat analisis kulit menggunakan Skin Age Index 

Dari hasil kajian ini tadi, Shaklee telah dapat mencari 10 tanda hasil penuaan dan hasil dari pemakaian Youth, mereka berjaya mengubah keadaan struktur kulit kepada 10 tahun lebih muda. Best tak? Klinikal research tak boleh tipu tau.. 


analisis kulit sebelum menggunakan Youth
analisis kulit selepas 2 minggu menggunakan Youth

Ok jom saya terangkan tentang analisis kulit kat atas ni. Nampak tak yang dot dot dalam graf tu? sebelum menggunakan Youth keadaan kulit yang sekitar umur 50-60 an dot dot tu berada di atas. Selepas 2 minggu menggunakan Youth dot dot tu dah menurun ke 30an. Ha maknanye Youth Shaklee memang 100% berkesan. Kulit dah semakin muda. Aihh!! Makin tak sabar nak guna Youth.


Ok next nanti saya sambung cerita lagi tentang Youth ye. 


Anda berminat nak dapatkan produk Shaklee? Anda boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :


Cara 1 : Anda boleh terus klik ke produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Tuesday, 20 February 2018

2 cara mudah untuk kekal jelita dan awet muda



Tahukah anda bahawa penghasilan kolagen secara semulajadi  akan menurun seiring dengan peningkatan usia, menyebabkan kulit kehilangan keanjalan, ketegangan, penghasilan kedutan dan munculnya garis-garis halus pada kulit. Selain tu, pendedahan kepada pencemaran alam sekitar dan tekanan turut mengurangkan tahap Vitamin C dalam badan kita. 



Hasil kajian mendapati, pengambilan secara tetap vitamin C dan kolagen telah menunjukkan peningkatan yang ketara dalam penampilan kulit dan pengurangan kedutan yang jelas. Kedua-dua sahabat baik kulit ini bekerjasama memberikan anda peningkatan kesihatan kulit yang ketara.


Shaklee Collagen Powder




  • Membekalkan 4000mg Kolagen Sisik Ikan Merah, kolagen yang dipilih dengan teliti dan diekstrak dari sisik Ikan Merah
  • Memberi lebih daripada kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6      
  • Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggibb
  • Pek individu untuk pengambilan segera pada KOLAGEN bila-bila masa, di mana sahaja


Fungsi :

  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Mengekalkan kelembapan kulit untuk mengurangkan kedutan

Sustained Release Vitamin C




  • Produk semula jadi yang dihasilkan daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif
  • Sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran vitamin C.
  • Ianya bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitru yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya

Fungsi :


  • Bertindak sebagai antioksida
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan jeragat
  • Anti radang
  • Molekul penting untuk menghasilkan kolagen


Kesimpulannya, kalau nak dapatkan kulit yang cantik dan memuaskan, jangan lupa ambil kolagen Shaklee beserta Vitamin C Shaklee. 😉



Anda berminat nak dapatkan SCP? Anda boleh dapatkan SCP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SCP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.