Monday, 10 July 2017

5 perkara 'HOT' tentang ESP yang perlu anda tahu

Kalau korang nak tahu, ESP adalah salah satu produk Shaklee yang paling hot kat pasaran Malaysia ni, Sampaikan ada satu masa tu (sebelum bulan puasa baru-baru ni) kami pengedar Shaklee ni terpaksa berebut-rebut nak beli ESP sebab stok habis langsung dekat Malaysia. Permintaan ESP skarang ni sangat-sangatlah tinggi. Bila stok dah masuk je. hanya kami je tau perasaan masa tu macamana, dah la sorang boleh order 10 tin je, kena pulak beli secara online, masing-masing berebut beli, kadang tu lepas 2 jam terus stok habis. Haru sungguh!

Ok la berbalik kepada tajuk asal. Jom saya terangkan pasal ESP. 

Apa itu ESP?



ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protien merupakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

Apa pulak protein tu?


Protein berasal daripada perkataan Greek, PROTOS bermaksud “the first” dan badan kita sendiri terdiri daripada :

*66% air
*25% protein
*8% lemak
*1% kombinasi Mineral dan Vitamin

dan 25% protein tu pula terdiri dari Kuku, rambut, kulit, otot-otot. 

Nampak tak di situ bahawa pentingnya kita dapat sumber protein yang cukup?

Kenapa ESP di ambil dari sumber kacang soya?



Kacang soya adalah tumbuhan yang mengandungi 9 jenis amino asid yang perlu, di mana ia mempunyai kualiti yang sama dengan kualiti protein haiwan. Lagi pon ia tiada kolestrol. Kan ke bagus tu?

Kenapa ESP tak diambil dari sumber protein haiwan je?


Sumber protein dari haiwan seperti ayam tinggi kolestrol, tinggi risiko serangan penyakit jantung, dan ayam di pasaran pulak dah disuntik dengan hormon pertumbuhan, hormon tambah daging dan suntikan antibiotik. Bahayakan?

Tak bahaya ke ambil soya?


Ya, soya memang bahaya di ambil, kecuali soya dari ESP Shaklee sebab :

bukti kajian ESP Shaklee

1) Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal Saintis Sedunia
2) ESP satu-satunya produk yang mempunyai semua 9 asid amino yang penting
3) ESP diproses pada suhu yang rendah supaya tidak rosakkan protin
4) ESP diperbuat dari sumber kacang soya NON - GMO
5) Kandungan Glycemix Index (GI) dalam ESP adalah rendah
6) ESP tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.

Nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.