Wednesday, 6 September 2017

Cara mengubati penyakit kayap secara semulajadi dan berkesan



Kayap merupakan sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Virus ini dikatakan mula menghuni di badan seseorang pesakit apabila dia menghidap penyakit cacar air atau chicken pox. Selepas chiken pox sembuh, virus berkumpul di pusat saraf. Apabila sistem imun menjadi lemah ia menjadi aktif semula dan mula menyerang urat saraf dan menyebabkan keradangan saraf berlaku.

Jom saya kongsikan pengalaman adik kepada Master Hadhatina (salah seorang leader di dalam Shaklee) yang sembuh dari penyakit kayap yang dialaminya






Ni kisah dia:-

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.
NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.
Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~
Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!'
kredit

Bagaimana supplement - supplement ini bertindak dalam merawat penyakit kayap 


1) Nutriferon

NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi. Interferon adalah bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. ia diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain. Di sini lah Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan semula sistem imun yang lemah akibat serangan kayap tersebut.

2) B Complex



B-Complex Shaklee adalah suplemen yang terdiri daripada 8 jenis vitamin B yang sangat diperlukan oleh badan. Vitamin B1 yang terdapat dalam B-Complex Shaklee dapat membantu mencegah terjadinya kerosakan urat saraf dan memulihkan gangguan saraf. Ini lah sebab mengapa B Complex sangat penting diambil oleh pesakit kayap kerana kayap turut menyerang urat saraf dan akan menyebabkan keradangan saraf berlaku.

3) Lecithin

Lecithin Shaklee merupakan supplement yang diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu. Tiada pengawet, perwarna dan perasa tiruan. 

Sebenarnya banyak sangat kelebihan lecithin ni. Bukan hanya untuk membakar lemak je tau. Lecithin juga boleh mencantikkan kulit. Untuk menghilangkan parut akibat serangan kayap, anda bolehlah mengamalkan lecithin.


Anda berminat nak dapatkan Set Kayap Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kayap Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kayap Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.


Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

0 comments:

Post a Comment

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.