Wednesday, 15 February 2017

NUTRIEN UNTUK PEMIKIRAN POSITIF

Dah cuba nak fikir positif tapi tak dapat-dapat? Dah doa tapi nak doa pun tak reti nak kusyuk macamana?

Tahu tak salah satu masalah tak boleh nak fikir secara positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.

So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?

1. OMEGA GUARD

Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jd depress, takde mood, asik down coz ia mengganggu serotonin & dopamin.

2. GLA COMPLEX

Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.

3. B COMPLEX

Vitamin B6 (komponen dalam b complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kit akan jadi depress dan tak bersemangat.

4. ESP

ESP ialah rendah GI dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dlm satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine & dopamine yg penting utk fokus, clarity, alert...

5. CINCH TEA

Cinch Tea mengadungi  L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.

Sesiapa yang asyik stress tu cadangkan utk konsisten dgn produk2 di atas. Kalau memang dah amik hari2 tp takde kesan, buat detox & amalkan semula produk2 ni. Jgn tinggal walau sehari.

Insya-Allah... anda akan lebih bersemangat lepas ni.

Kredit: Master Lyna

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.