Saturday, 11 February 2017

6 produk anti jeragat yang paling berkesan

Alamak.. susahnya nak hilang jeragat kat muka ni.. Dah macam-macam produk dah cuba tapi tak berkesan jugak. Macamana nak buat ni? Inilah luahan yang selalu kita dengar dari mereka yang mempunyai masalah jeragat ni. Sebelum saya share tentang produk anti jeragat yang popular tu, jom kita baca dulu apa punca masalah jeragat ni.


Apa itu jeragat?

Jeragat dikenali sebagai tompok hitam, pigmentasi kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang tumbuh secara berkompok di beberapa bahagian badan, wajah dan leher.


Apakah punca masalah jeragat berlaku


1) Matahari 



Sinar matahari mengandungi sinar UV A & B yang menyebabkan kerosakan sel kulit.

UV A merosakkan sel bawah kulit manakala UV B pula merosakkan sel luar kulit. Jadi, untuk menghilangkan jeragat, punca utama jeragat ini mesti diatasi.

Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi / jeragat malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit. Bahayakan?

2) Kehamilan


Pada kebiasaannya wanita hamil akan mengalami banyak masalah kulit. Ini adalah disebabkan oleh keadaan hormon yang tidak menentu.

Jadi, ibu hamil disarankan untuk mengambil nutrisi yang cukup untuk memastikan kulit sentiasa sihat. Set hamil Shaklee sangat membantu. 

Masalah yang biasa berlaku ialah kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.

Pada sesetengah ibu, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin. Tetapi ramai juga terus mengalami jeragat. Alamak!!


3) Rawatan hormon




Kajian menunjukkan rawatan hormon (pil) yang mengandungi hormon estrogen dan atau progesteron, pertukaran hormon dan implan banyak memberi kesan masalah jeragat kepada pemakainya.


Punca jeragat ini menyebabkan hormon menjadi tidak stabil.

4) Ubat-ubatan


Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar. 

5) Wangian




Pewangi, sabun wangi dan kosmetik menyebabkan tindak balas ‘phototoxic‘ juga adalah diantara punca terjadinya jeragat. Oleh itu, pilihlah yang semulajadi

6) Hypothyroidism

Ia juga dikenali sebagai keadaan dimana paras hormon tiroid rendah.
http://norfaziela.com/set-jeragat-shaklee-premium-jeragat-tebal-hilang-cepat/

Vitamin Shaklee yang berkesan untuk mengatasi masalah jeragat


1) Vivix


Jeragat ialah sejenis inflamasi kulit. Asasnya, ia disebabkan oleh kesan radikal bebas.


Radikal bebas yang berlebihan menyebabkan penghasilan melanin menjadi tidak normal.

Kulit akan bertindak balas secara semulajadi untuk melawan sinar UV. Pigmen gelap (Melanin) akan dihasilkan dengan lebih banyak. Terlebih banyak sehingga terjadinya jeragat.

Jeragat akan menebal terutamanya di kulit yang terkena matahari. Ia kemudiannnya menjadi semakin kronik bila berlaku ‘sunburn’.

Oleh itu, pengambilan Vivix akan membantu mengawal lambakan radikal bebas pada kulit.

Selain dari itu, resveratrol yang ada didalam Vivix juga diuji 95% dapat menghalang kerosakan sel yang menyebabkan jeragat. Ia meneutralkan kesan sinar UV pada kulit.

Jeragat yang gelap akan sembuh dan semakin cerah dengan cepat.


2) Shaklee Collagen Powder
Collagen Powder Shaklee mempunyai kajian klinikal dan saintifik bagi memastikan produknya sentiasa hijau, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan.
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

3) ESP
Protein juga sangat membantu untuk menghilangkan jeragat. Pengambilan protein harian yang cukup dapat membantu tubuh menghasilkan sel-sel baru dan menyahkan jeragat di muka. Jadi sekarang beri perhatian keperluan protein harian anda untuk mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan bebas jeragat.

4) Gla Complex



Pengambilan Gamma Lenolenic Acid (GLA) penting untuk stabilkan hormon.

GLA Complex ini adalah terbaik kerana ia ada 2x ganda lebih GLA berbanding produk lain dipasaran.

Caranya, GLA Complex menghilangkan jeragat dengan membantu untuk kawal paras hormon Estrogen & Testosteron.

Bila hormon stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Senanglah jeragat hilang.

Selain itu, GLA Complex juga ada vitamin E yang memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

5) Vitamin E



Selain bekas jerawat, ‘Sunburn’ juga ialah punca utama jeragat tebal.


Sel mati bila terkena UV A & B akan jadi hitam. Bila makin terdedah, tompok makin besar dan kronik. Dengan vitamin E, kesan sunburn akan dineutralkan. Sel kulit akan jadi kuat untuk tahan sinar UV A & B.


Selain itu, vitamin E juga meningkatkan kadar pemulihan, proses rejuvenasi malah menghasilkan kolagen. Ia juga akan menjadikan kulit jeragat lebih cerah dan menghilangkan jeragat dengan lebih cepat.

Jadi mesti ambil vitamin E !

* 1 Softgel vitamin E sehari mampu mengurangkan bintik jeragat dan menghalang penuaan.

Caranya :

Ambil satu softgel vitamin E, pecahkan dan sapukan pada kawasan jeragat.

Ia mempercepatkan proses menghilangkan jeragat. Sel itu akan diganti dengan sel baru dengan aktif.

Vitamin E adalah masker yang sangat murah dan tak perlu dah nak cari masker yang mahal- mahal di kedai.

6) Vitamin C 



Vitamin C Shaklee berfungsi untuk mencerahkan jeragat. Vitamin C adalah paling hebat sebab ada teknologi‘ Sustained Released‘nya yang mampu kekalkan vitamin C lebih lama dalam darah 

Pengambilan vitamin C yang berterusan telah dibuktikan akan mencerahkan kulit , melambatkan penuaan, menyekat pembentukan dan menhilangkan jeragat. Kulit akan menjadi semakin cerah dan jeragat akan semakin hilang.



Adus! Banyaknye vitamin nak kena makan. Perlu ke saya makan semua ni? Jangan risau, Shaklee bukannya ubat. Ia adalah vitamin yang bersumberkan bahan-bahan semulajadi. Puan / tuan boleh juga mengambil Set Jeragat Premium untuk memulihkan jeragat.





Testimoni jeragat hilang dengan Shaklee 

Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3



Testimoni 4


Testimoni 5



Testimoni 6


Testimoni 7




Perlu diingatkan bahawa kulit yang bermasalah sebaik-baiknya dirawat dari dalam bagi memastikan ia berkesan. Gunalah Shaklee produk semulajadi yang dijamin tidak mengandungi bahan kimia. tiada racun, dijamin selamat dan berkesan. Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan vitamin jeragat ini, bolehlah menghubungi saya. Konsultasi pemakanan produk akan diberi secara PERCUMA.



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang sebaik-baiknya untuk menyelesaikan masalah anda.


0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.