Wednesday, 25 October 2017

Kenapa ramai yang taksub sangat ambil ESP sebagai sumber protein sampai stok selalu habis

Ramai sangat yang taksub dengan produk Shaklee? Mestilah.. Anda nak tau sebab apa?

Biasakan kalau kita pegi shopping barang-barang dapur kat supermarket kita tengok banyak produk-produk organik. Tapi, tahukah anda apa yang ada di sebalik label ORGANIK? di sebalik label organik tu, mungkin dalam banyak-banyak bahan dalam produk tu ada satu bahan je yang organik sebab syarat-syarat untuk buat label organik tak la sesusah mana pon. Ia tak memerlukan semua bahan dalam tu organik. Walaupun cuma 1% je bahan organik dalam produk tu, boleh je mereka letak label organik pada produk mereka.

Apa pulak kaitan organik ni dengan cerita taksub Shaklee tadi? Ha meh nak sambung cerita..




Yang menyebabkan ramai yang taksub sangat dengan produk Shaklee sebab produk Shaklee ni, bukan sekadar ORGANIK tapi BEYOND ORGANIK. Maknanya daripada benih, sampai ke proses, sampailah masuk ke dalam canister, semuanya dijamin organik.

Sebagai contoh kita lihat pada produk ESP. Kalau anda nak tahu, biji Soya ESP dikawal di bawah Identity Preservation Program (IPP). IPP ni adalah pihak ketiga yang check dan audit untuk pastikan betul-betul kacang soya utk buat produk ESP Shaklee ni tidak guna benih GMO, dan setiap proses iaitu dituai, dikilangkan, diedarkan akan disahkan oleh IPP terlebih dahulu.

Selain tu, perkara penting yang perlu kita lihat bila nak ambil sebarang produk protein ni ialah tahap PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) tertinggi iaitu 1.0. PDCAAS ni adalah cara untuk menilai kualiti protein dan kemampuan untuk dicerna oleh tubuh manusia. Jika skor PDCAAS tu lebih dari 1.0, maka badan kita tak perlukan kelebihan protein tu dan tak akan bagi kesan apa-apa kebaikan pon pada kita 

Nak dapat sumber protein yang lengkap dan mudah? Pilihlah ESP sebab skor PDCAAS ESP adalah 1.0. ESP ni memang sedap minum macam tu je tak perlu nak campur-campur dengan air lain dah. Tak caya cubalah! :)


PDCAAS ESP




sumber

Anda berminat nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.