Tuesday, 13 March 2018

Fungsi dan kelebihan setiap produk di dalam Youth Skincare Shaklee

Pada bulan Mac 2018 berada la sudah di pasaran produk skincare terbaru Shaklee yang diberi nama YOUTH yang menggantikan produk Nutriwhite dan Enfuselle. Kalau Nutriwhite dan Enfuselle dah memang best, YOUTH lagi la lebih baik dari kedua-dua produk skincare Shaklee sebelum ni. Nak tau tentang sejarah Youth, boleh la klik sini 


Apa yang ada dalam Set Youth ni?

Set Youth terbahagi kepada 2 :

  • Set Asas
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat

Apa beza kedua-dua set di atas?

  • Set Asas - dicadangkan untuk bagi yang baru mula mencuba set ini
  • Set Penjagaan Intensif dan Merawat - dicadangkan bagi mereka yang ada masalah kulit dan ingin merawat struktur kulit muka
Sebenarnya tak de masalah pun bagi anda yang baru nak mencuba set Youth ni untuk mengambil full set. Set Asas tu dicadangkan bagi menyesuaikan dengan keadaan kulit kita. Bagi saya, kalau nak jimat dan mudah ambil full set je terus. Lagi best. Cara penggunaan nanti saya terangkan step by step ye.

Fungsi setiap produk yang ada di dalam Youth :

1) Luminous Gel Oil Cleanser





  • Gabungan pencuci muka gel dan minyak
  • Tidak mengandungi sabun
  • PH seimbang
  • Mengandungi gabungan campuran vitamin yang telah dipatenkan, polifenol serta alga untuk menghaluskan dan mencuci kulit muka dengan lembut

Bahan-bahan utama

  • Vital-Repair
  • Ekstrak Muscadine Grape
  • Ektrak alga hijau

2) Perfecting Skin Toner




  • Membersihkan sel kulit mati
  • Menghidratkan
  • Membekalkan nutrisi 
  • Menyerikan kulit wajah






Bahan-bahan utama : 




  • Vital Repair
  • Muscadine grape
  • Ekstrak anggur
  • Ekstrak alga hijau


3) Youth Activating Serum



  • Mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal
  • Terdiri dari campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan - berfungsi untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan sel
  • Bertindak untuk memudakan kulit wajah, menyerikan serta meremajakan.


Bahan-bahan utama :


  • YOUTH Complex dan Apple Stem Cell
  • Lotus Japonicus
  • Vitamin A berkapsul


4) Age Defense Moisturizer SPF 50



  • Melindungi kulit dari pancaran sinaran matahari yang dilengkapi dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/UVB
  • Dilengkapi dengan vitamin dan nutrien botani bagi melembabkan kulit dan menambah baik penampilan kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :


  • SPF50
  • Vital Repair Complex
  • Ekstrak Muscadine Grape


5) Radiance C & E


  • Mengandungi 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan, Vit E dan ekstrak rasberi
  • Membantu menegang, mencerah dan mengurangkan garis halus dan kedutan di wajah
  • Mengurangkan jeragat
  • Melicinkan tekstur kulit
  • Membaiki tona kulit secara menyeluruh


Bahan-bahan utama :

  • 20% vitamin C tulen yang telah dipatenkan
  • Vitamin E
  • Ekstrak rasberi

6) Advance Renewal Night Cream



  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur
  • Membantu penghasilan kolagen dan elastin
  • Membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah

Bahan-bahan utama :


  • Vital Repair +® Complex
  • Schisandra Chinensis
  • Lotus Japonicus

Anda berminat nak dapatkan Youth Shaklee? Anda boleh dapatkan Youth Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Youth Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.