Monday, 20 March 2017

Kenali penyebab buah pinggang bocor dan cara merawatnya secara semulajadi

Anda pernah dengar tentang buah pinggang bocor? Buah pinggang bocor atau Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, ada sejenis penapis halus di dalam buah pinggang yang dipanggil glomeruli. Ia berfungsi untuk menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.Di dalam kes ini, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA yang menyebabkan kehilangan banyak protein di dalam badan.

Punca berlaku Nephrotic SyndromeKanak-kanak adalah pengidap paling tinggi berbanding dengan orang dewasa. Walaubagaimanapun, punca sebenar penyakit ini tidak diketahui. Ada juga kes yang disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease dan kencing manis.

Simptom atau gejala Nephrotic Syndrome


sample air kencing berbuih

 • Lemah dan tidak bermaya
 • Kencing berbuih
 • Mata dan muka kelihatang bengkak pada waktu pagi setelah bangun dari tidur
 • Kaki kelihatan bengkak pada waktu petang akibat berdiri.
 • Perut kembung
 • Sakit perut
 • Cirit birit

Jenis rawatan yang diberikan kepada pengidap Nephrotic Syndrome

 • Ubat steroid iaitu prednisolone diberikan mengikut berat badan sehingga tiada protein di dalam air kencing. Kemudian, dos ubat ini akan dikurangkan dengan perlahan-lahan.
 • Diuretics atau ubat kencing akan diberikan sekiranya muka dan badan bengkak air sehingga boleh mengancam nyawa.
 • Protein Albumin akan dimasukkan ke dalam salur darah untuk meningkatkan albumin di dalam darah
 • Sekiranya terdapat jangkitan, antibiotik akan diberikan
 • Mengawal pengambilan garam dan air.

Alternatif rawatan secara semulajadi

Shaklee adalah merupakan vitamin atau makanan tambahan yang bersumberkan tumbuh-tumbuhan semulajadi. Bagi merawat masalah ini, beberapa supplement dicadangkan iaitu :

1) Vivix

Membantu memperbaiki sel yang rosak sehingga ke peringkat DNA. Ia juga menguatkan sel. Ia juga membantu mengatasi masalah keradangan dengan lebih cepat.

2) Omega GuardMembantu mengurangkan keradangan dan mencairkan darah untuk mengurangkan masalah berlakunya Nephrotic Syndrome

3) ESP 


Sumber protein yang terbaik yang lengkap dengan kesemua 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita. Pengambilan ESP sangat-sangat penting bagi menggantikan sumber protein yang telah hilang akibat kebocoran buah pinggang itu tadi. 


Apa kata mereka setelah mengamalkan vitamin semulajadi Vivix sebagai ikhtiar untuk sembuh dari Nephrotic Syndrome


Testimoni 1Testimoni 2Testimoni 3Ingin dapatkan Vivix bagi ikhtiar untuk sembuh dari penyakit anda? Jom hubungi saya segera. Pembelian sebarang produk dari blog ini akan melayakkan anda untuk mendapatkan konsultasi secara PERCUMA..


**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.


0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.