Thursday, 19 May 2016

Rahsia kekal bertenaga berpuasa penuh walaupun menyusukan

Alhamdulillah, tinggal beberapa hari je lagi seluruh umat Islam nak menyambut Bulan Ramadhan yang penuh barakah. Tak sabar rasanyakan.. Dalam nak menyambut bulan Ramadhan ni, saya percaya tentu ada ibu-ibu yang menyusukan terdetik dihati mereka macamana nak kekal bertenaga atau pun susu cukup ke bila berpuasa nanti. Jangan risau ye ibu-ibu semua. Pasti ada jalannya.

Saya juga merupakan ibu yang sedang menyusukan ketika ini. Ramadhan nanti genap la anak kecil saya berumur 5 bulan. Saya menyusukan sepenuhnya anak saya di rumah kerana pada tahun ini saya telah mengambil keputusan untuk berhenti bekerja dan menjadi surirumah sepenuh masa. Niat saya untuk menjadi suri rumah dah lama diidamkan dan alhamdulillah Allah makbulkan niat murni saya. 

Berbalik pada cerita asal tadi, kalau korang nak tahu, saya juga telah berjaya menyusukan anak-anak saya sebelum ni sehingga mereka berumur 2 tahun. Dan paling mencabar sekali menyusukan anak-anak kembar. Dah la kembar, lelaki pulak tu. Dan semestinya baby boy ni kuat menyusu dari baby girl. Betul tak? Hehehe... Alhamdulillah sepanjang tempoh penyusuan anak-anak saya tu, saya telah berjaya berpuasa penuh tanpa tinggal sehari pon. Saya juga berdoa agar saya juga berjaya berpuasa penuh pada tahun ini insyaAllah.

gambar tahun bila ntah ni. anak2 kecik lagi
Mesti nak tahu kan rahsia saya boleh berpuasa penuh walau menyusukan.. Ok jom baca :

1) Doa


Malam sebelum esok nak puasa tu, hari-hari saya berdoa agar Allah memudahkan perjalanan penyusuan saya semasa berpuasa ni. Sebab asbab apa yang berlaku kat kita ni pon dengan izin Allah. So jangan lupa berdoa.

2) Sahur


Sahur memang penting ye ibu-ibu. Jangan langsung skip bersahur. Walau macamana ngantuk tahap gaban pon, kita mesti bangun sahur. Kan dapat pahala. Free -free je Allah bagi. Dah la siapkan makan sahur untuk suami dah anak-anak, berganda-ganda la pahala kita dapat. Bersahur ni penting.. kalau kita tak bersahur, dah tentu kita tak de tenaga untuk berpuasa. Bila tak bertenaga maka susu pon tak kan terhasil dengan baik dan banyak. Kita kena kuat demi anak kita. InsyaAllah

3) Amalkan supplement Shaklee


Ha part ni memang jangan tinggal langsung.  Supplement memang kena ambil bagi membantu kita menambahkan tenaga. Vitamin yang saya ambil adalah :


  • ESP - untuk tenaga dan membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.
  • Vitalea -  memastikan tubuh kita tetap mendapat kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan meskipun sedang berpuasa
  • Vitamin C - membantu kita kekal sihat sepanjang berpuasa
  • B Complex - vitamin ini menukarkan gula kepada tenaga sekaligus membuatkan kita kekal bertenaga, memberi mood yang stabil di samping membantu keseimbangan aktiviti sel tubuh
  • Performance Drink - membantu mengekalkan keseimbangan gula dalam darah supaya ibu tidak mudah letih (ataupun pengsan) dan juga mengelakkan dehidrasi.

4) Minum air


Perlu diingat ye, walau pon berpuasa kita perlu minum air dengan cukup iaitu 3 liter sehari. Ini adalah sangat penting bagi menjamin ibu tidak dehidrasi ketika berpuasa.

Ok setakat ni je dulu perkongsian saya.. kita sambung di next entry ye. Saya mendoakan agar kita sama-sama kekal bertenaga dapat berpuasa penuh walau pon menyusukan. Walau ada rukhsah atau keringanan untuk ibu-ibu menyusukan berpuasa tapi tak salah kalau kita berikhtiar untuk berpuasa. Betul tak? 

Ringankan beban perbelanjaan keluarga dengan bisnes online

Bila sebut je bisnes online, macam-macam yang terfikir dalam kepala kita kan? Ada yang jual baju, tudung, handbag dan macam-macam lagi lah. Bisnes online ni dah jadi fenomena kat Malaysia ni. Masing-masing tujuannya tak lain tak bukan untuk mendapatkan pendapatan sampingan. 

Macam tu jugak dengan saya, saya lebih suka memilih Shaklee sebagai bisnes online saya. Pejam celik dah lebih kurang 5 tahun saya bersama Shaklee. Kenapa saya suka sangat dengan bisnes Shaklee ni dan memang tak minat pon nak buat bisnes lain? Jom baca kat entry ni... 

Hihi.. tepek gamba sket betapa bangganye saya jadi SID Shaklee.


Dan semestinya jadi ahli Shaklee banyak kelebihannya, Korang boleh la klik entry ni.  Sejarah saya dengan Shaklee ni pulak korang boleh la baca kat entry ni. Bestkan?

Ok la sebelum saya melelapkan mata untuk tido di malam hari, saya share kan sebuah video tentang pengalaman Puan Shazana Azlan yang telah membuktikan bahawa dengan bisnesShaklee beliau telah mampu membayar segala bil-bil yang ada tanpa usik duit gaji pon..




Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.

Monday, 16 May 2016

Kesan jerawat pudar hanya 3 hari dengan Shaklee Collagen Powder

Sebut je pasal Shaklee Collagen Powder (SCP), memang ramai yang dah tahu keberkesanan produk ni. Mana tak nye ia saintis Shaklee dah jalankan kajian teliti terlebih dahulu sebelum dikeluarkan di pasaran. Nak tahu maklumat tentang SCP ni jom klik sini

Hari ni saya nak share testimoni keberkesanan SCP dalam merawat jerawat. Bagaimana SCP dikatakan boleh merawat jerawat? Jom baca :


  • SCP membantu menyembuhkan luka dan radang dalaman di bawah lapisan kulit.
  • SCP memperbaiki struktur binaan kulit dan menganjalkan semula kulit menyebabkan parut / lekuk permukaan kulit kurang kelihatan.
  • SCP melembabkan kulit, menjadikan sel-sel kulit mati tidak mengganggu atau menutup liang pori. Tiada lagi kelenjar yang tersumbat, maka tiada lah jerawat. 

Testimoni pengguna :


Kesan jerawat pudar






Liang pori mengecil 


Pigmentasi pudar

Kulit kusam jadi berseri


Ini lah antara testimoni-testimoni menarik pasal SCP ni. Kalau rasa tak teruja lagi tak tahu lah saya nak kata apa.. Ni bukan omongan kosong je tau.. Sebab tu la saya memang obses tentang Shaklee.. Saya pon dah cuba SCP ni. Korang bila lagi? Tak salah nak reward diri sendiri untuk cantik kan? Jom contact saya cepat-cepat untuk dapatkan SCP yang sungguh mabeles ni.. 

Thursday, 12 May 2016

6 Sebab Utama Kenapa Ramai Yang Berebut-rebut Nak Buat Bisnes Shaklee

Samada korang perasan atau tak, makin lama makin ramai orang yang berminat untuk buat bisness Shaklee kat Malaysia ni. Bila cerita pasal Shaklee mesti ada yang menyebut.. "Shaklee? Ooo.. kawan aku ada jual", "Shaklee? Makcik aku pon ada jual" tak pon ayat macam ni. " Shaklee? Jiran selang 2 umah aku ni pon jual" Hatta, bila kita google.. banyak blog-blog yang cerita berkenaan Shaklee. Kenapa jadi macam tu? Best sangat ke bisnes Shaklee ni? Jom kita teruskan baca apa sebabnya ye..


1) Yuran keahlian yang murah

Ya, yuran keahlian Shaklee memang murah. Hanya RM80 je. Tak perlu nak buat pinjaman untuk jadi ahli. Dah la murah, keahlian seumur hidup pulak tu. Tak perlu dah sibuk-sibuk nak bayar untuk renew keahlian. Kalau korang nak dapatkan keahlian secara percuma pon boleh, korang just beli produk berjumlah 200 uv point Shaklee dah sah-sah korang dapat jadi ahli free-free je. Best kan?


2) Produk MLM terbaik


Rata-rata, ramai pon yang tak sedar yang Shaklee ni sebenanya produk MLM. Shaklee ni bukan macam produk MLM yang merepek-repek tu. Produk Shaklee ni orang beli pon bukan sebab MLM. Produknya memang orang sentiasa cari sebab dah terbukti kesan dan kebaikan bila guna produk ni. Dah la semulajadi, halal pulak tu. Lagi pon Shaklee ni dah ada bukti kajian saintifik di dalam Landmark Study yang dorang buat, Siap ada plak yang tak sangka yang Shaklee ni sebenarnya bisnes MLM.


3) Pihak pengurusan Shaklee yang bagus


Pihak pengurusan Shaklee sangat berpengalaman dalam menguruskan hal-hal pentadbiran Shaklee. Bonus kami terima tak pernah lambat. Cukup je masa memang kami terima bonus kami. Selalu mengadakan kelas tentang produk untuk memastikan kami mendapat ilmu tentang produk dan tentang kesihatan. Bila dah ada ilmu, senanglah kami nak consult customer.


4) Bonus berdasarkan hasil kerja


Ya, bonus yang kami terima adalah dari hasil usaha kami dalam bisness Shaklee. Siapa yang usaha lebih, dapat la ganjarannya lebih.Takde istilah downline yang kerja teruk, upline goyang kaki je.. No! No! No!. Dengan bonus Shaklee dapatlah kami membantu suami dalam perbelanjaan rumah.


5) Upline super duper best


Dalam group bisnes, kami telah dipimpin oleh upline-upline yang memang sangat supportive dan berpengetahuan tinggi. Begitu senang sekali mereka nak share segala ilmu mereka untuk kami. Tanya je apa mesti ada jawapannya. Nak tau saya duduk bawah pimpinan group yang mana? Dah tentulah la IReach.. Group yang dinaungi oleh Master Lyna dan Master Zainul Anuar. Dorang ni memang la ohsem! Nak tau apa lagi bestnya tentang group IReach ni? Ha.. meh KLIK SINI


6) Sokongan kumpulan yang kuat


Di dalam group IReach juga, kami mempunyai rakan-rakan bisnes yang sangat supportive. Saling bantu membantu antara satu sama lain. Takde istilah pentingkan diri dan dengki sesama ahli kumpulan. Oleh sebab ni lah ukhuwah kami sentiasa kuat. Macam-macam aktiviti yang telah disusun oleh upline kami untuk kami. Pernah juga saya mencuba bisnes yang lain, tapi saya berpatah balik semula pada group Shaklee saya kerana saya x dapat ukhuwah dan pimpinan yang hebat seperti di Shaklee.

Nak sama-sama tambah pendapatan bersama kumpulan kami? Jom whatsapp saya segera di 0136969805. Ingat tau.. jangan sampai anda tersalah memilih upline.. Tak tau nak buat bisnes macamana? Jangan risau. Saya akan bimbing anda hingga berjaya.

Jom kita tonton video kat bawah ni tentang pengalaman Puan Fatimah berbisnes dengan Shaklee:


Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.

Saturday, 7 May 2016

Cara kurangkan berat badan dengan Detox Parasit.

Pernah tak korang dah cuba macam-macam cara untuk kurangkan berat badan tapi tak turun-turun gak berat badan tu. Kalau perkara ni pernah berlaku kat korang, berkemungkinan besar korang dah diserang parasit. Dalam entry sebelum ni saya dah terangkan serba sedikit berkenaan parasit. Korang bolehlah ke entry ni.



Gambar kat atas ni adalah salah satu testimoni pengguna yang mengamalkan Detox Parasit untuk mengurangkan berat badan. Bestkan? Camana nak buat Detox Parasit ni? Jom saya terangkan cara-caranya..

Detox Parasit

-Detox Parasit boleh dilakukan dengan 2 cara :

  1. 14 hari ( Full Detox)
  2.   5 hari ( Soft Detox)

Cara Parasit masuk ke dalam tubuh badan manusia

  • Melalui sumber air minuman dan mandian
  • Mandi di tempat awam seperti mandi di kolam renang
  • Makan makanan yang tidak dimasak dengan sempurna
  • Melalui haiwan-haiwan peliharaan
  • Melalui orang yang telah dijangkiti parasit
  • Travel ke tempat yang tidak hygenic
  • Pengambilan antibiotik yang memusnahkan bakteria baik
  • Sayuran organik
Simptom-simptom serangan parasit korang boleh rujuk kat SINI

JOM MULAKAN DETOX PARASIT!!

Dilakukan disekitar bulan purnama ( tengah bulan Islam) Kenapa pada tengah bulan Islam? Jawapannya.. parasit memang sedang bergiat aktif dalam waktu macam ni (bertelur, menetas, mengawan)

14 hari detox - bermula dari 9 haribulan hingga 22 haribulan mengikut kalendar Islam.


 5 hari detox - bermula pada 13 higga 17 haribulan mengikut kalendar Islam.


waktu parasit bergiat aktif


Makanan yang perlu dielakkan semasa Detox Parasit

  • Makanan berasaskan gandum
  • Gula (terutama gula putih)
  • karbohidrat bertapis (cth: kek, biskut, bijirin segera
  • Jus buah kecuali lemon & delima

Makanan yang digalakkan semasa Detox Parasit

  • Probiotik
  • Rempah ratus (cth: cili, kayu manis, jintan)
  • Lobak merah, betik, nenas
  • Bawang putih (dimakan mentah)
  • Cuka (cth: cuka epal, cuka kurma)
  • Makanan berasaskan kelapa
  • Buah delima\
  • Sayur-sayuran
  • Bunga cengkih
  • Biji labu

Healing Crisis semasa Detox Parasit

  • Sakit kepala
  • Sakit-sakit badan
  • Tak sedap badan
  • Perut kembung dan berangin
  • Jerawat dan ruam.
  • Badan gatal
  • Kuat berpeluh
  • Najis hitam dan sangat busuk
  • Mengantuk, haus dan keletihan melampau
  • Kerap buang air kecil dan air besar
Lama ke healing crisis ni? Jangan risau ye.. Tak lama pon.. dalam 2-3 hari ok dah.. 

Produk Shaklee untuk Detox Parasit

  1. Set Lengkap

    2.  Set Basic


      3. Set Mini



Nak dapatkan set-set Detox Parasit ni? Jom whatsapp saya segera. Sampai bila kita nak biarkan parasit2 ni berumahtangga beranak pinak kat dalam badan kita kan? Eiii!! Ngeri.. Sebelum ke entri berikutnya jom kita tengok video pengalaman Puan Ebby berdetox Parasit ni..


Azrina Mohd Jaafar
Pengedar Sah Shaklee
ID:859750
Whatsapp : 013-6969805
COD: Putra Height, USJ, Kepong



Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.