Saturday, 7 May 2016

Cara kurangkan berat badan dengan Detox Parasit.

Pernah tak korang dah cuba macam-macam cara untuk kurangkan berat badan tapi tak turun-turun gak berat badan tu. Kalau perkara ni pernah berlaku kat korang, berkemungkinan besar korang dah diserang parasit. Dalam entry sebelum ni saya dah terangkan serba sedikit berkenaan parasit. Korang bolehlah ke entry ni.



Gambar kat atas ni adalah salah satu testimoni pengguna yang mengamalkan Detox Parasit untuk mengurangkan berat badan. Bestkan? Camana nak buat Detox Parasit ni? Jom saya terangkan cara-caranya..

Detox Parasit

-Detox Parasit boleh dilakukan dengan 2 cara :

  1. 14 hari ( Full Detox)
  2.   5 hari ( Soft Detox)

Cara Parasit masuk ke dalam tubuh badan manusia

  • Melalui sumber air minuman dan mandian
  • Mandi di tempat awam seperti mandi di kolam renang
  • Makan makanan yang tidak dimasak dengan sempurna
  • Melalui haiwan-haiwan peliharaan
  • Melalui orang yang telah dijangkiti parasit
  • Travel ke tempat yang tidak hygenic
  • Pengambilan antibiotik yang memusnahkan bakteria baik
  • Sayuran organik
Simptom-simptom serangan parasit korang boleh rujuk kat SINI

JOM MULAKAN DETOX PARASIT!!

Dilakukan disekitar bulan purnama ( tengah bulan Islam) Kenapa pada tengah bulan Islam? Jawapannya.. parasit memang sedang bergiat aktif dalam waktu macam ni (bertelur, menetas, mengawan)

14 hari detox - bermula dari 9 haribulan hingga 22 haribulan mengikut kalendar Islam.


 5 hari detox - bermula pada 13 higga 17 haribulan mengikut kalendar Islam.


waktu parasit bergiat aktif


Makanan yang perlu dielakkan semasa Detox Parasit

  • Makanan berasaskan gandum
  • Gula (terutama gula putih)
  • karbohidrat bertapis (cth: kek, biskut, bijirin segera
  • Jus buah kecuali lemon & delima

Makanan yang digalakkan semasa Detox Parasit

  • Probiotik
  • Rempah ratus (cth: cili, kayu manis, jintan)
  • Lobak merah, betik, nenas
  • Bawang putih (dimakan mentah)
  • Cuka (cth: cuka epal, cuka kurma)
  • Makanan berasaskan kelapa
  • Buah delima\
  • Sayur-sayuran
  • Bunga cengkih
  • Biji labu

Healing Crisis semasa Detox Parasit

  • Sakit kepala
  • Sakit-sakit badan
  • Tak sedap badan
  • Perut kembung dan berangin
  • Jerawat dan ruam.
  • Badan gatal
  • Kuat berpeluh
  • Najis hitam dan sangat busuk
  • Mengantuk, haus dan keletihan melampau
  • Kerap buang air kecil dan air besar
Lama ke healing crisis ni? Jangan risau ye.. Tak lama pon.. dalam 2-3 hari ok dah.. 

Produk Shaklee untuk Detox Parasit

  1. Set Lengkap

    2.  Set Basic


      3. Set Mini



Nak dapatkan set-set Detox Parasit ni? Jom whatsapp saya segera. Sampai bila kita nak biarkan parasit2 ni berumahtangga beranak pinak kat dalam badan kita kan? Eiii!! Ngeri.. Sebelum ke entri berikutnya jom kita tengok video pengalaman Puan Ebby berdetox Parasit ni..


Azrina Mohd Jaafar
Pengedar Sah Shaklee
ID:859750
Whatsapp : 013-6969805
COD: Putra Height, USJ, Kepong



0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.