Monday, 20 February 2017

Set vitamin untuk bakal pengantin supaya wajah berseri-seri

Bila nak kawen je, saya pasti bakal pengantin perempuan la yang paling excited sekali berbanding bakal pengantin lelaki. Setahun sebelum majlis dan mula buat persiapan. Kadang tu ada yang lebih awal lagi dari tu. Bagus lah.. bila buat persiapan awal, insyaAllah majlis akan berjalan dengan lancar. Betul tak? 

sumber:google
Dalam anda sibuk menyiapkan persiapan majlis, jangan sesekali lupa untuk membuat persediaan luar dan dalaman diri anda. Nak jadi pengantin semua perlu nampak perfect lebih-lebih lagi wajah pengantin. Ok, di sini saya ingin cadangkan kepada anda beberapa vitamin yang boleh anda amalkan agar anda kelihatan berseri-seri di hari persandingan nanti.

Set vitamin untuk bakal pengantin



1) Vivix


Vivix bertindak untuk pemulihan sel kulit dengan cara :

1. Membantu melindungi dan membaiki DNA

Kandungan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA. Setiap hari, sel-sel tubuh badan kita diserang oleh hampir sejuta agen yang mampu merosakkan DNA kita. Ia mampu merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan ‘typo’ (kesilapan susunan DNA dari yang asal) yang mana ini boleh mengganggu fungsi sel. Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis anti-oksidan yang sangat hebat dan terbukti membantu melindungi DNA dari terus rosak. Pada masa yang sama membetulkan sel-sel yang telah rosak.

2. Pengawalaturan gen

Kerosakan dan kecacatan DNA boleh menyebabkan kemerosotan umur pada tahap sel. Dalam satu penemuan utama ramuannya, Vivix membantu mengaktifkan satu sistem pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan terus pada tahap sel.

3. Biogenesis Mitokondria

Mitokondria sangat penting dalam penghasilan tenaga yang diperlukan oleh sel. Mitokondria merupakan penjana tenaga dalam tubuh. Apabila jumlah mitokondria berkurangan, kecekapan sel badan dalam menghasilkan tenaga juga berkurangan. Salah satu kelebihan Vivix adalah ia menggalakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi seperti yang diperlukan oleh sel.

4. Melambatkan pembentukan proten AGE

Pembentukan dan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan pada tahap sel yang mengganggu kekuatan dan jangka hayat sel. Ramuan Vivix yang mengandungi 10x ganda resveratoral (kandungan unik dalam Anggur Muscadine) sangat membantu melambatkan pembentukan protein AGE itu tadi.

Dengan penemuan-penemuan ini, Vivix terbukti mampu mengaktifkan pengawalan utama genetik yang membantu melambatkan proses penuaan pada peringkat sel lagi.

2. ESP

ESP bertindak untuk mencantikkan kulit dengan :


  • Membentuk kolagen pada kulit
  • Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit dan mencerahkan kulit
  • Melindungi sel-sel dari kerosakan, mengecilkan pori-pori muka
  • Bertindak sebagai anti oksida, menggantikan sel-sel kulit yang baru
3. Vitamin C


Vitamin C bertindak untuk mencantikkan kulit dengan :

  • Membentuk kolagen. Kolagen adalah asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Mencantikkan kulit. Pengambilan vitamin C setiap hari, untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
4. Vitamin E

Vitamin E bertindak dalam mencantikkan kulit dengan :

  • Menjaga dan memperbaiki kulit, meneutralkan radikal bebas dan kerosakan sel.
  • Mencegah premature aging ( tua sebelum usia). 
  • Menghalang pembentukan garis-garis halus (kedutan). 
  • Mencegah pembentukan kedutan dengan cara meransang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel-sel baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel-sel kulit. 
  • Memperbaiki serta memudarkan parut-parut jerawat.

Apa kata mereka tentang kesan pengambilan vitamin-vitamin ni?

Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3

Testimoni 4


Testimoni 5

Testimoni 6


Testimoni 7

Testimoni 8


Testimoni 9


Testimoni 10


Eh Eh.. banyak betul testimoni tentang vitamin-vitamin kecantikan ni.. Dah tak sabar-sabar nak order? Ok jom hubungi saya cepat2 k.. Pembelian sebarang produk dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA!!!

*Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.