Tuesday, 22 August 2017

7 Kebaikan Omega 3 yang perlu anda tahu

Apa itu asid lemak Omega 3?

Asid lemak Omega 3 merupakan lemak yang paling sihat di antara semua lemak. Ia sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menjamin kesihatan tubuh badan. Tapi, anda tahu tak sebenarnya kebaikan pengambilan Omega 3 ni? Kalau anda dah tahu tentang kebaikannya, saya yakin mesti anda akan jadikan Omega 3 sebagai salah satu supplement wajib anda setiap hari. Jom kita baca..

Kebaikan pengambilan asid lemak Omega 3 1. Kesihatan jantung
EPA dan DHA adalah nutrisi yang sangat penting untuk mengatasi keradangan. Sebenarnya, badan kita sangat mudah untuk menghasilkan keradangan

Apa itu keradangan?

Keradangan merupakan tindak balas sistem imunisasi kepada jangkitan atau gangguan, dengan ciri-ciri seperti kemerahan, panas, bengkak, sakit dan kegagalan berfungsi organ yang berkaitan.

Jika ada keradangan pada salur darah, ia boleh merosakkan salur darah sekaligus boleh tinggikan lagi risiko salur darah tersumbat. Apabila salur darah tersumbat, jantung akan mengalami tekanan untuk mengepam darah, maka serangan jantung akan berlaku. Di sini lah kepentingan pengambilan asid lemak omega 3 kerana ia merupakan supplement anti radang.

Apabila salur darah sihat, darah akan berjalan dengan lancar, jantung pon boleh mengepam darah dengan lancar. Asid lemak Omega 3 sangat bagus untuk jantung kerana jantung adalah organ yang sangat penting di dalam badan. Jantung akan mengepam 100 ribu kali darah keseluruh badan.

2. Kesihatan minda
60% di dalam otak kita adalah terdiri dari lemak. Adalah sangat penting untuk kita mengambil sumber lemak seperti asid lemak Omega 3 untuk menyokong kesihatan minda. Pengambilan asid lemak Omega 3 akan mudahkan kita berfikir dengan pantas dan cepat.

Bagaimana DHA dan EPA membantu untuk menyokong minda yang sihat?

Sel-sel otak kita di panggil 'Neuron' . Ia memerlukan asid lemak yang sihat seperti DHA untuk menyokong kesihatan sel-sel neuron untuk berhubung

Apabila sel-sel neuron sihat, perhubungan yang berlaku antara sel neuron ke sel neuron yang lain akan berlaku dengan lebih lancar.

3. Kesihatan sendiBagaimana asid lemak Omega 3 membantu dalam menyokong kesihatan sendi?

  • Bersifat anti radang 
  • Membantu dalam masalah osteoathirtis 
  • Bertindak sebagai pelincir sendi supaya dapat bergerak dengan lebih sempurna tanpa rasa sakit

4. Perkembangan otak dan mata bayi dalam kandungan
Asid lemak Omega 3 sangat penting diambil ketika kandungan berada di trimister ke 3 kerana ketika ini otak dan mata bayi sedang berkembang

Walaubagaimanapun, asid lemak Omega 3 boleh diambil sepanjang tempoh kehamilan. Jika ibu bayi menghadapi tekanan darah yang rendah, ibu perlulah mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu

5. Kesihatan kulit
Pengambilan asid lemak Omega 3 juga akan membantu dalam mencantikkan kulit. Ia bertindak pada sel membran. Apabila kita semakin berusia, kulit akan menjadi semakin kering. Asid lemak Omega 3 akan elakkan masalah kekeringan di bahagian kulit dan mengurangkan penghasilan kedutan di bahagian kulit kita. Bestkan?

6. Sistem imunisasi badan
EPA dan DHA akan membantu dalam meningkatkan imuniti badan dengan membantu penghasilan B Cell. B Cell adalah garis sel imun dalam badan yang membantu penghasilan antibodi supaya pertahanan akan lebih tebal.

7. Kesihatan sperma
Jangan tak tahu, pengambilan asid Omega 3 juga akan meningkatkan kesihatan sperma. DHA dan EPA akan bantu dalam komponen fosfolipid pada sel sperma supaya sperma lebih sihat.

Selain itu, waktu kematangan sperma dalam testis juga memerlukan EPA dan DHA


 So, dah tau kebaikan asid lemak Omega 3 ni, kat mana pula saya nak cari sumber asid lemak Omega 3 ni?

Jangan risau ye.. anda boleh dapatkan sumber asid lemak Omega 3 terbaik dengan mengamalkan Omega Guard Shaklee. Kenapa anda harus pilih Omega Guard Shaklee? Penerangannya ada di SINI

Jom kita lihat beberapa testimoni best tentang Omega Guard Shaklee.

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4Berapa harga sebotol Omega Guard?

Harganya hanyalah RM 136.25 untuk 90 biji


Berminat nak dapatkan Omega Guard Shaklee? Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Omega Guard Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

\\\\\\\\\\\\\\\\Omega 3 akan 
0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.