Thursday, 17 August 2017

6 sebab kenapa perlu pilih minyak ikan Omega Guard Shaklee?

Sebut pasal minyak ikan, saya pasti anda semua dah tahu. Tapi, tahukah anda kebanyakan supplement minyak ikan di pasaran diekstrak dari minyak hati ikan yang mana ia mengandungi banyak toksin. Tujuan pada mulanya nak ambil minyak ikan untuk kesihatan, tapi bila dah tersilap pilih lain pula jadinya. Mesti anda tak nak kan? Shaklee juga ada menyediakan supplement minyak ikan yang dinamakan Omega Guard. Apa kelebihan Omega Guard ni? Jom kita baca..


Apa itu Omega Guard?





Omega Guard Shaklee merupakan supplement minyak ikan yang terbaik di dunia. Di dalam Omega Guard Shaklee terkandung asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. Ketiga-tiga gabungan ini adalah sangat penting bagi menyokong kesihatan. Tidak semua supplement minyak ikan di pasaran mengandungi kesemua gabungan ini seperti Omega Guard Shaklee.

Apa itu asid lemak Omega 3?

  • Asid lemak Omega 3 merupakan lemak yang paling sihat di antara semua lemak. Ia sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menjamin kesihatan tubuh badan. ingat.. tak semua lemak tu tak elok tau. 
  • Ia berfungsi untuk membantu dalam penghasilan sel membran (badan terdiri dari sel-sel yang bergabung)
  • Bila sel membran kita lengkap dan cukup nutrisi, ia akan membantu penyerapan nutrisi ke dalam badan. Bila cukup nutrisi, sel kita akan berfungsi dengan lebih baik dan optimum
  • Asid lemak Omega 3 tidak boleh dihasilkan oleh badan kita sendiri. Ia perlu diambil dari sumber makanan dan supplement.
  • Ia juga merupakan asid lemak yang kaya dengan EPA (Asid Eikosapentaenoat) dan DHA (Asid Dokosaheksaenoat) yang membuatkan sel berfungsi dengan lebih baik dan optimum.
Bagus sangat ke minyak ikan Shaklee ni? Jawapannya.. mesti lah bagus. Jom kita baca apa sebabnya..

6 sebab kenapa perlu pilih minyak ikan Omega Guard Shaklee?


1. Minyak ikan bergred Farmaseutikal




Maksud Farmaseutikal di sini adalah minyak ikan Omega Guard Shaklee ni berkualiti tinggi dan memberi kesan yang sangat bagus. Sebagai contoh, bila kita makan ubat, ubat akan memberikan kesan yang cepat dalam menyembuhkan. Begitu juga dengan Omega Guard juga akan memberi kesan yang cepat.


2. Penyulingan molekul tiga peringkat




Omega Guard telah melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali. Proses penyulingan dilakukan sebanyak 3 kali  adalah untuk :

  • Menapis logam berat yang terdapat pada minyak ikan
  • Mendapatkan minyak ikan yang berpekatan tinggi
  • Mengelakkan dari masalah dapat transfat supaya kualiti minyak ikan tersebut terjamin


3. Berkepekatan tinggi




Omega Guard mempunyai kepekatan tinggi EPA dan DHA. Omega Giard Shaklee adalah di antara minyak ikan yang terbaik di pasaran


4. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega 3 tulen




Omega Guard mempunyai gabungan lengkap asid lemak Omega 3, asid lemak 9, 11 dan 6. Ia juga dilengkapi dengan EPA dan DHA. Asid lemak Omega 3 ini perlu didapatkan dari ikan. Dan Omega Guard adalah minyak ikan yang paling lengkap.


5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum




Omega Guard adalah kurang hanyir dan kurang bau ikan. So, kalau anak-anak yang tak reti untuk telan kapsul. nak kunyah pon tiada masalah. 


6. Di iktiraf oleh Friends Of The Sea




Pengiktirafan Friends Of The Sea akan dapat sekiranya kita ikut dan patuh dengan syarat yang diletakkan oleh pihak Friends Of The Sea. Ini adalah penting untuk mendapat sumber ikan yang berterusan. Kalau anda nak tahu, Shaklee akan tangkap ikan pada tempat yang sesuai sahaja (tidak tangkap ikan yang sedang bertelur). Baik betul Shaklee ni.

Diharap perkongsian saya ni dapatlah memberi manfaat kepada anda semua. Dan lepas ni anda tak susah hati lagi untuk buat pilihan minyak ikan. Pilih saja Omega Guard yang memang tulen dan selamat ni.

Berapa harga sebotol Omega Guard?

Harganya hanyalah RM 136.25 untuk 90 biji

Berminat nak dapatkan Omega Guard Shaklee? Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Omega Guard Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.