Wednesday, 27 June 2012

Cara kuruskan badan dengan Shaklee


Bila berat badan dah naik mesti rasa tension kan? Macam tu gak la saya…. Ye la dulu time anak dara kecik je.. Bila dah jadi mak dara ni badan dah membesar bagai johan.. huhuhuhu…. Badan saya start membesar tak surut2 sejak lahirkan anak sulung saya… Alhamdulillah bila saya dah start makan supplemen Shaklee baru la nampak perubahan.. Stop dulu citer pasal saya.. Jom kita baca pasal camana nak turunkan berat badan dengan Shaklee…
Dari apa yang saya alami dan pengalaman dari teman-teman, ada banyak cara untuk turun berat badan dengan produk Shaklee. Shaklee sebenarnya ada dua program untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan:
  • Body Perfector Program
  • Shape-Up Program

Body Perfector Program

Sebuah program untuk mereka yang terlalu sibuk hingga tak terjaga makan minum. Mereka yang tak mendapat makanan sihat dalam diet sehari-hari… Mereka yang tak makan secara teratur… Mereka yang selalu travel dan sukar untuk mendapatkan makanan pada masa-masa yang tetap. Ye lah, kadang2 bila terlalu sibuk, seseorang itu cenderung untuk mengambil makanan rapu, makanan segera dan sebagainya… yang mengandungi kalori dan lemak yang tinggi. Ia samada menjadikan seseorang itu terlalu kurus atau gemuk.
Jadi, bagi mengekalkan berat badan ideal, Shaklee mengesyorkan produk di bawah:
Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak ada masa nak menjaga pemakanan. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang. Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.
Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Pendekata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Shape-Up Program

Shape-Up Program adalah untuk mereka yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.
Produk untuk Shape Up Program terdiri daripada:

lecithin
Walau bagaimanapun, anda tak semestinya mengikuti program di atas dalam proses penurunan berat badan, terutama ibu menyusukan anak, kerana Cinch Shake Mix tidak sesuai diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak.
Antara alternatif untuk menurunkan berat badan dengan Shaklee:

Bagi orang awam:
1. Set A dengan Lecithin
2. Set A dengan Lecithin dan Vitamin E
3. Set A dengan Fiber Plan Unflavoured
4. Set A dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Bagi ibu menyusu:
1. Set B
2. Set B dengan Energizing Soy Protein
3. Set B dengan Lecithin
4. Set B dengan Energizing Soy Protein dan Lecithin
5. Set B dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Istimewanya Shaklee kerana anda boleh memilih mengikut keperluan dan budget. Tak perlu nak berhabis semua benda untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan. Malah, jika anda mahu menjalankan ‘diet’ dengan cara mengurangkan pengambilan makanan (terutama kalori dan lemak), anda boleh dengan hanya mengambil Vitalea (multivitamin dan mineral) sebagai menyokong keperluan nutrisi harian.

Walau bagaimanapun, anda haruslah terus mengikuti konsep yang betul untuk menguruskan badan… misalnya menjaga pemakanan dan melakukan senaman. Shaklee bukan produk ajaib yang menjadikan anda kurus dalam sekelip mata. Ia bertindak dengan begitu halus dengan tubuh badan anda, dan anda haruslah menyokongnya dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang sepatutnya.

credit : Mommy Lyna

Jeng..jeng.. jeng.. nak tengok gamba saya dulu dan skang tak? meh meh meh…




Gambar belah kiri ni time tahun 2007 kalau tak silap saya.. gumukkkss!!! hoohohoho!!! gambar sebelah kanan ni gambar terbaru saya tahun 2012.. Nak kata saya kurus macam model tu takde la… Cuma dapat la kurangkan berat badan dalam 13kg buat masa ni. .Alhamdulillah.. Saya makan apa ye? Tentu lah Shaklee…. Sebab ia semulajadi dan selamat untuk ibu menyusukan sebab saya adalah seorang ibu yang sedang menyusukan.  Ngee!!!!!!


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Jom Makan Vitamin” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria  ~ Inajay@Jom Makan Vitamin
 ~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp :  013-6969805

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.