Wednesday, 30 October 2013

Kelebihan menjadi ahli Shaklee

Sejak dua menjak ni ramai yang bertanyakan saya tentang apa kelebihan jadi ahli Shaklee. Mana tak nye.. semakin ramai yang dah mulakan langkah untuk jadi ahli Shaklee sama ada untuk tambah pendapatan atau untuk makan sendiri. Memang sangat nampak perbezaan penyertaan ahli pada tahun 2011, 2012 dan 2013. Pada tahun ni lah (2013) ramai sangat yang dah join Shaklee untuk berbizness terutamanya. Mungkin mereka dah nampak yang Shaklee ni sebenanye boleh buat duit jika dijalankan secara betul dan bersungguh2. Macam saya lah. hehehe....


3 C Shaklee

Dengan menjadi ahli Shaklee, kita ditawarkan dengan 3 jenis keistimewaan. 

1. CASH



Apa yang dimaksudkan dengan CASH?

Shaklee menawarkan 2 jenis bonus tunai. Satu melalui jualan dan satu melalui kepimpinan. Bonus tunai akan dibayar apabila pengedar mencapai minima syarat belian 150 uv @ point iaitu lebih kurang RM470 pembelian dalam satu-satu bulan. Bonus dibayar berdasarkan point belian. Lagi banyak belian maka lagi banyaklah bonus yang diperolehi.

Bonus kepimpinan dibayar sekiranya kita mempunyai sebuah organisasi dan telah melahirkan pemimpin yang efektif.

Namun adilnya Shaklee ialah, walaupun kita mempunyai organisasi yang besar namun sekiranya kita tidak membuat sebarang jualan, maka tiada sebarang bonus yang diberikan.
Seorang downline boleh mendapat bonus lebih besar dari uplinenya sekiranya downline itu bekerja lebih keras dari uplinenya.


Jadi, tiada istilah orang di atas akan sentiasa berada di atas kalau tidak berusaha ya.


2.  CAR BONUS



Sebenarnya Car Bonus yang dimaksudkan ialah bayaran tunai untuk membayar duit bulanan kereta sekiranya kita membeli kereta. Namun sekiranya kita tidak membeli apa2 kereta maka duit itu boleh digunakan untuk kegunaan lain. Bagaimana nak dapat bonus kereta ini? Bonus ini boleh diperolehi apabila kita layak dan telah melengkapi syarat jualan yang ditetapkan. Bestkan?

 [ Sila refer upline anda untuk lebih lanjut].


3. CONVENTION


Bagaimanakah yang dimaksudkan dengan PERCUTIAN PERCUMA?

Bagi mereka yang serius berbiznes dan memastikan mereka layak mendapat pangkat minima Supervisor serta efektif setiap bulan, Shaklee akan memberikan point untuk percutian pula.
Percutian ada untuk dalam negara dan luar negara.

Sebagai contoh percutian percuma yang ditawarkan untuk tahun 2012 ialah Pulau Langkawi (dalam negara), manakala untuk luar negara pula ialah Umrah / London Paris.

Penginapan, pengangkutan dan makan disediakan dengan baik sekali dan bertaraf 5 bintang. Best sangat2.. 

[ Sila refer upline untuk mengetahui lebih lanjut]

sumber


MAHU MENYERTAI KAMI?







Nak tahu pengalaman saya selama menjadi ahli Shaklee sejak 2012? KLIK SINI


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - 
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Momma Twinz Vitamin Shoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750


0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.