Thursday, 11 October 2012

Khasiat Vitamin E yang perlu anda tahu

Hai semua... hari ni saya nak sharekan sikit tentang khasiat Vitamin E. Kalau anda nak tahu, lelaki pon boleh amalkan pegambilan Vitamin E ni.. Bukan hanya perempuan je tau... Ok jom kita baca apa khasiat Vitamin E ni sebenarnya..

Khasiat Vit E 


1. Kajian menunjukkan vitamin E boleh mencegah kanser kerana
peranannya sebagai antioksidan yang menghapuskan radikal bebas
dalam tubuh yang menyebabkan kanser.

2. Vitamin E melambatkan proses penuaan kerana apabila radikal
bebas dimusnahkan, sel2 badan kita akan terjaga dan tidak akan
rosak. 

3. Ia juga membantu melindungi vitamin A dan vitamin C dari
dimusnahkan.

4. Disebabkan sifatnya yang antioksidan, vitamin E melindungi
selaput sel dari dimusnahkan. Jadi sel kita akan sentiasa sihat.

5. Ia juga menolong sel menyerap oksigen.

6. Vitamin E mengurangkan keperluan oksigen untuk jantung, jadi
jantung kita akan mengepam dengan lebih efisyen.

7. Merangsang bahagian2 tubuh yang lebih berkesan untuk melawan
jangkitan.

8. Melindungi sel badan dari pencemaran alam sekitar.

Tak hairanlah kalau sesiapa yang mengambil vitamin E ni kulitnya
cantik, atau kulit anaknya cantik, sebab ia mnjaga sel dan
melindungi vitamin C yang mencantikkan kulit :D


credit




BERITA BAIK UNTUK ANDA!!!


Vitamin E Shaklee kini dipertingkatkan lagi dengan ekstrak biji anggur.. Untuk pengetahuan anda, vitamin E Shaklee dulu takde ekstrak biji anggur.. Tapi sekarang Shaklee telah menambahkan lagi kebaikan vitamin E dengan formula ekstrak biji anggur. 

Kenapa Shaklee memilih ekstrak biji anggur?


  • Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi (bioflavonoid) yang menguatkan dan melindungi tisu.
  • OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih kuat dari Vitamin E dan 20x lebih kuat dari Vitamin C
  • Ekstrak ini bertindak sebagai antioksida, antihistamin, antiradang, anti-alergi
  • Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya
  • Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah




Manfaat tambahan ekstrak biji anggur



  • Mencegah pembentukan plak dalam arteri.
  • Meningkatkan kecerdasan mental dan boleh membantu untuk mengelakkankeadaan uzur.
  • Mencegah kerosakan gigi
  • Membantu untuk mencegah osteoporosis
  • Boleh mengganggu pertumbuhan dan perkembangan sel kanser
  • Membantu peredaran darah
  • Mengatasi komplikasi disebabkan oleh kencing manis
  • Meredakan konstipasi (sembelit)
  • Ia adalah larut minyakmenyampaikan perlindungan antioksidan denganmenembusi membran sel seluruh badan.



Bestkan bila kita dah tahu serba sedikit info tentang ekstrak biji anggur ni... Pastinya Shaklee menyediakan sesuatu yang terbaik untuk kesihatan anda.... Bagi yang berminat untuk mendapatkan vitamin E dengan harga istimewa jom hubungi saya..


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Mommatwinz Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - Jom Makan Vitamin-
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp :             013-6969805      
Shaklee ID : 859750

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.