Friday, 10 March 2017

Bagaimana Omega Guard Shaklee bertindak sebagai anti radang.

Anda pernah dengar tentang keradangan? Percaya tak sebenarnya dalam tubuh badan kita ni juga boleh berlaku keradangan samada di dalam atau di luar tubuh badan. 

Apa maksud keradangan?


Keradangan atau inflamasi adalah tindakbalas semulajadi sistem pertahanan badan terhadap sebarang ancaman atau kerosakan pada tubuh badan kita. ini adalah proses yang normal sebenarnya.. cuma.. kalau keradangan ni berlarutan dan tidak terkawal selalunya ia akan menyebabkan penyakit spt kanser, jantung, stroke dan mungkin akan mengancam nyawa.

Terdapat 2 jenis keradangan :
  • Keradangan akut (Accute Imflamation)
  • Keradangan kronik (Chronic Imflamation)

Keradangan akut 
Tindak balas yang cepat yang disebabkan oleh jangkitan bakteria atau kecederaan pada tisu badan. Biasanya keradangan jenis ni tak lama. sekitar beberapa hari saja.

Ciri-ciri keradangan yang dapat dilihat :
  • bengkak, 
  • sakit, 
  • kemerahan, 
  • panas atau suam
Jerawat, bronkitis, resdung, sakit tekak merupakan salah satu contoh keradangan akut.

Keradangan kronik


Berlaku apabila badan telah dijangkiti virus atau bendasing yang lebih kuat. Selalunya keradangan kronik akan berlaku berbulan-bulan lamanya kadang tu bertahun-tahun. 

Contoh keradangan kronik adalah serangan athma, sakit sendi hingga bengkak-bengkak, resdung kronik, jerawat kronik, ekzema dan lain-lain.

Bagaimana Omega Guard Shaklee bertindak sebagai anti radang.Omega Guard adalah supplement terbaik untuk anti radang kerana mengandungi Omega 3. Omega 3 ni pulak ada EPA (eicosapentaenoic) dan DHA (docosahexaenoic). Omega 3 ni juga berupaya menahan pengeluaran hormon leukotrienes yang merupakan bahan utama punca radang.

Sebab ni lah pengambilan Omega Guard secara konsisten dapat mengawal keradangan. Selain dari Omega Guard, anda juga boleh mengamalkan vitamin-vitamin di bawah untuk mengawal keradangan yang anda hadapi.

  • Vivix - kaya dengan antioksida resvaratrol dan polifenol sebagai anti radang
  • Alfalfa Complex - kaya dengan vitamin, mineral dan serat
  • Set antioksidan (ACE) - Carotomax, Vitamin C dan Vitamin E
Ingin mendapatkan supplement semulajadi untuk ikhtiar sembuh dari keradangan? Jom hubungi saya segera. Pembelian produk dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA


**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.