Wednesday, 23 November 2016

4 Jenis Vitamin Terbaik Untuk Daya Tahan Tubuh


Belum lagi selesai isu antivaksin, sekarang dunia berdepan dengan masalah superbug pula, iaitu kuman yang kebal dengan antibiotik. 
Ada yang kelihatan sihat seperti biasa tapi perlukan rawatan sebab lain tapi dikesan ada organ yang rosak pula sebab jangkitan kuman. Nak tak nak, kita memang terpaksa tingkatkan imun untuk melawan jangkitan kuman-kuman tersebut kerana sistem imun kita membunuh kuman tak sama seperti kita makan ubat. 

Cara untuk meningkatkan sistem imun bagi diri sendiri dan ahli keluarga

1) Vaksin
   Mungkin ada dikalangan ibu bapa yang risau akan kesan sampingan vaksin tapi percayalah kesan        penyakit adalah lagi teruk daripada kesan vaksin.

2)Berikan anak susu ibu sehingga 2 tahun
   Titisan susu ibu pertama iaitu kolostrum adalah titisan emas yang mengandungi kandungan antibodi    yang sangat tinggi.

3)Makan makanan yang berkhasiat
  Pastikan di dalam menu masakana harian anda mengandungi karbohidrat, protein dan zat-zat yang     lain. 

4)Jaga emosi
Dalam hidup kita memang sentiasa stresskan? Cuba bina suasana gembira dan tenang didalam rumah. Stress boleh melemahkan sistem imun. 

5)Mengamalkan supplement untuk tingkatkan sistem imun
Supplement akan membantu meningkatkan lagi daya tahan tubuh melawan penyakit

4 Jenis Vitamin Terbaik Untuk Daya Tahan Tubuh

1) Vivix

Bioflavonoid di dalam eldeberry yang terdapat di dalam Vivix berfungsi untuk meningkatkan paras antioksidan dan menghalang virus yang merosakkan sel

2) Nutriferon

Nutriferon diperbuat daripada 4 ramuan penting. Keempat-empat ramuan ini apabila digabungkan akan membantu tubuh menghasilkan interferon secara semulajadi.  Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling penting. Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan.

3) Sustained Release Vitamin C

Pengambilan vitamin C turut membantu meningkatkan sistem imun kerana makanan sel darah putih adalah vitamin C. Beberapa sel sistem imun seperti phagocytes dan t-sel telah terbukti memerlukan vitamin C untuk mengekalkan fungsi mereka. 

4) Garlic Complex

Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.Makan bawang putih boleh meningkatkan jumlah T-sel dalam tubuh badan 


Disebabkan banyak betul penyakit berjangkit yang menular di zaman sekarang ni, adalah amat penting untuk kita meningkatkan sistem kekebalan tubuh untuk melawan penyakit. Kan mencegah itu lebih baik dari merawat.. Semoga kita semua terhindar dari penyakit-penyakit ni.  Bagi anda yang ingin mencuba supplement ini, boleh lah menghubungi saya. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA
0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Arkib Blog

Follow by Email

Powered by Blogger.