Tuesday, 12 November 2013

FAQ : Soalan yang sering ditanya mengenai Vivix

Bersempena dengan promosi Vivix Buy 6 Free 1 bulan November 2013 ni, inginlah saya sharekan beberapa info mengenai Vivix. Mungkin ramai juga yang belum mengetahui apa fungsi Vivix ni sebenanye. Sejauh mana bukti yang mengatakan pengamal Vivix akan kelihatan 25 tahun lebih muda dari usia sebenar. Best kan? Kalau anda nak tahu, Shaklee ni sebelum mengeluarkan sesuatu produk ia telah diuji keberkesanannya dulu oleh "pharmaseutical standard". Maknanye kat sini, Shaklee ni diakui keberkesanannya oleh pihak ketiga. Bukan diakui oleh syarikat Shaklee sendiri. 


Ok jom kita tengok apa soalan yang sering ditanya tentang Vivix ni..(Frequently Asked Question / FAQ )


Q : Apa itu Vivix
A : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk meningkatkan ketahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel dan prestasi sel*


Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix
A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*



Q : Apa yang menjadikan anggur Muscadine berbeza daripada anggur lain?

A : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, paling mujarab, dengan profil unik polifenol yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, anggur muscadine dibanggakan dengan keunggulan kepekatan ellagitannins dan asid ellagic yang apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine lain, akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa yang besar. * Anggur Muscadine juga boleh hidup di dalam persekitaran yang mencabar kerana profil fenoliknya menyediakan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, lembapan lebihan, dan suhu keterlaluan, manakala anggur lain adalah lebih lemah dalam persekitaran sebegitu.



Q : Apakah polifenol?

A : Polifenol adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan sekumpulan fitonutrien yang mempunyai faedah antioksidan dan berpotensi memberi kesan dalam perlindungan terhadap penuaan selular. Malah, kajian menunjukkan bahawa polifenol mungkin menimbulkan pelbagai kesan biologi sekaligus memberi ketahanan dan penambahbaikan terhadap tahap kesihatan manusia *



Q : Apakah resveratrol?

A : Resveratrol adalah sebatian antioksidan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, biji benih, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk dari anggur seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan selular dan boleh mengaktifkan pengawalselia genetik jangka hayat selular yang lebih panjang, yang mungkin mempunyai kesan positif terhadap DNA, kesihatan selular, dan kadar metabolisme *



Q : Berapa banyak resveratrol tersedia dalam Vivix?

A : Vivix menyediakan 100 mg resveratrol setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai kandungan resveratrol semula jadi sebanyak 98%, dan jumlah resveratrol dalam Vivix adalah berpandukan oleh kajian saintifik terbaru yang dijalankan. Vivix adalah menjangkaui resveratrol kerana ia menggabungkan campuran polifenol tambahan yang diperolehi dari anggur muscadine. Kajian makmal mendapati bahawa campuran yang masih menunggu kelulusan paten ini adalah 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol*



Q : Adakah Vivix produk antioksidan?

A : Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah terbukti dalam makmal memberi kesan positif terhadap empat kunci mekanisme penuaan selular. Oleh itu, ia sebenarnya lebih dari menyediakan sokongan antioksidan*



Q : Bila waktu yang sesuai untuk ambil Vivix?

A : Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan (seperti sarapan/ makan tengahari). Goncang sebelum diminum.



Q : Boleh ke ambil lebih dari satu sudu teh sehari?

A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*



Q : Bolehkah Vivix diambil bersama makanan tambahan Shaklee yang lain?

A : Vivix boleh diambil bersama semua rangkaian produk makanan tambahan Shaklee. Malahan digalakkan ambil bersama sesetengah produk seperti Nutriferon dan Cinch Shake sebagai pelengkap harian yang sangat baik kepada pilihan gaya hidup sihat. 



Q : Adakah terdapat sebarang langkah berjaga-jaga dengan Vivix?

A : Tiada sebarang inteaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana bahan-bahan kandungannya dengan sebarang makanan tambahan lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan individu yang berada di bawah pengawasan doktor atas sebab perubatan atau penyakit, atau yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, terutamanya ubat mencairkan darah.- membincangkan penggunaan Vivix dengan doktor atau perunding kesihatan profesional.



* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Wednesday, 30 October 2013

Kelebihan menjadi ahli Shaklee

Sejak dua menjak ni ramai yang bertanyakan saya tentang apa kelebihan jadi ahli Shaklee. Mana tak nye.. semakin ramai yang dah mulakan langkah untuk jadi ahli Shaklee sama ada untuk tambah pendapatan atau untuk makan sendiri. Memang sangat nampak perbezaan penyertaan ahli pada tahun 2011, 2012 dan 2013. Pada tahun ni lah (2013) ramai sangat yang dah join Shaklee untuk berbizness terutamanya. Mungkin mereka dah nampak yang Shaklee ni sebenanye boleh buat duit jika dijalankan secara betul dan bersungguh2. Macam saya lah. hehehe....


3 C Shaklee

Dengan menjadi ahli Shaklee, kita ditawarkan dengan 3 jenis keistimewaan. 

1. CASH



Apa yang dimaksudkan dengan CASH?

Shaklee menawarkan 2 jenis bonus tunai. Satu melalui jualan dan satu melalui kepimpinan. Bonus tunai akan dibayar apabila pengedar mencapai minima syarat belian 150 uv @ point iaitu lebih kurang RM470 pembelian dalam satu-satu bulan. Bonus dibayar berdasarkan point belian. Lagi banyak belian maka lagi banyaklah bonus yang diperolehi.

Bonus kepimpinan dibayar sekiranya kita mempunyai sebuah organisasi dan telah melahirkan pemimpin yang efektif.

Namun adilnya Shaklee ialah, walaupun kita mempunyai organisasi yang besar namun sekiranya kita tidak membuat sebarang jualan, maka tiada sebarang bonus yang diberikan.
Seorang downline boleh mendapat bonus lebih besar dari uplinenya sekiranya downline itu bekerja lebih keras dari uplinenya.


Jadi, tiada istilah orang di atas akan sentiasa berada di atas kalau tidak berusaha ya.


2.  CAR BONUS



Sebenarnya Car Bonus yang dimaksudkan ialah bayaran tunai untuk membayar duit bulanan kereta sekiranya kita membeli kereta. Namun sekiranya kita tidak membeli apa2 kereta maka duit itu boleh digunakan untuk kegunaan lain. Bagaimana nak dapat bonus kereta ini? Bonus ini boleh diperolehi apabila kita layak dan telah melengkapi syarat jualan yang ditetapkan. Bestkan?

 [ Sila refer upline anda untuk lebih lanjut].


3. CONVENTION


Bagaimanakah yang dimaksudkan dengan PERCUTIAN PERCUMA?

Bagi mereka yang serius berbiznes dan memastikan mereka layak mendapat pangkat minima Supervisor serta efektif setiap bulan, Shaklee akan memberikan point untuk percutian pula.
Percutian ada untuk dalam negara dan luar negara.

Sebagai contoh percutian percuma yang ditawarkan untuk tahun 2012 ialah Pulau Langkawi (dalam negara), manakala untuk luar negara pula ialah Umrah / London Paris.

Penginapan, pengangkutan dan makan disediakan dengan baik sekali dan bertaraf 5 bintang. Best sangat2.. 

[ Sila refer upline untuk mengetahui lebih lanjut]

sumber


MAHU MENYERTAI KAMI?







Nak tahu pengalaman saya selama menjadi ahli Shaklee sejak 2012? KLIK SINI


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750


Monday, 28 October 2013

Himpunan testimoni terbaik : Shaklee Collagen Powder.

Aha ingat lagi tak janji saya ari tu nak buat entri pasal testimoni Shaklee Collagen Powder (SCP), Siapa yang dah cuba SCP ni komfem memang jatuh hati. Nak tahu apa bestnya SCP ni? Jom KLIK SINI. Nak tahu SCP ni diperbuat dari apa? KLIK SINI

Apa? kulit tegang bila makan SCP? Badan jadi wangi bila makan SCP? Jerawat dah hilang ha.. ni baru sikit je soalan. Jom kita baca testimoni mereka yang dah cuba SCP'

Testimoni 1


Dua2 gambar ni asli tau. Ahkak dalam gambar ni ada masalah jeragat. Dah cuba macam2 produk pon tak ilang2 gak jeragat dia nih. Bila dah cuba SCP, ha tengok tu masalah jeragat dia dah hilang, kulit makin cerah dan licin. Dah cun gitu :)

Testimoni 2


Makcik ni pulak, sebelum guna SCP kulit muka dia nampak kusam, berkedut dan pucat. Lepas guna SCP ni 15 hari, kulit muka dia terus nampak tegang, nampak muda dan berseri. Boleh tengok perbezaan gambar belah kiri tu sebelum, belah kanan tu selepas.

Testimoni 3.


Ahkak ni pulak, gambar 1st tu sebelum dia amalkan SCP, gamba 2nd tu lepas dia amalkan SCP. Katanye lepas ni dia dah tak payah pakai mekap sangat dah. Cukup tepek2 bedak je kat muka. Gambar 2nd tu lepas 2 jam dia berbedak. Still nampak mengancam gitu.. :)

Testimoni 4


Gambar kat atas ni menunjukkan dari hari 1st dia makan SCP hingga hari ke lima. Dah nampak perubahan. Kulit makin cerah, makin tegang, makin licin dan paling penting jerawat makin pudar. Alahai.. Bestnye la Shaklee Collagen Powder ni rugi tak try. 

Testimoni 5


Testimoni kat atas ni paling best rasanya, Ni perbualan antara saya dan sahabat saya (nama sebenar dirahsiakan) hehe.. Inajay tu nama glemer saya.. hihihi.. Masalah kawan saya ni bila makin lama breast dia makin mengecil. Mungkin dia dah makin kurus, breast dia pon ngikut jadi kecik.. Ahaha.. sory ye 18sx kejap. Husband dia pon komplen gak la kat dia tanya apsal breast makin kecik. Saya pon suggest la SCP kat dia.. Bila dah try SCP ni selama 6 minggu, suami dia terus perasan yang breast dia makin tegang dan membesar.. Waaa bestkan? Seronok rasa bila suami puji2 ni. hihihihi..Selain tu kulit dia memang nampak cantik sangat. Lembut gitu.. :)

Testimoni 6


Yang ni pasal ekzema pulih dengan SCP

Testimoni 7


Yang ni rasa makin jelita :)

Testimoni 8


Yang ni pasal jerawat dah takde :)

Testimoni 9


Yang ni kulit nampak flawless :)

Testimoni 10


Yang ni kulit makin cantik bila makan SCP dan set skin care

Testimoni 11


Yang ni rambut makin subur dengan SCP

Testimoni 12


Yang ni kulit makin cantik :)

Testimoni 13

Yang ni kulit kekal wangi :) hubby yang tegur :)

Testimoni 14


Yang ni tumit kaki jadi lembut.. :)

Ok la setakat ni je saya share kan testimoni2 pasal bestnye SCP ni. Bestkan bila baca testimoni dorang ni. Percaya cakap saya rugi tak try sebabnye SCP ni kolagen terbaik sebab dari sumber haiwan di laut. Apa salahnya kalau kita berbelanja sejumlah wang untuk kecantikan dan kesihatan kita sendiri. Harga SCP ni RM298 sekotak untuk 15 sachet. Nak dapatkan harga murah lagi dari harga sebenar? Jom contact saya laju-laju takut nanti SCP kehabisan stok.. :) 


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Monday, 21 October 2013

Jerawat tumbuh di muka? Apa tandanya?

Ha kali ni saya nak citer sikit pasal jerawat. Saya pasti semua orang memang pernah mengalami masalah jerawat ni. Ada yang jerawatnye sikit je dan ada juga yang banyak. Tapi walau banyak mana pun masalah jerawat yang kita hadapi pasti ada penawarnya.

Anda tahu tak sebenarnye jerawat tumbuh di bahagian2 tertentu di muka kita membawa petanda. Maksud saya di sini ia menunjukkan petanda apa yang kita makan sebenarnya. Walaupun kulit adalah organ kita yang paling besar sekali, namun kulit dan rambut kita adalah organ yang paling last sekali terima nutrien dari apa yang kita makan. Segala baki2 nutrien tu la yang tinggal untuk kulit kita. dah takde pilihan.. kesian kat kulit kan?



Kalau anda tengok refleks pada point jerawat tumbuh kat muka tu, tu la sebenanye bahagian organ dalaman kita yang tak terima nutrien secukupnya. Jalan terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah dengan mengambil makanan tambahan yang secukupnya. Sebagai contoh pengambilan B Complex dapat mengatasi stress, Vitamin C dapat membantu pembentukan kolagen pada kulit, vitamin E sebagai antioksida, Gla Complex untuk stabilkan hormon & ESP untuk bina sel baru dan baiki sel-sel yang rosak. Kalau anda ada bajet lebih lagi saya cadangkan anda mengambil Shaklee Collagen Powder agar kulit lebih sihat dan nampak muda. Pengambilan air yang secukupnya bersama alfalfa adalah sangat2 penting untuk membuang toksin di dalam badan kita.

So.. itu la info yang saya nak sharekan ari ni.. kita jumpa lagi di entry akan datang ye.. bai bai..

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Sunday, 20 October 2013

Jom tegangkan kulit dengan Shaklee Collagen Powder

Mungkin ada lagi yang tak tahu apa menariknya Shaklee Collagen Powder ni hingga jadi sebutan dan perbualan mereka yang dah mencubanya. Bila dah cuba saya pasti mesti anda terus jatuh hati dan sayang untuk meninggalkannya termasuk la saya... hehehe... Ok la bagi anda yang nak tahu serba sedikit tentang Shaklee Collagen Powder ni... Jom kita teruskan membaca..

Apa itu kolagen?


Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan. Kolagen terdapat pada kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Jangan ingat kolagen ni ada pada kulit je ye :). 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. 

Apa fungsi kolagen?

Kolagen ni sebenanye bertindak sebagai pelindung organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru., saluran darah, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk luaran, kolagen ni membantu dari segi kecantikan dan kesihatan. Bila makan kolagen ni kulit akan rasa lembut je. Muka pon nampak muda. Kalau x percaya cer tanya dan lihat sendiri mereka2 yang dah amalkan kolagen ni.

Apa itu Shaklee Collagen Powder (SCP)?




Shaklee Collagen Powder atau nama singkatannya SCP adalah terdiri dari bahan semulajadi dan merupakan suplemen kolagen yang hebat. Sebab apa dikatakan hebat? Ia merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kalau anda nak tahu, ikan merah hidup di dalam laut sedalam 5000m dan boleh menahan tekanan sehinga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Tak semua ikan mampu hidup di dalam laut yang bertekanan tinggi. Sebab tu la ikan merah ni adalah sumber kolagen yang terbaik. SCP ni bahannya bukan je dari sisik ikan merah je.Shaklee tambahkan lagi dengan 7 bahan aktif yang terdiri dari ekstrak biji Camellia Japonica, Ekstrak Pffafia, kolagen ikan, ekstrak kulit kerangan laut, lactobacillus achidophilus. vitamin C, Vitamin B2 & B6 yang mana kesemua bahan2 ni mempunyai fungsinya tersendiri.


Perbezaan Shaklee Collagen Powder dengan kolagen yang lain di pasaran 


  • Dihasilkan dari kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Mengandungi berat molekul rendah daripada 1000 dalton dan adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000 dalton.
  • Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembabkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.
Terbukti Shaklee Collagen sangat berkesan!!

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

69% peningkatan terhadap kelembapan kulit

75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
80% pengurangan kedutan diwajah


Ha.. best kan Shaklee Collagen Powder ni... Saya pon turut jatuh hati bila dah guna SCP ni. Kesannye dapat dirasai seawal 5 hari.. Lembut sangat kulit ni.. Terasa kulit macam baby je... hehehe... Yang penting suami pon suka je nak belai.. Ahaks!! Ok la bagi anda yang sangat teruja nak dapatkan SCP ni, boleh la hubungi saya k.. Nak call boleh.. sms boleh.. whatsapp lagi la boleh.. no fon saya 013-6969805. Nantikan testimoni pasal SCP ni pada entri saya akan datang ye.. see u..


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Sunday, 22 September 2013

Tips hilangkan "morning sickness" ketika hamil


Morning Sickness bermaksud perasaan mual yang disertai muntah atau tidak di awal tempoh kehamilan (1st trimister) Morning sickness ni selalu berlaku di awal pagi ketika baru bangun tidur hinggalah sampai waktu tengahari. Morning Sickness biasanya hanya berlaku pada minggu pertama hingga ke minggu 13 kehamilan. Akan tetapi ada juga ibu hamil yang mengalami morning sickness ini sepanjang tempoh kehamilannya. Ikutkan saya dulu rasanya tak sabar nak tunggu tempoh morning sickness ni habis. Tak larat rasanya. Hanya ibu2 yang pernah hamil saja yang tahu perasaannya.. Kan??



Gejala-gejala morning sickness :

  • Rasa mual
  • Hilang selera makan
  • Muntah
  • Tak bermaya
  • Pening kepala

Penyebab morning sickness :

  • Hormon hCG -
    Hormon ini meningkat dengan tinggi di awal kehamilan. Semakin tinggi hormon hCG pada seorang ibu, semakin tinggilah rasa loya pada ibu
  • Hormon Estrogen
    Hormon ini juga meningkat di awal kehamilan menjadi salah satu punca ibu hamil berasa loya.
  • Sensiviti terhadap bau
    Ibu hamil juga mudah sensitif terhadap bau-bauan atau sesuatu aroma di sekelilingnya. Ini berkemungkinan di sebabkan meningkatnya hormon estrogen pada ibu hamil itu sendiri
  • Perut yang sensitif
    Beberapa kajian mendapati ibu hamil yang mempunyai bakteria perut yang dipanggil Helicobacter Pylori adalah lebih cenderung mengalami loya yang lebih teruk
Tips hilangkan gejala morning sickness ;

  • Dapatkan rehat yang cukup -
    Tidurlah dengan lena di waktu malam dan tidurlah sebentar di waktu tengahari
  • Bangun perlahan-lahan -
    Ketika bangun pagi, elakkan dari rasa kelam kabut. Ambil masa dahulu. Ini mampu mengelakkan ibu hamil dari berasa pening
  • Pilih makanan -
    Elakkan dari makan makanan yang pedas dan berminyak. Pengambilan kafien juga harus dielakkan
  • Makan dalam portion yang kecil -
    Elakkan makan dengan banyak sekaligus sepanjang tempoh ini. Makan biarlah sikit tetapi kerap.
  • Aktiviti fizikal -
    Banyakkan pergerakan fizikal mampu mengelakkan morning sickness. Jadi jom window shopping :)
  • Pengambilan cecair -
    Minumlah air dengan banyak. Ibu hamil yang seringkali muntah akan kehilangan banyak air di dalam badannya. Oleh itu air perlu diminum dengan banyak bagi mengelakkan dehidrasi. Minum air yang berasa masam juga seperti air limau dapat membantu menghilangkan rasa loya.
  • Pastikan fikiran tidak kosong -
    Elakkan dari sentiasa termenung dan sebagainya. Buatlah sebarang aktiviti seperti membaca, dan berbual-bual dengan rakan
  • Cium bau segar -
    Ibu hamil sangat alah pada bau yang busuk. Oleh itu carilah bau-bauan yang segar seperti lemon dan daun rosemary

Supplement yang boleh diamalkan :

  • Vitamin ibu hamil - Pengambilan vitamin ini dapat meningkatkan nutrisi kepada ibu hamil
  • Peppermint Ginger Plus - Pengambilan vitamin ini dapat membantu membuangkan angin di dalam badan. Vitamin ini boleh diambil jika benar-benar ibu itu memerlukan. Di awal pengambilan, cukup sekadar sebiji sehari. 

  • Ostematrix - Ibu hamil memerlukan pengambilan kalsium yang cukup. Kekejangan otot yang sering dialami oleh ibu hamil menunjukkan si ibu memerlukan kalsium.

  • Vit C Chewable Plus - Rasanya yang masam dapat membantu ibu menghilangkan rasa loya. Pengambilan vitamin C juga dapat meningkatkan antibodi ibu.

  • Performance Drink  - Pengambilan performance drink dapat membantu ibu dari dehidrasi akibat muntah yang berpanjangan. Rasanya yang masam juga dapat menyelesakan tekak ibu.




Walau apa pun yang berlaku, sebagai umat Islam, kita harus menerima keadaan ini sebagai ujian dari Allah. Ketahui lah besar ganjarannya kita mengandungkan zuriat suami. Hadapilah morning sickness ini dengan tabah. 


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750


Saturday, 21 September 2013

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Siapa yang tak pernah dengar lagu popular sekarang ni yang tajuknya "Aku yang dulu bukanlah sekarang". Nyanyian penyanyi cilik dari Indonesia yang bernama Tegar. Saya suka sangat lagu ni sebab bait-bait dalam lagu ni sedikit sebanyak memberikan saya keinsafan dan semangat untuk terus berjaya. 


Bila dengar lagu ni teringat juga kisah kehidupan saya dulu. Apa yang saya nak tekankan di sini kehidupan saya sebelum menjadi pengedar Shaklee. Hidup dengan makan gaji setiap bulan amat memeritkan saya.  Lagi-lagi bila dah berkahwin, mempunyai anak, tanggungjawab tu menjadi lebih besar. Belum hujung bulan duit dalam akaun dah habis. Kadang-kadang tinggal RM30 je.. Nak beli susu dan pampers anak pun susah. 

Ye memang tanggungjawab tu semua wajib dipikul oleh suami. Tapi bagi saya apa salahnya saya membantu suami untuk meringankan beban beliau. So saya mengambil keputusan untuk berubah. Berubah dari susah ke senang. Saya tak nak masalah ini berterusan terjadi dalam kehidupan saya. Alhamdulillah, doa saya dimakbulkan Allah. Saya bertemu dengan biz Shaklee yang amat-amat menarik dan berjaya mengubah nasib ramai orang.  

Bermulanya saya dengan Shaklee bila saya mencari supplement yang sesuai untuk menambah susu badan. Ye lah, tekad saya lepas melahirkan anak kembar saya adalah nak menyusukan mereka dengan susu ibu hingga 2 tahun. Nak tahu perjalanan saya dalam menyusukan anak2 kembar saya boleh lah ke ENTRY SAYA. Mulanya saya hanya ingin mencuba supplement ni. Lepas dah cuba memang berhasil. Susu saya kian bertambah. Saya rasa inilah supplement terbaik untuk saya dan amat berkesan. Nak tau supplement apa yang saya ambil, leh la ke ENTRY SAYA. Dalam harti saya terdetik apa salahnya kalau saya cuba buat biz ni. Mana tahu ia berhasil?

Benarlah kata orang, bukan senang nak senang... Usaha dan pengorbanan perlu ada dalam diri seseorang. Nak jadi pengedar Shaklee yang benar-benar berjaya tak semudah ABC.. Saya bersyukur dipertemukan dengan Mommy Lyna. Bagi saya beliau adalah seorang wanita yang perlu dijadikan ikon bagi setiap wanita yang ingin berjaya. Beliau juga lah yang banyak membantu saya dalam biz ni. Ye saya mengaku saya bermula dengan "0". Tak tau apa-apa pun dalam selok belok perniagaan. Saya tak pernah tau camana nak buat blog, camana nak buat iklan, nak buat poster dan macam2 lagi. Tapi dengan berkat usaha tunjuk ajar dari beliau saya telah menjadi diri saya yang sekarang :)

Ye saya mengaku perjalanan saya dengan Shaklee masih belum tamat. Banyak lagi usaha yang perlu saya lakukan untuk terus berjaya dalam Shaklee. Kehidupan saya sekarang memang banyak berubah. Alhamdulillah. Sekarang saya tak perlu lagi nak tunggu gaji di hujung bulan untuk membeli apa yang saya mahu. Tak perlu lagi rasa susah hati memikirkan duit takde nak beli susu dan pampers anak. Tak perlu susah hati memikirkan hutang yang banyak, sedikit sebanyak saya dapat membantu keluarga saya dan orang lain. Terima kasih Allah dengan rezeki yang Engkau berikan ini. Moga kecekalan hati terus diberikan kepada saya. 

Saya yang sekarang :)

Oleh itu, kepada sesiapa sahaja yang rasa ingin membuat biz part time, nak tambah pendapatan, nak merubah kehidupan, jom la hubungi saya segera. Saya akan masukkan anda ke dalam group bimbingan eksklusif saya. Tak mahal pon nak register ahli Shaklee. RM 75 saje seumur hidup. Murah kan? Jangan risau, saya akan membimbing anda bersama upline2 yang hebat2 belaka. JOM UBAH! 

Nak tahu apa kelebihan jadi ahli Shaklee? KLIK SINI
Nak jadi ahli Shaklee di bawah group istimewa saya? KLIK SINI


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750








Thursday, 12 September 2013

Hangatkan hubungan suami isteri dengan "Vitamin Cinta" Shaklee

Vitamin Cinta? Waaa menarik tu.. Shaklee ada jugak ke keluarkan produk vitamin cinta? Mesti ramai yang nak tau apa sebenanye vitamin cinta ni. Kami namakan vitamin cinta ni sebab memang vitamin-vitamin ni sangatlah berkesan untuk menghangatkan lagi hubungan suami isteri.. Membantu memperbaiki hubungan suami isteri yang dingin dan macam-macam lagi.. Ada jugak yang gelar vitamin ni "Vitamin Seks"



Vitamin Cinta yang saya maksudkan tu adalah vitamin E dan alfalfa.. Kedua-dua vitamin ni sangat penting dalam menghangatkan lagi hubungan suami isteri..Jom kita usha dulu pe peranan vitamin E ni.

Peranan Vitamin E untuk suami isteri : 



  1. Lebih tenaga
  2. Ereksi yang lebih lama
  3. Lebih cepat teransang
  4. Meningkatkan pengeluaran air mani bagi lelaki
  5. Meningkatkan kesuburan
  6. Mestabilkan hubungan seks/kewanitaan terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai hormon prolaktin ( hormon menyusu) yang tinggi 
  7. Melancarkan pengaliran darah

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

sumber 

Nak tau lagi apa keistimewaan vitamin E ni? Jom KLIK SINI

Jom kita baca plak apa kelebihan alfalfa ni khususnya kepada wanita :

Kelebihan alfalfa 



  • Berfungsi seperti "kacip fatimah" iaitu merapatkan yang membantu hubungan suami isteri semakin hangat
  • Membantu pembesaran payudara, (wahh!! bonus ni)
  • Membantu menyelesaikan masalah "kering ketika bersama"
  • Membantu mengurangkan masalah keputihan pada wanita
Nak tahu apa komen-komen para suami bila isteri mereka mengamalkan alfalfa? Jom KLIK SINI

Eh tapi jangan salah sangka ye.. Alfalfa ni bukan untuk wanita je tau.. Lelaki pon patut mengamalkan alfalfa untuk kesihatan sebab alfalfa ni mempunyai 1001 khasiat. Kalau anda nak tahu apa khasiatnya jom KLIK SINI

Bila dah baca penerangan dan komen-komen kat atas ni pasal vitamin cinta shaklee, saya pasti mesti ramai yang teruja nak dapatkan kedua-dua vitamin ni kan. Untuk dapatkan vitamin ni anda boleh hubungi saya dengan segera sebab saya nak offer kepada anda harga SUPER SPECIAL.Rugi tak cuba tau.. Jom ctc saya :)

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750

Saturday, 7 September 2013

Kesihatan jantung bertambah baik, kulit pun semakin cantik dengan CoQHealth Plus

Sibuk betul saya sejak akhir-akhir ni sebab ramai yang bertanya pasal CoQ Health Plus keluaran terbaru Shaklee ni. Masing-masing menunjukkan minat nak mencuba. Oleh kerana CoQ Health Plus ni masih baru lagi dilancarkan iaitu pada bulan Jun 2013 yang lalu, meh saya ceritakan serba sedikit info yang menarik berkenaan CoQ Health Plus.

Apakah CoQHealth Plus?

CoQHealth Plus adalah sejenis supplemen yang mengandungi kesemua proprietari semulajadi dari campuran 28mg CoQ10 dengan 10mg vitamin E dan ekstrak teh hijau. Jika anda nak tahu apa yang dimaksudkan dengan CoQ10 tu boleh la ke entry saya sebelum ni dengan KLIK SINI

Apakah kebaikan CoQHealth Plus?

Dengan pengambilan sebiji sehari CoQHealth Plus dapat :

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat dari kolestrol jahat ( LDL) yang menyebabkan jantung sukar mengepam (menyebabkan serangan jantung)
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
  • Membantu mengurangkan proses penuaan, wajah lebih berseri 
  • Mampu menghilangkan kedutan dan jeragat 
  • Meningkatkan kesuburan (khusus bagi lelaki)
  • Berfungsi sebagai "sunblock" melindungi kulit dari pancaran sinar matahari (amat sesuai bagi sesiapa yang selalu terdedah kepada pancaran matahari
  • Meningkatkan tenaga dan stamina
Siapakah yang perlu mengambil CoQHealth Plus?

  • Sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan kesihatan yang terbaik
  • Berusia 30 tahun ke atas 
  • Mempunyai masalah kekurangan tenaga (sering letih dan lesu)
  • Mempunyai masalah jantung
  • Sesuai diambil oleh lelaki dan wanita
  • Pengamal ubat-ubatan seperti ubat darah tinggi dan kolestrol
  • Wanita yang mengamalkan pil perancang keluarga
Apa kata mereka yang telah mencuba CoQHealth Plus.

Testimoni 1



Testimoni 2



Testimoni 3



Testimoni 4



Testimoni 5



Cukup la kan testimoni - testimoni yang saya sharekan pasal bestnya CoQHealth ni... Bagi anda yang rasa nak cuba boleh la hubungi saya segera k.. Harga pasaran RM124.. Nak harga special dari saya? Jom sms/whatsapp saya.. Bila badan sihat mudah kita nak beribadah kan? Ok jumpa lagi di entry yang lain ye..

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750


Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.