Tuesday, 4 April 2017

Nutriwhite Shaklee Set Penjagaan Wajah Khas Untuk Orang Asia

Tak tau nak cakap apa lagi bila stok Nutriwihite Shaklee ni selalu je habis dekat Malaysia ni. Sampaikan kadang tu berminggu-minggu kami ni dok tunggu stok. Masing-masing dan tak sabar nak cuba produk skin care Shaklee yang terlajak laris nih.. Best sangat ke Set Nutriwhite Shaklee ni? Ha.. jom saya cerita selanjutnya...


Kalau anda nak tahu, Set Nutriwhite ni dirumus khas oleh saintis Shaklee untuk kulit orang asia tau dan ia telah dibuat di Jepun. Kenapa ek? Kulit orang asia ni tak sama ke dengan kulit orang Eropah? Opkos lah jawapannya tak sama.. sebab kulit asia dan kulit orang eropah berbeza dari segi lapisan epidermis & dermis.


Secara asasnya, kulit orang asia perlukan lebih kelembapan, kurang berminyak serta perlindungan uvray yang tinggi agar dapat melindungi kulit kita dari panahan terik matahari garisan khatulistiwa. Sebab tu la saintis Shaklee ni sanggup bersusah payah cipta set Nutriwhite ni.



Apa yang ada dalam Set Nutriwhite Shaklee ni?



Set Nutriwhite Shaklee terdiri daripada :


  • Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Gentle Action Makeup Remover
  • Overnight Renewal Whitening Cream
  • Spot Whitening Treatment
  • Soothing Radiance Whitening Softener
  • Ultimate Protection Whitening Lotion
  • Daily Defence Whitening Essence
Fungsi setiap skin care ni nanti saya share dalam next entri ye.. 😍😍

Bahan-bahan Nutriwhite

Bila sebut je Shaklee mesti kita dah tau dah mesti dari sumber semulajadi. Berikut adalah bahan-bahan Nutriwihite :





  • Bearberi – melegakan & mengurangkan keradangan
  • Soybean – mencerahkan, melembut, melembap & mengurangkan tompok
  • Skullcap – mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree – meningkatkan proses semulajadi & melegakan kulit.
  • Strawberry Begonia – mencerahkan & mengimbangkan pigmentasi
  • Mulberry – mencegah kersakan matahari & melembap
  • Peony – mencerahkan, melembapkan & mengurangkan keradangan
  • Rosemary – mengetatkan & menegangkan kulit
  • Aloe Vera – melegakan & melembapkan
  • Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat’s Claw – menegangkan & menyegarkan
  • Kudzu Leaf & Roots – menegang & mengurangkan keradangan.
  • Linden – menyuburkan & menghidrat diperingkat dalam
  • Marshmallow – melembapkan
  • Seaweed – mengeluarkan, memelihara & menegangkan
  • Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan

Apa yang best sangat Set Nutriwhite Shaklee ni sampai orang berebut-rebut nak beli?


  • 100% dari gabungan unik ramuan botani semulajadi
  • Mengandungi 16 ramuan nutrien herba paling tulen dan mujarab yang dipilih dengan teliti dari 16 buah negara
  • Melalui 3 tahun pembangunan produk sebelum dipasarkan
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat
  • Diformulasikan khas untuk kulit orang Asia
  • Tiada paraben, pewarna tiruan dan bau tiruan – Shaklee kan sentiasa selamat
  • Tahan lebih lama – Cleanser Nutriwhite mampu bertahan lebih 8-9 bulan ye ke? Saya punya lebih dari setahun pon tak habis- habis lagi walaupon hari-hari guna at least 2 kali sehari.

Bagaimana Nutriwhite bertindak?


Nutriwhite Shaklee bertindak dengan 5 cara iaitu :



  • Menghalang – Melindungi kulit secara aktif dari kerosakan akibat terdedah kepada sinaran matahari dan UV.
  • Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan melanin yang menyebabkan kulit gelap dan kusam. Kulit akan kelihtan lebih cerah dan berseri. penggunaan yang berterusan menjadikan kulit anda kekal dengan tona yang sempurna. 
  • Menyekat – Pigmentasi disekat dari muncul di lapisan atas kulit sekaligus menghalang kulit dari bertompok. 
  • Mencerah – Menjadikan kulit lebih cerah dan tona kulit sekata.
  • Memperbaharui – Menanggalkan sel-sel kulit mati yang menyebabkan liang kulit tersumbat sekaligus menjadikan kulit lebih cerah dan berseri.

Bestnye... tapi perlu ke nak pakai kesemua produk dalam set ni?




Ha.. ni soalan yang selalu saya terima dari customer saya yang baru nak mencuba set ni.. Pastilah bila dah guna semua set dalam ni kita akan dapat kesan yang superb lagi puas hati. Tapi jangan la risau.. untuk permulaan anda guna pencuci muka, toner dan krim uv pon dah ok.. tapi bila anda dah rasa kesannya.. saya yakin sangat-sangat yang anda mesti nak cuba produk yang lain dalam set ni. 

Apa kata mereka yang dah cuba Nutriwihite Shaklee ni?

Testimoni 1


Testimoni 2

Ada banyak lagi testimoni tau.. nanti saya share lagi ye.. 

Ha? dah tak sabar-sabar nak cuba Set Nutriwhite Shaklee ni? Ok jom hubungi saya cepat-cepat ye..Bukan apa.. takut stok habis lagi.. Nanti terpaksa nak tunggu berminggu-minggu stok masuk Malaysia.. Penantian tu kan satu penyiksaan.. 😏. Ok contact saya cepat-cepat k..



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.