Tuesday, 24 April 2018

Menu bersahur paling ringkas dan mengenyangkan di bulan puasa

Tak sampai sebulan je lagi umat islam nak sambut bulan Ramadan tahun 2018 ni. Mesti ada di antara anda yang dah mula terfikir menu bersahur apa yang kita nak hidangkan nanti. Pening jugak kalau nak difikirkan. Maklum la waktu bersahur tu tak semua orang ada selera nak makan. Betul tak?

Alang-alang dah bercerita tentang menu bersahur ni, saya nak share lah jugak tentang menu bersahur saya setiap hari pada bulan puasa. Memandangkan saya dan family kurang gemar makan nasi pada awal pagi, kami mengambil jalan mudah dengan pengambilan ESP. Biasanya saya akan blendkan kurma dan ESP. Tu pon dan cukup sedap. Yang bestnya kita akan kekal kenyang dengan lebih lama dan sentiasa bertenaga nak buat aktiviti harian. Berbeza kalau bersahur dengan nasi, baru pukul 10 pagi dah mula terasa lapar. Sebab apa? ESP ni merupakan sumber protein, protein memang akan berada di dalam perut dengan lebih lama berbanding kalau kita makan nasi (karbohidrat). Sebab tu lah kita akan rasa kenyang lebih lama jika ambil ESP masa bersahur. 



Masih tak percaya ESP ni memang menu yang sesuai diambil ketika bersahur? Jom kita lihat testimoni - testimoni berikut :

Testimoni 1

Testimoni 2




Testimoni 3



Testimoni 4






Anda nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805






0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.