Monday, 6 March 2017

Bagaimanana Vivix bertindak membantu sel menjalani proses necrosis dengan baik.

Seperti mana yang kita tahu, sel-sel di dalam badan kita akan berpecah dan mati apabila sampai masanya. Walaubagaimana pun, sel kita mati dengan 2 cara iaitu secara apoptosis dan necrosis.


Apa itu apoptopis?

Apoptopis adalah sel yang mati dan diganti dengan sel yang baru secara semulajadi.

Apa itu necrosis? 

Necrosis adalah sel yang mati secara pra matang akibat dibunuh oleh faktor luar seperti toksik, bahan kimia, radikal bebas, radiasi, trauma, kecederaan dan sebagainya. Necrosis ini akan menyebabkan ada inflamasi di kawasan tisu sel yang mati tersebut. Contoh yang paling mudah kita nak lihat ialah kulit yang hitam pada kaki pesakit diabetes. Sel-sel kulit hitam tu telah  mengalami proses necrosis.
Contoh yang lain ialah sakit jantung. Sel-sel di jantung tak cukup oksigen (FYI sel perlukan oksigen dan glucose untuk hidup) dek kerana ada blockage di saluran darah ke jantung, sel di jantung tersebut akan mengalami necrosis.

Bagaimana nak pulihkan semula sel-sel hasil dari necorisis ni?


Vivix mempunyai 4 mekanisme utama pembaikan sel. perlindungan sel, tenaga sel dan prestasi sel. Kesemua yang memang kita perlu untuk pastikan sel-sel kita hidup dan boleh menjadikan segala organ dalam badan kita berfungsi dengan baik bukannya berpenyakit.

Sel hidup, mesti ada oksigen dan tenaga, Tapi jika tiada tenaga dan oksigen? Sel akan mati. Contohnya, kalau kita kurang oksigen kita akan jadi semput, begitu juga dengan sel, kalau sel kurang oksigen ia boleh jadi sel berasid dan enzim tertentu akan dilepaskan. Sudahnya DNA yang akan rosak. Sel sepatutnya mesti mampu untuk repair kerosakan DNAnya supaya sel yang rosak tu patutnya boleh mati bukan duplicate jadi sel rosak yang lain.

Apabila DNA sel yang rosak, ia biasanya akan mengesan kerosakan dan cuba untuk memperbaikinya. Jika kerosakan tidak boleh diperbaiki, sel biasanya akan menghantar diri sendiri ke fasa apoptosis.
Bila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk menjalani apoptosis, sel inilah yang akan membiak menjadi sel kanser
Jadi di sini lah peranan VIVIX. Bukan sebarang product yang boleh control apa yang berlaku secara biologi dalam badan kita. Jadi adalah sangat penting untuk kita faham kenapa kita perlukan Vivix setiap hari.Nak ikhtiar sihat dengan Vivix? Jom hubungi saya segera. Pembelian produk Shaklee dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA
**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.

0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.