Monday, 24 October 2016

Kenapa surirumah perlukan Omega Guard?

KENAPA KITA PERLUKAN OMEGA GUARD?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak. Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsinya terutama kepada ibu-ibu yang sangat sibuk menguruskan rumahtangga seharian.

🐟 Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

🐟 Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tidak baik ada kaitannya dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

🐟Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yang mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

🐟 Terdapat banyak kajian yang membuktikan kekurangan Omega 3 ada kaitannya dengan masalah sukar untuk mengingat terutama oerkara2 yang dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

🐟Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham.

Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sebab tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan ada promo Omega... Pastikan korang borong untuk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lagi husben dan anak2. Untuk mak ayah jangan lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dengan kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalau korang nak tau, masalah2 mental seperti perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dengan kekurangan Omega-3. Dalam Al- Quran pun ada sebut tentang makan ikan

❤❤kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je❤❤

Kredit : Lyna Noh

Saya Pengedar Sah Shaklee
ID: 859750
0136969805


Location: Taman Desa Jaya, Kuala Lumpur, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.