Sunday, 9 April 2017

4 Cara Vivix Bertindak Dalam Membantu Merawat Penyakit

Seperti mana yang saya terangkan dalam entri sebelum ini, RESVERATROL dan POLIFENOL adalah bahan utama di dalam Vivix. Resveratrol di dalam Vivix mempunyai 10 kali ganda kuasa dan keberkesanannya dalam melawan penyakit berbanding resveratrol dalam produk-produk yang lain yang ada di pasaran.




Bagaimana Vivix bertindak dalam membantu merawat penyakit 

Vivix bertindak melalui 4 mekanisma :


  • Pertahanan sel / cell defense
  • Tenaga sel / cell energy
  • Pembaikan sel / cell repair
  • Prestasi sel / cell performance


Pertahanan sel / cell defense


Pertahanan sel bermaksud - Vivix berupaya mempertahankan sel dari kerosakan biological. Contohnya kita makan processed food, makanan yang ada perisa, pewarna, conservative tambahan dan macam-macam lagi. Hasil kita makan makanan-makanan ini tadi ia telah menyebabkan stress biologi kepada sel badan.

Salah satu contoh kajian ialah, selepas seseorang itu mengambil makanan berlemak tinggi (biological stress), sel-sel badan akan bertindak menghasilkan biomarker tertentu sebagai respon kepada makanan yang tinggi lemak itu tadi.

Biomarker ni tanda sel badan sedang menghadapi biological stress. Lagi tinggi biological stress, lagi banyak biomarker ni akan dihasilkan dan lagi cepat sel-sel badan kita mengalami kerosakan/penuaan.

Maka, di sinilah tugas Vivix yang mampu menahan biomarker tersebut dari dibebaskan. Dengan ini  tiadalah sel-sel yang rosak, dan lambatlah sel-sel menghadapi masalah penuaan

Tenaga sel / cell energy



Untuk pengetahuan anda, pusat penghasilan tenaga dalam sel adalah mitokondria, Vivix telah terbukti dapat meningkatkan penghasilan tenaga sel dari peringkat mitokondria lagi.


Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

Pembaikan sel / cell repair


Sel yang tidak di baiki akan menyebabkan kerosakan pada DNA sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan ketahanan sel. Ini di sebabkan oleh serangan radikal bebas ke atas sel tersebut. 

Hasil kajian mendapati, ramuan di dalam Vivix dapat melindungi sel dari kerosakan DNA, support pembaharuan DNA yang sihat.

Prestasi sel / cell performance



AGE Protein bermaksud Advanced Glycation End Products (AGEs) iaitu bahan merbahaya yang terhasil apabila gula yang berlebihan bergabung dengan protein di dalam tubuh badan kita. AGE protein juga merupakan salah satu sebab berlakunya penuaan sel dalam badan kita dan selalu dikaitkan dengan penyakit berikut :



  • DiabetisSekiranya badan sudah pun mempunyai masalah dalam insulin yang tak cukup, AGE protein ini akan membuatkan penyakit diabetes bertambah teruk.

  • Penyakit jantung dan strokeAGE protein boleh menyebabkan kolesterol jahat (LDL) melekat pada dinding arteri darah. LDL juga akan teroksida dan menyebabkan banyak lagi komplikasi jantung.
  • Penyakit Alzheimer / nyanyukPengumpulan AGE protein boleh memusnahkan sel-sel intraselular. Molekul Age protein akan bergabung dengan molekul sel yang normal dan menyebabkan sel normal berubah bentuk dan hilang ciri-ciri asalnya.
Di sinilah tugas Vivix  dalam menghalang penghasilan AGE Protein ni dan memperbaiki prestasi sel dari peringkat mitokondria.















Moga penjelasan saya tentang bagaimana Vivix bertindak di dalam badan dapat memberi pemahaman yang jelas kepada anda semua. Kalau anda nak dapatkan Vivix boleh lah menghubungi saya k..



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda


0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.