Wednesday, 28 November 2012

Vitamin Shaklee Untuk Lelaki

Ramai juga yang bertanya pada saya "Takde ke vitamin Shaklee yang sesuai untuk lelaki?" Jawapannya mesti la ada..Selama ni ramai yang ingat vitamin Shaklee ni hanya untuk orang perempuan je. Sebenarnya tidak. Vitamin Shaklee sesuai untuk seisi keluarga. Dari kanak-kanak berumut setahun hingga lah dewasa dan warga tua. Sebelum tu mestilah mendapat konsultasi yang betul dari pengedar vitamin anda. Tapi hari ni saya nak share la sket tentang vitamin apa yang boleh dicadangkan untuk lelaki.. tak kira la adik lelaki, abang ke.. suami ke.. boifren ke.. eh??
Secara asasnya vitamin yang sesuai untuk lelaki adalah seperti di bawah ni :
  1. Vitalea              - Pemberi tenaga segera
  2. B Complex        - Memastikan kesihatan fungsi saraf, meredakan sakit kepala dan tekanan                                  
  3. Vita C               - Meingkatkan sistem imun
  4. Ostematrix        - Menguatkan tulang dan memberikan kecergasan dalam menjalankan aktiviti harian




Gambar sekadar hiasan (handsome kan? hihihi..)


Vitamin kesuburan untuk lelaki :


Vitamin asas - Vitalea, B complex, Vitamin C

Vit E - Pengambilan 600 IU - 800 IU vit E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma lelaki

         - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan lebih oksigen

Zinc - Memperbaiki masalah prostat. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat
          dalam kadar 70%
       - Pengambilan zinc dalam jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, meninggikan kiraan sperma,
       - Memberikan keupayaan seks yang bertenaga
   

"Zinc adalah khazanah lelaki"

Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah dan kemerosotan fungsi seksual,




* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750  




3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum Wrmbth,

    SUpplemen shaklee sesuai untuk semua

    Suami isteri dan anak

    Pendek kata satu keluarga boleh makan

    Terima kasih banyak banyak atas info yang diberi

    Saya memang amalkan produk shaklee untuk seisi keluarga

    Sampaikan suami yang tak kisah sangat tentang kesihatan ni

    Terpaksa makan set shaklee untuk lelaki

    Hihi.

    Memang berbaloi baloi laburkan kesihatan

    ReplyDelete
  3. Terima kasih mazni azmi di atas komen yang diberikan.

    ReplyDelete

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.